Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

... "περίεργες" αντιδράσεις των σωματείων μας ...

*
Διασωματειακό
***

*
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ
*

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
*
10 Νοεμβρίου 2011

Το αντεργατικό και αυταρχικό πρόσωπό της έδειξε για μια ακόμη φορά η διεύθυνση του «ΣΚΑΪ».

Διευθυντικά στελέχη και «σεκιουρητάδες», όργανα της εργοδοσίας, προσπάθησαν να εμποδίσουν μέλη των Ενώσεών μας να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αλαφούζου.

Η επίσκεψη είχε προαναγγελθεί, και τα μέλη των Συνεργαζομένων Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ είχαν ήδη ανακοινώσει δημοσίως από την προηγουμένη ότι θα ερχόντουσαν στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ», καθώς και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, όπως τους επιτρέπει ο νόμος, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνέλευση των εργαζομένων που θα γινόταν, με αφορμή την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Μετά τις οδηγίες των διευθυντικών στελεχών η ασφάλεια του κτηρίου επιχείρησε να εμποδίσει την είσοδο των συνδικαλιστών. Έπειτα από πιέσεις των εκπροσώπων των Σωματείων επέτρεψαν να εισέλθουν, με όλες τις προφυλάξεις των «σεκιουρητάδων», στις εγκαταστάσεις του Ομίλου μόνο οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ και να παραμείνουν σε χώρο του κτηρίου μακριά από τους συναδέλφους, χωρίς να μπορούν συνεπώς να επισκεφθούν τους εργαζόμενους στα γραφεία τους.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και εισάγει καινοφανείς αντιδημοκρατικές πρακτικές στο χώρο του Τύπου.

Ως εκ τούτου ανακοινώνουμε ότι την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 17.00 τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας θα πραγματοποιήσουμε Γενική Συνέλευση – Ενημέρωση των εργαζομένων στον Όμιλο Αλαφούζου στο κτήριο της οδού Φαληρέως, όπου είναι και ο τόπος εργασίας των συναδέλφων. Δηλώνουμε τέλος ότι οι κινητοποιήσεις στον Όμιλο Αλαφούζου πλέον είναι μονόδρομος.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

*
Ενα σχόλιο της "Α": ... η επιλεκτική είσοδος μίας των Ενώσεων στο συγκρότημα Αλαφούζου, προξενεί εύλογα ερωτήματα ... το πρώτο αφορά στο πώς αντέδρασαν οι υπόλοιποι παρόντες συνδικαλιστές ... το δεύτερο έχει να κάνει με το γιατί αποδέχθηκε η ΕΣΗΕΑ την παραχώρηση και δεν αντέτεινε το "ή όλοι ή κανείς" ... και ένα τρίτο λέει ότι εφόσον κανείς(;) δεν έδωσε σημασία σ' αυτή τη "λεπτομέρεια" της, εν τοις πράγμασι, διάσπασης σε προνομιακούς επισκέπτες και ανεπιθύμητους, πώς θα λειτουργήσει στο μέλλον το ενιαίο της κοινής εκπροσώπησης; ... η άλλη "περίεργη" αντίδραση είναι αυτή της αναγγελίας για μετά μία εβδομάδα (16 Νοεμβρίου) της συνέλευσης - ενημέρωσης στο κτίριο της Φαληρέως ... και το "περίεργο" έχει να κάνει με την ταχύτητα (κατ' άλλους βραδύτητα) της αντίδρασης ... σε μία εβδομάδα δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι Ενώσεις θα βρεθούν ενώπιον του ίδιου αριθμού εργαζομένων ... όπως φυσικά και δεν θα αντιμετωπίσουν την ίδια μισθολογική κατάσταση (το πιθανότερο είναι να υπάρχει μείωση πλέον του 20%) ... και όλα αυτά δεν κάνουν καθόλου δυστυχισμένο τον Αλαφούζο ... το αντίθετο ...

Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*
---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου