Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

... ανακοινώσεις συμπαράστασης - "Ελληνική Χαλυβουργία" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Υποστήριξη στους απεργούς
της "Ελληνικής Χαλυβουργίας"
*
Ανακοίνωση
*
ΠΑΜΕ Τύπου

*
Εμείς οι εργαζόμενοι σε ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».
Στεκόμαστε στο πλευρό των 400 απεργών με θαυμασμό και δηλώνουμε με βεβαιότητα ότι ο αγώνας αυτός είναι ήδη νικηφόρος.

Η απεργία στην «Ελληνική Χαλυβουργία» που συνεχίζεται για πάνω από 20 μέρες εμπνέει κάθε εργαζόμενο. Μας δίνει κουράγιο και δύναμη, αποδεικνύοντας πως η ταξική αλληλεγγύη και η ενότητα είναι το σημαντικότερο όπλο κάθε εργαζόμενου απέναντι στην εργοδοσία και το κεφάλαιο. Η απεργία διαρκείας των χαλυβουργών για την ανάκληση των 34 απολύσεων, την σύμβαση και το 8ωρο αποτελεί για μας ένα μάθημα αγώνα!

Η απεργία αυτή «θάφτηκε» με προκλητικό τρόπο από την πλειοψηφία των αστικών ΜΜΕ. Ο αγώνας των χαλυβουργών δεν χώρεσε στα δελτία των καναλιών και τις στήλες των εφημερίδων. Αυτό δεν μας προκαλεί έκπληξη, αφού η απόκρυψη και η διαστρέβλωση των λαϊκών αγώνων είναι γραμμένη στο DNA των μεγαλοεκδοτών και των καναλαρχών. Η ενότητα και η αποφασιστικότητα των απεργών, η ανυπότακτη στάση τους και το παραμέρισμα του φόβου θα ήταν ένα «κακό παράδειγμα» για τον αναγνώστη και τον τηλεθεατή…

Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή και αμφιταλαντεύσεις. Τώρα που ήρθε ο καιρός ν’ αποφασίσουμε με ποιόν θα πάμε και ποιόν θα αφήσουμε, δηλώνουμε ξεκάθαρα πως η θέση μας είναι με τον λαό που αγωνίζεται, που σηκώνει κεφάλι! Από τον αγώνα των χαλυβουργών, είμαστε όλοι κερδισμένοι. Σε μια περίοδο που κι εμείς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή και ανελέητη επίθεση από την εργοδοσία, το παράδειγμα της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» μας δείχνει τον δρόμο.
---
Η "Ανασυγκρότηση" συνυπογράφει την ανακοίνωση
---
  
ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι εργάτες της "Χαλυβουργίας" θα νικήσουν
*
Η απεργία διαρκείας των εργατών της Χαλυβουργίας Ελλάδας που ήδη έχει κλείσει δυο εβδομάδες αποτελεί μια ηρωική απάντηση στην απόφαση της εργοδοσίας να απολύσει 34 εργάτες, επειδή με συντριπτική πλειοψηφία στη γενική συνέλευση του σωματείου τους απέρριψαν την πρότασή της για επιβολή 5ωρης εργασίας, με αντίστοιχη μείωση μισθών, είτε απολύσεις 180 σε σύνολο 378 εργαζομένων. Το εργοδοτικό σχέδιο οδηγεί σε δραματική μείωση των μισθών κατά 50% ωθώντας τους χαλυβουργούς στη φτώχεια και την ανέχεια.
Η εργοδοσία έχοντας αποθρασυνθεί από το αντιδραστικό μνημονιακό νομικό πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης Παπανδρέου, το οποίο βέβαια τηρεί ευλαβικά και η νυν εθνοσωτήρια συγκυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, και παράλληλα αξιοποιώντας το πέπλο σιωπής που έχουν απλώσει τα κυρίαρχα ΜΜΕ, προχώρησε με κυνικό τρόπο το αντεργατικό σχέδιό της επιδιώκοντας να γίνει η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που θα επιβάλει το 5ωρο. Όμως λογάριασε χωρίς τους εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδας, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι ότι δεν γυρνάν για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ και ότι πίσω δεν κάνουνε. «Διαλέξαμε το δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζοντας το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας», δηλώνουν κάνοντας υπερήφανους όλους τους εργαζόμενους για το δύσκολο αλλά δίκαιο δρόμο που διάλεξαν.   
Σε πολλούς κλάδους οι μαζικές απολύσεις, η επιβολή τοπικών «μνημονίων» λιτότητας και ελαστικοποίησης της εργασίας, η απλήρωτη δουλειά και ο εργοδοτικός δεσποτισμός είναι μια καθημερινότητα. Ιδιαίτερα έχει πληγεί και ο χώρος των μέσων ενημέρωσης, όπου οι εκδότες-καναλάρχες κατά το δοκούν απολύουν, μειώνουν μισθούς, επιβάλουν εκ περιτροπής κι ελαστική εργασία, τρομοκρατούν εργαζόμενους συντάκτες, τεχνικούς και υπαλλήλους στις επιχειρήσεις τους.
Η μεγάλη μάχη των εργατών της Χαλυβουργίας Ελλάδος φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το δίλημμα «ή αυτοί ή εμείς».
- Ή κυβέρνηση, οι τροϊκανοί επιτηρητές, η εργοδοσία, οι τραπεζίτες, ο κόσμος του κεφαλαίου, που βλέπουν τη σημερινή καπιταλιστική κρίση ως μια πρώτης τάξης ευκαιρία να λεηλατήσουν τα εργατικά δικαιώματα και δρομολογούν τα πιο βάρβαρα μέτρα για να αποπληρωθούν οι πιστωτές,

- Ή εμείς, ο κόσμος της εργασίας, που μπορούμε με τον κοινό, ενωτικό αγώνα μας, να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να φέρουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας, να βάλουμε φραγμό στις απολύσεις, την ελαστική εργασία, την υποτακτική ζωή, να οργανώσουμε την αντίσταση, την ανυπακοή, την ανατροπή της χούντας που μας έχουν επιβάλει και να δείξουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος γι’ αυτό τον τόπο, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι.
Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις! Να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας
Να πάρουμε πίσω τον κλεμμένο πλούτο μας. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Απαγόρευση των απολύσεων.
Το ψήφισμα συνυπογράφουν οι:
-          Πρωτοβουλία για την Ανατροπή - ΕΣΗΕΑ
-          Ασύνταχτος Τύπος – ΕΣΗΕΜ-Θ
-          Παρατύπως / Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζόμενων Συντακτών - ΕΣΠΗΤ
-          Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση ΑΡΠΑ - ΠΟΕΣΥ
Και οι συνδικαλιστές:
-          Αγγέλης Γιάννης, μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΑ
-          Αναστασιάδης Τάσος, εκπρόσωπος στο Μεικτό ΕΣΗΕΑ
-          Δεργιαδές Φίλιππος, μέλος ΔΣ ΠΟΕΣΥ
-          Ελαφρός Γιάννης, εκπρόσωπος στο Μεικτό ΕΣΗΕΑ
-          Ευθυμιάτου Μαίρη, εκπρόσωπος Μεικτό ΕΣΠΗΤ
-          Κατερίνης Γιώργος, μέλος ΔΣ ΠΟΕΣΥ
-          Λιακόπουλος Απόλλωνας, μέλος ΓΣ ΠΟΕΣΥ

-          Μπράτσος Νάσος, μέλος ΓΣ ΠΟΕΣΥ
-          Πραμαντιώτης Χρήστος, μέλος ΔΣ ΕΣΠΗΤ
-          Σακελλαρίου Γιάννα, εκπρόσωπος στο Μεικτό ΕΠΗΕΑ
-          Αλεξιάδης Αλέξης, μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΜ-Θ
---
Η "Ανασυγκρότηση" συνυπογράφει το Ψήφισμα
---
ΕΣΗΕΑ
*
Συμπαράσταση και Αλληλεγγύη
στους απεργούς
της "Ελληνικής Χαλυβουργίας"
*
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Στέκεται στο πλευρό των 400 εργατών-απεργών και δηλώνει με βεβαιότητα ότι ο αγώνας αυτός είναι ήδη νικηφόρος.
Η απεργία στην «Ελληνική Χαλυβουργία» που συνεχίζεται εδώ και 24 ημέρες, εμπνέει κάθε εργαζόμενο. Οι 400 εργάτες απεργούν σαν μια γροθιά. Διάλεξαν το δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουν το ψωμί και το μέλλον των παιδιών τους.
Αυτή η απεργία διαρκείας, για την ανάκληση των 34 απολύσεων, τη σύμβαση και το 8ωρο, είναι μάθημα αγώνα για όλους μας. Σε μια περίοδο που και οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή και ανελέητη επίθεση από την εργοδοσία, το παράδειγμα της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» μας δείχνει το δρόμο. Είναι η ίδια εργοδοσία που ευθύνεται και για το «θάψιμο» -και μάλιστα με προκλητικό τρόπο- αυτής της απεργίας από τη μεγάλη πλειοψηφία των εφημερίδων και των σταθμών. Ο αγώνας των χαλυβουργών δεν χώρεσε στα δελτία ειδήσεων, ούτε στις στήλες των εφημερίδων τους. Γιατί η ενότητα και η αποφασιστικότητά τους, η ανυπότακτη στάση τους, θα ήταν «κακό παράδειγμα» για τον αναγνώστη και τον τηλεθεατή.
Ο αγώνας των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» είναι και δικός μας αγώνας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Η Ανασυγκρότηση συνυπογράφει το κείμενο 
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου