Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

... αγγελιόσημο - δεν τα κατάφεραν οι διαδρομιστές; ...


*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τέλος το αγγελιόσημο από τον ΕΔΟΕΑΠ!


Παράταση χάριτος έναντι αγνώστων ανταλλαγμάτων, πήρε το αγγελιόσημο υπέρ του ΕΤΑΠ ΜΜΕ ως το 2015, ενώ αντίθετα το αγγελιόσημο για τον ΕΔΟΕΑΠ οδεύει προς κατάργηση ήδη από φέτος!

Παρά τα όσα υποσχόταν ο Γ. Βρούτσης στα συνδικαλιστικά στελέχη της ΕΣΗΕΑ, το αγγελιόσημο περιλαμβάνεται στη μεγάλη λίστα των «φόρων υπέρ τρίτων», ανάμεσα στους 93 «φόρους» υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων.

Η κατάργηση του αγγελιόσημου περιλαμβάνεται στη συμφωνία της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου με την τρόικα, την οποία αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα η «Εφημερίδα των Συντακτών» και αρνείται να σχολιάσει ή να δώσει απαντήσεις η κυβέρνηση.

Η συμφωνία που θα υλοποιηθεί αμέσως μετά τις εκλογές περιλαμβάνει τις σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά, την εκπαίδευση αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία. Σε ότι αφορά τα ΜΜΕ, το αγγελιόσημο καταργείται σε ορίζοντα 2ετίας. Το 2014 θα εκπέσει το αγγελιόσημο για τον ΕΔΟΕΑΠ και από το 2015 ως «φόρος υπέρ τρίτων» θα καταργηθεί και για το ΕΤΑΠ ΜΜΕ.

Θυμίζουμε ότι το ίδιο το Ταμείο των εργαζομένων στα ΜΜΕ, στο οποίο ανήκουν και οι εκδότες του Τύπου, αποδέχθηκε τον χαρακτηρισμό του αγγελιοσήμου ως «φόρο υπέρ τρίτων», παρά τα στοιχεία που είχαν κατατεθεί και αποδείκνυαν πως πρόκειται για εργοδοτική εισφορά.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου