Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

... έργα και ημέρες Ηλείων δημοσιογράφων ...

*
Μάκης Νοδάρος
***
*

Αυτοί θέλουν να με φιμώσουν


Η κυρία Δήμητρα Διαμαντοπούλου, η εργασιακή εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Ηλεία και πρώην εργαζόμενη στην ΕΡΑ Πύργου, που σήμερα δίνει την συγκατάθεσή της να σταλούν επιστολές στην ΕΣΗΕΠΗΝ με κατηγορίες εναντίον μου περί δήθεν αντισυναδελφικής συμπεριφοράς, θα πρέπει να εξηγήσει μερικά απλά πράγματα, στους πολίτες στην ΕΣΗΕΠΗΝ, στην ΕΣΗΕΑ, στην ΠΟΕΣΥ αλλά και στους χιλιάδες άδικα απολυμένους συναδέλφους μου της ΕΡΤ.

Για ποιο λόγο στις αρχές Σεπτεμβρίου 2013, προσπάθησε μαζί άλλους Ηλείους «δημοσιογράφους», να «καπελώσει» τον αγώνα και την αγωνία των απολυμένων της ΕΡΤ, συμβαδίζοντας με την πρόθεση τοπικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που ήθελαν να εντάξουν την ΕΡΑ Πύργου στο νέο έκτρωμα - μόρφωμα Ραδιοτηλεόρασης, μέσω συνάντησης με τον Παντελή Καψή;

Τότε που οι απολυμένοι της ΕΡΤ έδιναν μάχες στην Αθήνα και σε όλα σχεδόν τα μέρη της χώρα μας καταγγέλλοντας την χουντική μεθόδευση του λουκέτου της ΕΡΤ, η κυρία Δήμητρα Διαμαντοπούλου εργαζόμενη στην ΕΡΑ Πύργου και εργασιακή εκπρόσωπος σήμερα της ΕΣΗΕΠΗΝ, μαζί με μερικούς άλλους δημοσιογράφους, πλην του ρεπόρτερ της ΕΡΤ Γιώργου Μαρινόπουλου, μεθόδευε συναντήσεις με τον Παντελή Καψή και την ένταξη της ΕΡΑ Πύργου στο «έκτρωμα» του νέου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Θυμίζω ότι τότε σε Δελτίο Τύπου ο προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας είχε προτείνει τη σύνταξη κοινού ψηφίσματος από όλους τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους του νομού, αλλά και από τους φορείς, προκειμένου: «Να πάμε όλοι σύσσωμοι στον υφυπουργό Π. Καψή και να απαιτήσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΑ Πύργου 102,4 στη νέα μορφή της, τη ΝΕΡΙΤ». Μάλιστα την επαφή με τον κ. Καψή θα την είχε ο δήμαρχος του Πύργου Ηλείας Μάκης Παρασκευόπουλος!!!

Η ανοχή της κυρίας Διαμαντοπούλου και των άλλων «δημοσιογράφων» της ΕΡΑ, στο καραμπινάτο καπέλωμα του αγώνα των απολυμένων συναδέλφων μου, με σκοπό το δικό της βόλεμα και των συναδέλφων της στην ΕΡΑ Πύργου, προκάλεσε τότε εκτός των άλλων και την έντονη αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, που καταδίκασε με κατηγορηματικό τρόπο την άθλια μεθόδευση.

Η ανακοίνωση της ΝΕ επιβεβαιώνει στο ακέραιο τα όσα σας αποκαλύπτω σήμερα καθώς επί λέξει μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:

«Οι εργαζόμενοι έθεσαν το θέμα της διεκδίκησης της ένταξης της ΕΡΑ Πύργου στο νέο φορέα που δημιουργείται, με παράσταση στον κ. Καψή. Απόλυτη ήταν η αντίθεση του ανταποκριτή της ΕΡΤ στην περιοχή Γ. Μαρινόπουλου, που δήλωσε ότι δεν θέλει καμιά σχέση με το νέο φορέα. Οι παρευρισκόμενοι αιρετοί και εκπρόσωποι φορέων υιοθέτησαν τη θέση των εργαζομένων… Μετά τα παραπάνω μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το περιεχόμενο του δελτίου τύπου που δημοσιεύτηκε σήμερα (4-9) στον τοπικό τύπο. Αυτονόητο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε συμφώνησε ούτε θα συμμετάσχει σε καμία πρωτοβουλία που θα νομιμοποιεί την αυθαιρεσία και την παρανομία». http://syriza-ileias.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9.html

Τότε ήταν που έκανα κι ένα σχετικό δημοσίευμα στην «Ελευθεροτυπία» με την άποψη επί του θέματος του Πρόεδρου της ΠΟΕΣΥ Γιώργου Σαββίδη. - http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=05/09/2013&id=384060

Τα γνωρίζουν όλα αυτά άραγε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ και οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στην Αθήνα;

Αυτά τα ολίγα… Γιατί οι πολίτες έχουν δικαίωμα να μαθαίνουν ολόκληρη την αλήθεια για τον ρόλο των δημοσιογράφων και τα κίνητρα εκείνων που επιχειρούν να τους φιμώσουν με συκοφαντίες, απειλές και έμμεσους εκβιασμούς.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου