Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

... μεταξύ μας, η Αντωνοπούλου έχει ένα... δίκιο !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Π. Αντωνοπούλου: “Το πρόβλημα
έπρεπε να το είχαν λύσει
οι «εκπλαγέντες» συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ”

Η Πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Παναγιώτα Αντωνοπούλου απαντώντας στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τα αχρεωστήτως εισπραχθέντα επιδόματα τέκνων από συνταξιούχους του Ταμείου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Θα περίμενε κανείς από τους «εκπλαγέντες» συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ να έχουν αντιληφθεί εδώ και πολλά χρόνια το πρόβλημα των αχρεωστήτως εισπραχθέντων επιδομάτων τέκνων από 232 -όχι 400- συνταξιούχους του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και να το έχουν αντιμετωπίσει εγκαίρως αντί να … εκπλήσσονται σήμερα! Ανέκαθεν, άλλωστε, η ΕΣΗΕΑ κατείχε θεσμικά θέση στο Δ.Σ. του Ταμείου.

Θα περίμενε κανείς από τους «εκπλαγέντες» συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ, οι οποίοι γνωρίζουν εδώ και τέσσερις, τουλάχιστον, μήνες τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, να έχουν εκδηλώσει νωρίτερα το ενδιαφέρον τους για τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων ελέγχων και όχι να «εκπλήσσονται» μόνο με αφορμή την περίπτωση της κυρίας Λίνας Αλεξίου. Θα περίμενε κανείς από τους «εκπλαγέντες» συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ να γνωρίζουν τις διατάξεις των παρ. 1 και 2. του άρθρου 57 του Καταστατικού του Ταμείου σύμφωνα με τις οποίες

«1. Έκαστος συνταξιούχος υποχρεούται όπως καθιστά γνωστήν εις το Ταμείον αμέσως πάσαν μεταβολήν επερχομένην εις την προσωπικήν και οικογενειακήν αυτού κατάστασιν συνεπεία γάμου, ενηλικιώσεως, θανάτου κλπ. και επιφέρουσα αλλαγήν ή παύσιν της χορηγούμενης συντάξεως.

2. Ο μη εγκαίρως γνωστοποιών την επερχομένην μεταβολήν δύναται να στερηθεί της συντάξεως επί εν τρίμηνον δι΄ αποφάσεως του Δ.Σ. του Ταμείου υποχρεούμενος εις την επιστροφήν των αχρεωστήτως ληφθέντων ποσών»,

Θα περίμενε κανείς από τους «εκπλαγέντες» συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ να γνωρίζουν ότι τα χρήματα, τα οποία εισπράχθηκαν αχρεωστήτως από συνταξιούχους του Ταμείου μας, δεν αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ώστε να κραυγάζουν κατά της επιστροφής του. Αποτελούν χρήματα των ασφαλισμένων μας με τα οποία πληρώνονται οι συντάξεις τους, οι οικογενειακές τους παροχές, τα επιδόματα ανεργίας τους κ.ο.κ.

Κατόπιν των ανωτέρω δικαιούμαι, νομίζω, να δηλώνω έκπληκτη από την έκπληξη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καθώς βρίσκομαι στη θέση της Προέδρου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, μόλις από τον Απρίλιο του 2013 και αποτέλεσε, όπως είναι γνωστό, προτεραιότητά μου η εκκαθάριση των Μητρώων Ασφαλισμένων στο Ταμείο, ώστε να μην υπάρξουν άλλες ανάλογες… «εκπλήξεις» στο μέλλον!
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου