Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

... να γίνει ο φόβος ΟΡΓΗ !!!

*
greektv.com
***
*
Μέρα δικαστηρίων,
μέρα συνελεύσεων
*
Στα δικαστήρια σήμερα εκδικάστηκε η προσφυγή του Star εναντίον ΕΣΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ για τη στάση εργασίας στο κανάλι μετά τις 6 απολύσεις.

Πραγματοποιείται η δίκη της προσφυγής της διοίκησης της ΕΡΤ κατά της ΠΟΕΣΥ για τια απεργιακές κινητοποιήσεις στα δημόσια Μέσα.

Συνελεύσεις γίνονται στον ΔΟΛ μετά τον τακτικό ελιγμό του Σταύρου Ψυχάρη να πάρει πίσω τις ατομικές συμβάσεις, επιμένοντας μονομερώς στις μειώσεις. (Τι κάνει η προειδοποίηση απεργίας διαρκείας ε;). Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για ελιγμό προκειμένου να "δουλευτεί" υπό εργασιακή πίεση και όχι υπό αγωνιστικό κλίμα αντίστασης η πρόταση για κλιμακωτές μειώσεις και ανά κλιμάκιο.

Στη Ναυτεμπορική γίνεται συνέλευση μετά από 10 απολύσεις και πιέσεις για μειώσεις μισθών από 17% ως 22% για τρία χρόνια.

Στο ΣΚΑΪ επίσης γίνεται συνέλευση συντακτών για τη νέα μείωση 10%.

Στο "Κέρδος" τέθηκε και δίλημμα στους, απλήρωτους θυμίζουμε, συντάκτες. Ή υπογράφετε ή απολύεστε! (απειλή τελείως παράνομη).

Στον "Αδέσμευτο Τύπο" προκηρύχθηκε ήδη απεργία.

Στο Alter με έμμεσο τρόπο των ιδιοκτητών, γίνεται παρέμβαση για τους αγώνες των επίσης απλήρωτων εργαζομένων.

Στο "Πρώτο Θέμα" γκρινιάζουν για τη νέα μείωση 15%.

Στο "Έθνος" αναμένεται η ανακοίνωση της νέας μείωσης 10% και οι ατομικές κλήσεις.

Στην "Ελευθεροτυπία" αποφασίστηκαν νέες απεργίες μετά τις 20 Δεκεμβρίου, δίνοντας μια ευκαιρία στην ιδιοκτησία για την πληρωμή ενός μισθού και του δώρου Χριστουγέννων.
-------
Όλα τα παραπάνω είναι ψηφίδες στις ραγδαίες εξελίξεις των ΜΜΕ. Φάσεις της μονότερμα επίθεσης των ιδιοκτητών ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και τις εργασιακές συνθήκες στα Μέσα. Δείχνουν πως οι ιδιοκτήτες είναι συντονισμένοι στην επίθεση τους, φοβούνται τη συντονισμένη και αποφασισμένη απάντηση των εργαζομένων και κυρίως τρέμουν μήπως χάσουν τα Μέσα τους. Τώρα που τα έχουν τόσο ανάγκη.

Χωρίς εργαζόμενους όμως Μέσα δεν υπάρχουν, χωρίς δημοσιογράφους εφημερίδες, ενημερωτικά ραδιόφωνα, τηλεοπτικές ειδήσεις-εκπομπές δεν υπάρχουν. Οι ιδιοκτήτες το γνωρίζουν πολύ καλά. Οι δημοσιογράφοι το κατάλαβαν;

Μήπως ο φόβος να γίνει οργή; Στη συντονισμένη επίθεση να υπάρξει συντονισμένη αποφασιστική αντεπίθεση διαρκείας;
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

3 σχόλια:

  1. ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΤΩ 20% ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ...
    ΓΚΙΧ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... έχεις απόλυτο δίκιο για τη "Χρυσή Ευκαιρία" ...
    ... απλώς να πούμε ότι δεν έγινε σκόπιμα ...
    ... εξάλλου πρόκειται για μια αμαρτωλή ιστορία, από την εποχή της προεδρίας Κωνσταντινίδη, που έβαλε τους εργαζόμενους εκεί στη ΣΣΕ, αλλά σε κατώτερο μισθό ...
    ... θα επανορθώσουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πότε? οταν υπογραψουν ολοι?
    οι εργαζομενοι περιμενουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή