Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

... αυγουστιάτικο μπουρίνι απειλεί όμιλο ΜΜΕ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Επιταγές, απλήρωτοι εργαζόμενοι,
δανεισμός το εκρηκτικό κοκτέιλ


Την ώρα που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις μεγάλες επιχειρήσεις ΜΜΕ και στο τι μέλλει γενέσθαι σε αυτές από το Σεπτέμβριο, εταιρίες μικρότερου μεγέθους από τον ΔΟΛ, τον ΠΗΓΑΣΟ, το MEGA ακούγεται ότι, τηρουμένων των αναλογιών, αντιμετωπίζουν τα ίδια και χειρότερα προβλήματα…

Συγκεκριμένα, γνωστός όμιλος ΜΜΕ (μόνο τηλεόραση δεν διαθέτει)… βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας… Χρωστά σε όποιον μιλάει ελληνικά… Οι εργαζόμενοι με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (που είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό στην εταιρία) έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος έξι με εφτά μήνες! Ενώ οι ελάχιστοι μισθωτοί είναι «μέσα» κάτι λιγότερο από τρίμηνο… Ωστόσο αυτό είναι η μία πλευρά του προβλήματος… Η άλλη και η πιο σημαντική είναι οι προμηθευτές, το τυπογραφείο, το χαρτί… Αλλά πάνω από όλα ο δανεισμός της εταιρίας!

Προφανώς δεν φθάνει τα μεγέθη του ΔΟΛ και του ΠΗΓΑΣΟΥ… Αλλά είναι σημαντικός, σε σχέση με το μέγεθος και τη διάρκεια ζωής της εταιρίας… Κυρίως όμως, διότι έχει ξεκινήσει να μην πληρώνει τις δόσεις!

Μέσα σε όλα έχουν «σκάσει» και κάτι επταψήφιες επιταγούλες προκαλώντας σεισμό πολλών ρίχτερ… Αφήνοντας εμφανείς ρωγμές στα θεμέλια.

Πάντως ο Αύγουστος που ξεκινάει τη Δευτέρα αναμένεται εξαιρετικά θερμός, αφού σύμφωνα με τους γνωρίζοντες αναμένονται εξελίξεις… Δηλαδή απολύσεις, μειώσεις και ό,τι άλλο χρειάζεται για να κρατηθεί το μαγαζί όρθιο!
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου