Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

... "Κέρδος" - ένας χρόνος χωρίς λεφτά ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Θωμά, παιδί μου,
μην αφήσεις ποτέ απλήρωτους
τους εργαζόμενούς σου!..



...και πρόσεχε τι θα πεις στον ανακριτή!
«Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια
και δεν υπάρχει πραγματική ζωή
για κάποιον που δουλεύει δώδεκα ώρες την ημέρα
χωρίς να ξέρει γιατί δουλεύει»
André Malraux

Οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί Τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα “ kerdos.gr ” συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.


Οι εργαζόμενοι που έκλεισαν έναν χρόνο απλήρωτοι, με ανακοίνωσή τους θυμίζουν τις υποσχέσεις του Θωμά Λιακουνάκου («Από αυτήν την εταιρεία οι εργαζόμενοι δεν έχουν χάσει και δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ - Ακόμη και στη χειρότερη των περιπτώσεων, δεν θα χαθεί ούτε ένα σεντ από τις αποζημιώσεις»). Οι απλήρωτοι όμηροι του Κέρδους ζητούν από τον βασικό μέτοχο της επιχείρησης και επικεφαλής του ομίλου Euromedica, να εγκαταλείψει την τακτική της αδιαφορίας και του κυνισμού και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο Λιακουνάκος δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τους εργαζόμενους του Κέρδους (και ποτέ είχε;) καθώς ετοιμάζει την απολογία του για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που του απαγγέλθηκαν στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τα εξοπλιστικά. Η έρευνα αφορά το πρόγραμμα "Ηλεκτρονικός Πόλεμος" για το οποίο η εταιρεία του Λιακουνάκου SONAK πήρε προκαταβολή και δεν το παρέδωσε ποτέ!..

Ο επιχειρηματίας που κλήθηκε από τον αρμόδιο ανακριτή διαφθοράς να δώσει εξηγήσεις, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη εβδομάδα. Οι διώξεις που του έχουν ασκηθεί αφορούν στα αδικήματα της απιστίας, σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας στο αδίκημα αυτό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων του Κέρδους:

«"Κάθε κέρδος είναι μια αδικία σε κάποιον"
Στην περίπτωση του "Κέρδους" η αδικία είναι μόνιμα σε βάρος των εργαζόμενων

«Ευχή και κατάρα της μάνας μου: “Θωμά, μην αφήσεις ποτέ απλήρωτους τους εργαζόμενους σου”»
Mάρτιος 2012

«"Βάλτε πλάτη" και μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχουν εξοφληθεί όλα τα οφειλόμενα»
Νοέμβριος 2012

«Η αποπληρωμή των δεδουλευμένων σας θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2013»
Σεπτέμβριος 2013

«Από αυτήν την εταιρεία οι εργαζόμενοι δεν έχουν χάσει και δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ»
Δεκέμβριος 2013

«Ακόμη και στη χειρότερη των περιπτώσεων, δεν θα χαθεί ούτε ένα σεντ από τις αποζημιώσεις»
Ιούλιος 2013

Οι υποσχέσεις θα μπορούσαν να αφορούν οποιαδήποτε επιχείρηση και να απευθύνονται στις εκατοντάδες χιλιάδες των εργαζομένων, που αναγκάζονται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, χωρίς το αυτονόητο αντίτιμο της εργασίας, το μισθό.

Οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις τυχαίνει να αφορούν στους εργαζόμενους της ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας «Κέρδος» και έχουν αναληφθεί, εδώ και μια τριετία, από τα πλέον υπεύθυνα χείλη, αυτά του βασικού μετόχου της, κ. Θωμά Λιακουνάκου.

Εν όψει μιας θλιβερής για εμάς επετείου, της συμπλήρωσης ενός έτους εργασίας χωρίς αμοιβή, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του «Κέρδους» επιχειρούμε να κάνουμε τη φωνή μας πιο δυνατή.

Έχοντας υποστεί μειώσεις μισθών, που σωρευτικά αγγίζουν το - 75%! ( έως -35% με μονομερή μείωση που κρίθηκε παράνομη στο Δικαστήριο και έως -40% με ατομικές συμβάσεις, έχοντας προσφύγει και δικαιωθεί τόσο από το ΣΕΠΕ όσο και από το υπουργείο Εργασίας, έχοντας απεργήσει επί 4,5 μήνες, το τελευταίο ένα έτος, ζητώντας την καταβολή μισθών από τον Απρίλιο 2013 και οφειλών από προηγούμενα έτη, απευθυνόμαστε δημόσια στο βασικό μέτοχο του Κέρδους και επικεφαλής του ομίλου Euromedica, ζητώντας του να τιμήσει τις υποσχέσεις, που ο ίδιος έχει αναλάβει και να μας απεγκλωβίσει από το καθεστώς ομηρίας και οικονομικής εξαθλίωσης, στο οποίο, με δική του ευθύνη, έχουμε βρεθεί.

Αφού έχουμε εξαντλήσει κάθε όριο επαγγελματικής ευσυνειδησίας και προσωπικού φιλότιμου, στεκόμενοι στην πράξη, επί μία τριετία, στο πλευρό της εφημερίδας, ζητάμε από τον κ. Λιακουνάκο να εγκαταλείψει την τακτική της αδιαφορίας και του κυνισμού, με την οποία μας αντιμετωπίζει, και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Θέλοντας να προστατέψουμε αυτό, που μετά από τις οικογένειές μας, μας στήριξε πιο πολύ, όλες αυτές τις δεκαετίας, το αναγνωστικό μας κοινό (συνδρομητές, φορείς, επιχειρηματική κοινότητα, υπουργεία), θα θέλαμε να το ενημερώσουμε ότι τόσο η ιστοσελίδα “kerdos.gr” όσο και μονοθεματικά φύλλα της εφημερίδας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποτελούν προϊόν απεργοσπαστικών μηχανισμών και μαύρης εργασίας.

Τιμώντας ένα μαγαζί, που κάποιοι από εμάς γνωρίζουμε από δεκαετίες, έχοντας μεγαλώσει δημοσιογραφικά μαζί του, ένα μαγαζί στο οποίο, άλλος από ελπίδα, άλλος από φιλότιμο, άλλος από φόβο, αφιερώσαμε τις υπογραφές μας και τη δουλειά μας, ακόμη και απλήρωτοι, αξιώνουμε από το μέτοχο της εφημερίδας το αυτονόητο: την εξόφληση των δεδουλευμένων μας και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς μας, την οποία ο ίδιος έχει πλήξει.»
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου