Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 19/7 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Grant Thorton ακούς;..

Τι ακριβώς συμβαίνει με την εταιρία Progrescofin και τρεις λουξεμβουργιανές εταιρίες που εμφανίζονται ιδιοκτήτες τα... τρία παιδιά του Μίνωα Κυριακού, οι Θόδωρος, Ξενοφώντας και Αθηνά, τα οποία αγόρασαν μετοχές του ΑΝΤ1 από δάνειο που πήραν από την Progrescofin;

Ποιος θα ξετυλίξει το κουβάρι δανείων και απαιτήσεων μεταξύ αυτών των εταιριών; Grant Thorton ακούς;..
---
Απίστευτο,

κυκλοφόρησαν ΤΑ ΝΕΑ χωρίς Σταύρο
μετά από δυόμισι χρόνια καθημερινής κάλυψης

Ο «Μικροπολιτικός» των «ΝΕΩΝ», Δευτεριάτικα – σπάζοντας την παράδοση μηνών, δεν φιλοξενεί ούτε ένα δελτίο Τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη!

Κι έχασαν τη δήλωση της χρονιάς: η δύναμη είναι στην παλάμη!


Πρόκειται για τη δήλωση της χρονιάς του Σταύρου Θεοδωράκη με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα ότι «Η δύναμη πια δεν είναι στην σκανδάλη, αλλά στην παλάμη»! Και προφανώς ο μεγάλος αρχηγός δεν εννοεί με τα δυο μου τα χεράκια πλάθω κουλουράκια
---
Βουλευτές της ΝΔ
στο πλευρό των καναλαρχών

Δεν είναι μόνο το μπαράζ των δημοσιευμάτων σε ξένες εφημερίδες και πρακτορεία ενάντια στη διαδικασία της τηλεοπτικής αδειοδότησης με το οποίο η ΕΙΤΗΣΕΕ βομβάρδισε την κυβέρνηση μέσα από τα τηλεοπτικά και έντυπα Μέσα των μετόχων των καναλιών. Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Πενήντα βουλευτές της κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους συναρμόδιους υπουργούς Νίκο Παππά και Χρήστο Σπίρτζη, εγκαλώντας την κυβέρνηση για τον νόμο της τηλεοπτικής αδειοδότησης.
---
Η "ΕφΣυν" επιτίθεται στα "Νέα"

Με ένα παραπολιτικό σχόλιο που φέρει την υπογραφή Γ.Π. επιτίθεται σήμερα η "Εφημερίδα των Συντακτών" στα «Νέα». Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά «τα ‘’Νέα’‘ στο χθεσινό άρθρο τους επιδίδονται σε ορισμένους επικίνδυνους ακροβατισμούς. Γράφουν, αναφορικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία: «Στην εποχή των selfie, κανείς – ακόμη κι αν βγάλει το στρατό στους δρόμους – δεν μπορεί να γίνει απόλυτος κυρίαρχος της ενημέρωσης». Και προσθέτουν: «Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι διδακτικά για τους εν Ελλάδι κυβερνώντες… Όσο όμως κι αν θέλει η κυβέρνηση να σφίξει τα λουριά ώστε να τραβήξει μετά τα γκέμια, η πραγματικότητα εκδικείται. Κανείς, στην ψηφιακή εποχή, δεν μπορεί να σταματήσει την επικοινωνία… Οι κυβερνώντες θα ταλαιπωρήσουν τον δημοσιογραφικό κλάδο και θα οδηγήσουν σε ανεργία τους ανθρώπους του, αλλά δεν θα μπορέσουν να πλήξουν την ενημέρωση».

Και σχολιάζει η "Εφημερίδα των Συντακτών":

Εδώ φαίνεται πως έχει χαθεί κάθε μέτρο. Από πού κι ως πού είναι υπέρ της δημοκρατίας και της ενημέρωσης να συνδέεται συνειρμικά η κατάσταση στην Ελλάδα με όσα συμβαίνουν στην Τουρκία; Κι από πότε η ενημέρωση στην Ελλάδα ταυτίζεται με συγκεκριμένα ΜΜΕ;
---
Τη 2η θέση στο Επικρατείας
έταξε ο Κυριάκος στον Πρετεντέρη

Να το θυμηθείτε ότι ο Κυριάκος με τον Πρετεντέρη έχει βάλει κακό μπελά στο κεφάλι του! Και εξηγούμαστε. Το ρεπορτάζ που είναι διασταυρωμένο, υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει υποσχεθεί στο δημοσιογράφο να τον περιλάβει στις λίστες του κόμματος όποτε προκηρυχθούν εκλογές. Μάλιστα – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές (που όπως είπαμε δεν επιδέχονται διάψευσης), ο Κυριάκος Μητσοτάκης επάνω στον ενθουσιασμό του, λέγεται ότι έκανε το λάθος να τάξει στο δημοσιογράφο τη δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος!
---
Η κυβέρνηση του ρύθμισε το δάνειο
και ο εκδότης της χάρισε τη σιωπή του

Τελικά είναι στη φύση της εξουσίας και των ΜΜΕ να διαπλέκονται… Κάτι σαν το προπατορικό αμάρτημα… Δεν έχει σημασία το εύρος της διαπλοκής ή το μέγεθος… Αλλά η ίδια η σχέση… Αφορμή για τον εν λόγω στοχασμό, προσφέρει η πληροφορία που θέλει μικρό παραδοσιακό εκδότη που προέρχεται από το ιστορικό κέντρο να προχώρησε με τη βοήθεια της κυβέρνησης σε ρύθμιση ενός υψηλότατου δανείου που δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο μικρός εκδότης ρύθμισε ένα δάνειο που ήταν έτοιμο να τον κατασπαράξει και για αντάλλαγμα προσέφερε στήριξη στην κυβέρνηση μέσω της εφημερίδας του! Λέγεται και εξαγορά (της σιωπής του)!
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου