Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

... εκδότες: στο στόχαστρο και πάλι το Αγγελιόσημο ...

"Ισοτιμία"
***
*
Αγγελιόσημο και διανομή Τύπου,
δύο μέτωπα που άνοιξαν πάλι
*

ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι εκδότες στο αίτημα προς την κυβέρνηση να μειωθεί το ποσοστό του αγγελιοσήμου από 20% σε 10%, προτείνοντας στη θέση του ένα μεικτό σύστημα απόδοσης εισφορών στους ασφαλιστικούς οργανισμούς των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει την απόδοση του μειωμένου αγγελιοσήμου και τη συμμετοχή των εκδοτικών επιχειρήσεων με ποσοστό εργοδοτικής εισφοράς, με κριτήρια στοιχείων κυκλοφορίας και αριθμού εργαζομένων.

Θυμίζουμε ότι ο κλάδος της διαφήμισης επιμένει στην πλήρη κατάργηση του αγγελιοσήμου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει άλλη πρόταση για την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων.
.
Το μέτωπο άνοιξε πάλι με αφορμή την απελευθέρωση του επαγγέλματος των εφημεριδοπωλών από την 1η Ιουλίου. Στα παρασκήνια στο μεταξύ διεξάγεται σκληρή μάχη για την εφαρμογή νέου συστήματος στη διανομή των εφημερίδων. Η Ένωση Εφημεριδοπωλών αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση των πρακτορείων «Άργος» και «Ευρώπη» με την οποία έγινε πρόσκληση ενδιαφέροντος για νέα σημεία διανομής ανά την Ελλάδα, και προσφεύγει στο ΣΤΕ κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματος. Παράλληλα ελήφθη απόφαση να διαγραφούν από την Ένωση Εφημεριδοπωλών μέλη της που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και έστειλαν αίτηση στα δυο πρακτορεία για το νέο σύστημα διανομής του Τύπου.
---
*

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου