Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

... και ο Μπόμπολας συνεχίζει τη σφαγή των αμνών ...

Ανασυγκρότηση
***
*
Ανθρωποθυσιών συνέχεια ...
*
Από την "Ημερησία" χθες - Κώστας Σαρρής, στελέχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εκλεγμένος στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ με την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» και Σόνια Χαϊμαντά, υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της «Συσπείρωσης – Δούρειος Τύπος».
*
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
*
Κείμενο της Πόπης Χριστοδουλίδου
(αναρτήθηκε στον "Εκπρόσωπο συντακτών του Εθνους στην ΕΣΗΕΑ")

"Ο Κώστας Σαρρής είναι λεβέντης, το λέει η ψυχούλα του και δεν το έκρυψε ποτέ - άλλος ένας "ενοχλητικός" για τον κ. Μπόμπολα - ούτε τώρα θα αντιδράσετε, συνάδελφοι στην "Ημερησία";;;

Ο Κώστας Σαρρής είναι απροσκύνητος.
Επομένως,  εχθρός του συστήματος των αφεντικών.
Αγαπούσε κι αγαπά την δουλειά του κι είναι γνωστό αυτό.
Αλλωστε, όταν,  οι λιμενεργάτες έκαναν επι Ν.Δ τον δικό τους αγώνα κατά του ξεπουλήματος,
 δικό του κείμενο είχαν κάνει σημαία, γιατί έγραφε όλη την αλήθεια για Cosco - Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και λοιπούς  οπαδούς του άγριου ξεπουλήματος των μεγάλων μας λιμανιών.

Ομως,  "ενοχλούσε".
Γιατί έλεγε αλήθειες, δεν παζάρευε, δεν συμβιβαζόταν και δεν ξεπουλιόταν.
Επομένως  ο Κώστας Σαρρής είναι εχθρός των αφεντικώνόπως και οι υπόλοιποι, που απολυθήκαμε.

Δεν τελειώνει ο κύκλος.
Γιατί, βλέπετε, οι εκδότες επιθυμούν να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους,
 με όσους δεν σκύβουν το κεφάλι,
θέλουν ατομικές συμβάσεις αποικιοκρατικού τύπου,
θέλουν να μην μιλάς, να δουλεύεις διπλά, να πληρώνεσαι τα μισά,
να λές συνέχεια "yes sir"
και να είσαι, αυτό, που οι ίδιοι αποκαλούν "συνεργάσιμος".
Δηλαδή, πειθήνιο όργανο στα σχέδιά τους.
Οποιος αντιστέκεται, αργά η γρήγορα, τον ρίχνουν στον Καιάδα.

Ποιός ;;;
Ο  διευθυντής, ο κ. Αντώνης Δαλίπης, ο οποίος, αν θυμάμαι καλά, δεσμευόταν, πως, "δεν θα γίνουν απολύσεις στην Ημερησία".

Ε καλά, τώρα, βρε Χριστοδουλίδου, απόλυση δεν θεωρείται του Σαρρή , αυτός είναι "Μη συνεργάσιμος".

Αλλο, πράγμα θεωρούν, μάλλον απόλυση, οι συνάδελφοι σε αυτή την εφημερίδα.
Δεν πρέπει να περάσει στα σιωπηρά η απόλυση αυτή.

Συνάδελφοι, η ΕΣΗΕΑ έχει τεράστιες ευθύνες - ομιλώ για τις παρατάξεις Τσαλαπάτη, Κυρίτση και Κανέλλη, που σκοπίμως τα....διαλύουν όλα, για να μην υπερασπιστούν ποτέ κανέναν και τίποτα, τυχαίο;;; δεν νομίζω, κ.  Δημήτρη, προεδρεύοντα -
αλλά ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ,
ΚΑΤΩ,
Η ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ και τα υπόλοιπα ΜΜΕ .
Γιατί, εμείς οπισθοχωρούμε συνεχώς....
Ως πότε , αδέρφια ;;;"

*

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ "ΗΜΕΡΗΣΙΑ"
*
Η συνέλευση των εργαζομένων στην "Ημερησία"
Μετά τις απολύσεις των Π. Χριστοδουλίδου, Β.Βονάτσου και Κ. Τομαρά, από το Έθνος, σειρά είχαν ο Κώστας Σαρρής και η Σόνια Χαιμαντά από την Ημερησία, συνδικαλιστές με τους Financial Crimes και την Συσπείρωση αντίστοιχα και υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές της ΕΣΗΕΑ.Είναι παραπάνω από φανερή η επιδίωξη του ιδιοκτήτη του Ομίλου, Μπόμπολα να ξεμπερδεύει με τους εργαζόμενους που βάζουν εμπόδια στα σχέδια της για πλήρη κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος. Έτσι στοχοποιούνται πρώτοι από όλους οι συνδικαλιστές.
· δηλώνει κάθετα αντίθετη σε κάθε απόλυση εργαζομένου
· ζητάει από την εργοδοσία να ανακαλέσει τις απολύσεις των συναδέλφων Κώστα Σαρρή και Σόνια Χαϊμαντά
· απαιτεί από τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να ξεπεράσουν τις όποιες διαφωνίες τους και να συγκροτηθούν άμεσα σε σώμα, ώστε το Προεδρείο να συντονίσει τον αγώνα για την προάσπιση των θέσεων εργασίας και των μισθών μας
· καλεί την Τρίτη, 5 Ιουλίου, το σύνολο των εργαζομένων στον Πήγασο σε ανοικτή συνέλευση, στις 6:00 το απόγευμα, στον 1ο όροφο

*

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει την προκλητική συνέχιση των στοχευμένων απολύσεων στον Όμιλο Μπόμπολα.

Μετά τις απολύσεις των Π. Χριστοδουλίδου, Β. Βονάτσου και Κ. Τομαρά, από το Έθνος, σειρά είχαν ο Κώστας Σαρρής και η Σόνια Χαϊμαντά από την Ημερησία, συνδικαλιστές με τους Financial Crimes και την Συσπείρωση αντίστοιχα και υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές της ΕΣΗΕΑ. Είναι παραπάνω από φανερή η επιδίωξη του ιδιοκτήτη του Ομίλου, Μπόμπολα να ξεμπερδεύει με τους εργαζόμενους που βάζουν εμπόδια στα σχέδια της για πλήρη κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος. Έτσι στοχοποιούνται πρώτοι από όλους οι συνδικαλιστές. 

Η αρχή έγινε με το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, Πόπη Χριστοδουλίδου, υποψήφια και για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με την Δημοσιογραφική Συνεργασία και ακολούθησε η απόλυση της Β. Βονάτσου, υποψήφιας με το ίδιο ψηφοδέλτιο. Τώρα, το γαϊτανάκι των απολύσεων συνεχίζεται με άλλους δύο συναδέλφους συνδικαλιστές, με στόχο τόσο την τρομοκράτηση των συναδέλφων, όσο και το πλήρες ξήλωμα κάθε συναδέλφου που δραστηριοποιείται πολιτικά στο χώρο δουλειάς του. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους και τις μορφές, απαιτώντας να ανακληθούν οι απολύσεις.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Κουφόπουλε αφιερωμένο το παρακάτω άρθρο από την Αυγή.
    Και είναι αφιερωμένο σε εσένα και τη γυναίκα σου ποου είστε στο payrole της γνωστής Σιδηροκαστρίτου η οποία δουλεύει για τους αυτοφοράκηδες Κυριακίδηδες και τον μεγαλοαπατεώνα Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
    Στο συγκρότημά τους (ΝΕΠ κ.λπ.) έχουν απολυθεί πάνω από 200 άτομα, αλλά η σύζυγός σας κε Κουφόπουλε η δημοσιογράφος ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗ δεν έχει γράψει ούτε λέξη στα μπλόκ που διαχειρίζεται και μέσα από τα οποία παριστάνει την αριστερή.
    ΥΓ: Αμαρτήσατε και οι δυό σας για το στεγαστικό σας δάνειο.

    Νεοχημική: Πρώτες 30 απολύσεις και καθεστώς τριήμερης εργασίας

    05/07/2011 - 15:09

    Πετρόπουλος Α.
    Σε απολύσεις και δραματική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, με καθιέρωση τριήμερης εργασίας για την πλειοψηφία των εργαζομένων, προχωράει ο όμιλος της "Νεοχημικής", συμφερόντων του ομίλου Λαυρεντιάδη, που σύμφωνα με τους εργαζόμενους έχει εικονικά μεταφέρει το τελευταίο διάστημα τις δραστηριότητες και τη διαχείριση της επιχείρησης σε συγγενικά του πρόσωπα.

    Σύμφωνα με τους εργαζόμενους και την Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία, ο όμιλος με πρόσχημα την κρίση, χωρίς καμία διαβούλευση έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη Παρασκευή τις απολύσεις προσωπικού επιβάλλοντας συγχρόνως τριήμερη εργασία στους μη απολυμένους. Για την καθιέρωση της εκ περιτροπής εργασίας επικαλείται τον νόμο 3899/2010, ο οποίος ωστόσο επιτρέπει την εκ περιτροπής εργασία στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα μόνο ως έσχατο μέσο προκειμένου να αποφευχθούν οι απολύσεις!

    Οι εργαζόμενοι και η Ομοσπονδία έχουν καταγγείλει τον όμιλο στα αρμόδια όργανα του ΣΕΠΕ και του υπουργείου Εργασίας ως ακραία παραβατικό όσον αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, αλλά και ρύπανση του περιβάλλοντος, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια επίπτωση για τον όμιλο. Χθες πάντως η Ομοσπονδία ζήτησε από το υπουργείο Εργασίας επείγουσα τριμερή συνάντηση με τη συμμετοχή του σωματείου και της ΓΣΕΕ.

    Μαύρο παρελθόν, ζοφερό παρόν...

    "Δηλώνουμε ότι δεν θα μείνουμε απαθείς σε αυτήν τη μαύρη εποχή για τους εργαζόμενους του ομίλου «Νεοχημικής». Η σκληρότητα και η αυθαιρεσία της μονίμως παραβατικής εταιρείας δεν θα περάσει, αναφέρει η Ομοσπονδία προσθέτοντας πως "για ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής αποκλειστικά υπεύθυνοι θα είναι η διοίκηση της εταιρείας αλλά και η κυβέρνηση που επιτρέπει την ισοπέδωση κάθε εργασιακού δικαιώματος. Δεν είναι δυνατόν πλέον με την ανοχή της πολιτείας και με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού κάποιοι να ζουν πλουσιοπάροχα εκτός Ελλάδος και καμία δικαστική αρχή να μην αποδίδει Δικαιοσύνη. Δυστυχώς ή 'Νεοχημική', που παρουσιάστηκε σαν 'θαύμα' ανάπτυξης, υπό τον γνωστό κύριο Λαυρεντιάδη και με τη γνωστή σε όλους πολιτική του 'όλα τα αγοράζω, όλα τα πουλάω', αποδείχτηκε ρουλέτα στις πλάτες του ελληνικού λαού και στους εργαζομένους της 'Νεοχημικής'".
    Να σημειωθεί ότι η "Νεοχημική", με κύρια δραστηριότητα τη διανομή χημικών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια (Σερβία), διατηρεί μικρές εργοστασιακές μονάδες σε αρκετές πόλεις, όπως στη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, τη Θήβα, το Λαύριο, την Ελευσίνα και τη Χαλκίδα, ενώ στα κεντρικά γραφεία του ομίλου στο Παλ. Φάληρο απασχολούνται περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι.

    Η ΑΥΓΗ, 5/7/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή