Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

... να καταγγελθούν οι Ατομικές Συμβάσεις Εξαθλίωσης ...

*
ο Σχολιαστής
της ΕΠΗΕΑ
***
*
Οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών μας Ενώσεων
οφείλουν να πράξουν πρώτα τα "αυτονόητα"
πριν... κηρύξουν τον αγώνα διαρκείας σ' όλα τα ΜΜΕ, που διατείνονται
*
 ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΟΥΝ
ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

Όσες έχουν μέχρι σήμερα υπογράψει οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Ε, να καταγγελθούν ως προιόν εργοδοτικού εκβιασμού, κατάχρησης και αυθαιρεσίας.
.
Σε καμία όμως των περιπτώσεων η επίκληση της αστικής "νομιμότητας και του κράτους δικαίου", δεν καθιστά, τουναντίον επικαιροποιεί, όσο ποτέ άλλοτε, την αναγκαιότητα μιας συλλογικής ανυπακοής, ενός συλλογικού αγώνα διαρκείας σ΄ όλα τα ΜΜΕ.
.
Η επίκληση της αστικής "νομιμότητας" απλώς αποδομεί στη συνείδηση των εργαζομένων τις μυθοπλασίες τής κατ' επίφασης "ισονομίας" του συστήματος που στις παρούσες συνθήκες γίνεται ακόμα πιο εμφανής όταν: ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.
.

Για ποιά νομιμότητα θα μας μιλήσουν οι εκφραστές του και σε ποιό κοινωνικό πεδίο εφαρμογής;
.
Βέβαια οι καθεστωτικές "ηγεσίες" του κλάδου μας, πρέπει να πείσουν τους δεκάδες χιλιάδες των συναδέλφων μας, ότι τουλάχιστον αυτή τη φορά, δεν θα αναπαραχθούν οι χιλιοπαιγμένες οπερέτες που αρχίζουν και τελειώνουν με τη ρίψη βεγγαλικών.
.
Το αγωνιώδη ερώτημα χιλιάδων εργαζομένων στα ΜΜΕ, είναι κατά πόσο οι γνωστοί ομόκεντροι κύκλοι, που αποτέλεσαν μέρος του "προβλήματος" και στον ειδικό επιμερισμό της συνδικαλιστικής διαμεσολάβησης, που στην καλύτερη περίπτωση με την αφωνία τους,
άφησαν ανυπεράσπιστους τους εργαζόμενους με συνέπεια να κατακρεουργηθούν κατακτήσεις μιας γενιάς τουλάχιστον.
Γεγονός που τους καθιστά σημαντικό το διακύβευμα αυτού του αγώνα και της προοπτικής του.
Να μην έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα την "περικοπή" των ημερομισθίων.
.
Στο χέρι μας είναι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι στα ΜΜΕ, να ακυρώσουμε αυτές τις προοπτικές και να τον μετατρέψουμε σε δικό μας αγώνα.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. To ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ειναι η μοναδική εφημερίδα που ΚΑΝΕΙΣ δεν τόλμησε να μιλήσει για τη μείωση 25% και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων απο το Μάιο του 2011! Η απόλυτη ξεφτίλα και η επιτομή του "θα σε φάω για να ζήσω" των "συναδέλφων". Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... δυστυχώς, όλες οι πληροφορίες που φτάνουν και σε μας, "μιλάνε" για απαξίωση της συναδελφικότητας και της γενικότερης συνδικαλιστικής δράσης στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" ...
    ... παρ' όλα αυτά, να ευχηθούμε ποτέ στο μέλλον να μην χρειαστεί κανείς συνάδελφος (εντός ή εκτός εισαγωγικών) του "Πρώτου Θέματος" βοήθεια από συνάδελφο ή από εργατικό σωματείο ...
    ... και το ευχόμαστε αυτό γιατί υποθέτουμε ότι θα είναι γι' αυτόν τραυματική εμπειρία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή