Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

... Διασωματειακό: όχι στις διώξεις συνδικαλιστών ...

Ανασυγκρότηση
***
*
*
Το Διασωματειακό καταγγέλει
την παράνομη απόλυση
του συνδικαλιστή
*
24 Ιουνίου 2011

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ καταγγέλλει την παράνομη απόλυση του συναδέλφου και εκλεγμένου μέλους στο ΔΣ της ΠΟΕΠΤΥΜ, Βαγγέλη Παπαχρήστου από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Οι νέες διώξεις συνδικαλιστών και η ποινικοποίηση του αγώνα μας αποδεικνύει την τρομοκρατία που επιχειρούν να περάσουν στον χώρο μας σε συνδυασμό με απολύσεις, μαύρη εργασία και διόγκωση της ανεργίας οι εργοδότες.

Επισημαίνουμε την αδιαφορία της διοίκησης και της ιδιοκτησίας της Ελευθεροτυπίας, να σεβαστούν τους νόμους, τα δικαιώματά μας και τις συνταγματικές μας ελευθερίες και το γεγονός ότι η νέα απόλυση συνδικαλιστή έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες αντίστοιχες (Έθνος, Αντέννα, Ατικές εκδόσεις, Ιμάκο κλπ) και να δείξει, ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους εργοδότες. Μάλιστα, η διοίκηση της Ελευθεροτυπίας, την ίδια μέρα που στηλιτεύει τις απολύσεις συνδικαλιστών στο Έθνος και τις καταγγέλλει στο φύλλο της, πράττει το ίδιο, απολύοντας παράνομα τους δικούς της εργαζόμενους συνδικαλιστές. Η προσπάθεια δημιουργίας, κλίματος τρομοκρατίας στο χώρο του τύπου και η παραβίαση των κατακτήσεών και των δικαιωμάτων μας, δεν πρόκειται να περάσει.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις ενώσεις σε συστράτευση, για να δοθεί τέλος στην αυθαιρεσία των εργοδοτών. Καλούμε τις ενώσεις να δώσουν δυναμική απάντηση στην αυθαιρεσία της Ελευθεροτυπίας. Η Συντονιστική Επιτροπή, τάσσεται αλληλέγγυα στον συνάδελφο, καλεί όλους να εκδηλώσουν την στήριξή τους και δηλώνει ότι θα αντιταχθεί με κάθε τρόπο στις μεθοδεύσεις που ουσιαστικά αποσκοπούν μέσα από την τρομοκρατία να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να προστατέψουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Ο αγώνας συνεχίζεται, στο πλάι όλων των απολυμένων συναδέλφων μας.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η "Ανασυγκρότηση"
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου