Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Απεργία στην "Αφοι Βλάχου" για εκδικητική απόλυση

*
Συνδικάτο
Τύπου - Χάρτου
***
*

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ»


Κλιμάκωση με 48ωρη απεργία από αύριο ενάντια στην εκδικητική απόλυση πρωτοπόρου συναδέλφου τους

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Τετάρτη 17 Ιούλη οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Αφοί Βλάχου», δίνοντας αποφασιστική απάντηση στην εκδικητική απόλυση του συναδέλφου τους, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Δαμασκηνού (Μάη) Μέντη.

Στο πλαίσιο της απεργίας, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν από νωρίς το πρωί συγκέντρωση στην είσοδο της επιχείρησης κρατώντας πανό της Σωματειακής Επιτροπής και του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και ο Θανάσης Φωτόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου - Χάρτου, εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων της «Αφοί Βλάχου» για να παρθεί πίσω η απόλυση του εργαζόμενου - συνδικαλιστή, επισημαίνοντας ότι η επιβολή «σιγής νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς δεν θα περάσει.

Αμέσως μετά, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης προχώρησαν σε Γενική Συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Αποφάσισαν ομόφωνα 48ωρη απεργία από την Πέμπτη 18 Ιούλη και 6ωρες στάσεις εργασίας στην πρώτη και δεύτερη βάρδια του Σαββατοκύριακου 20 και 21 Ιούλη.

Σημειώνεται ότι η απόλυση του συνδικαλιστή, ο οποίος είναι επίσης μέλος της Σωματειακής Επιτροπής του Συνδικάτου Τύπου - Χάρτου στην «Αφοί Βλάχου», γίνεται με το προκάλυμμα της μη ανανέωσης της σύμβασής του, καθώς και εκείνος, όπως και πολλοί συνάδελφοί του, εργάζεται ως «ενοικιαζόμενος» στην επιχείρηση.

Την απόλυση του προέδρου του ΕΚΛΑΑ καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου , η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο και η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος, το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΠΑΡΤΝΕΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε» νομού Αττικής, οι Ομάδες Γυναικών Μεσογείων - Λαυρεωτικής (μέλη της ΟΓΕ), το Εργατικό Κέντρο ν. Λάρισας, το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας., το Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρεωτικής.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου