Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

... επιστολή Δ. Τσαλαπάτη (ΚΕΔ) προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ...

*
Κίνηση
Επαγγελματιών
Δημοσιογράφων
***
*
"Μαύρη τρύπα στα δημοσιογραφικά ταμεία"

Ταυτόχρονα με τη διανομή …κοινωνικού μερίσματος στους εργοδότες με το οποίο θα ασχοληθείτε σήμερα, δηλαδή το νέο ΠΔ για την λειτουργία της ΓΓ Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, υπάρχουν και άλλα κρίσιμα ζητήματα που πρέπει επίσης να αντιμετωπισθούν κατά προτεραιότητα.

Πρόκειται για την μαύρη τρύπα στα δημοσιογραφικά ταμεία, γεγονός που σας έχουμε επισημάνει εγγράφως από τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι έχουν προκληθεί:

# Από τα χρέη των εργοδοτών για τα οποία η διοίκηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ΜΕ, που συμπλέετε απολύτως, διατυπώνει την άποψη ότι το θέμα δήθεν προσκρούει στη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα και «ποιοι χρωστάνε και τι χρωστούν και πόσα» δεν ανακοινώνονται για να μην θιγούν οι οφειλέτες.

# Από το γεγονός ότι οι εργοδότες στις κυριακάτικες εκδόσεις δεν καταβάλουν εργοδοτική εισφορά 7,5%, στο Ταμείο, όπως έχουν υποχρέωση και δεν εφαρμόζουν όσα λέει η νομοθεσία για υποχρεωτική εφαρμογή της τελευταίας έστω ΣΣΕ του 2009, ώστε η εισφορά και το 2% εργοδοτική εισφορά για το λογαριασμό ανεργίας στο Ταμείο, να υπολογίζονται σε αυτούς τους μισθούς.

# Από διαφημιστικές εταιρίες που βάζουν λουκέτο και ανοίγουν σε άλλη διεύθυνση και οφείλουν εκατομμύρια από αγγελιόσημο.

# Από τις οφειλές των ΔΕΚΟ από αγγελιόσημο για τις οποίες, με εξαίρεση τον ΟΤΕ, δεν γίνεται τίποτα.

# Από την επιβάρυνση των δημοσιογραφικών ταμείων με τα επιδόματα ανεργίας των απολυμένων της ΕΡΤ, τα οποία ορθώς καταβάλλονται αλλά θα πρέπει να ζητηθούν από το υπουργείο Εργασίας, τον ΟΑΕΔ και τους υπαίτιους του Μαύρου στην ΕΡΤ

Αντί για όλα αυτά, με την ανοχή της πλειοψηφίας και από πράξεις ή παραλείψεις της διοίκησης του Ταμείου αλλά και με δική σας προσωπική ευθύνη, διασύρονται 400 συνταξιούχοι συνάδελφοί μας ως δήθεν υπεύθυνοι για την μαύρη τρύπα.

Στην κατεύθυνση επικοινωνιακής πρακτικής σας εντάσσεται θεωρούμε και πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας στην οποία έχουν διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα ασφαλισμένης, ενώ την ίδια στιγμή εκκρεμεί η ολοκλήρωση συζήτησης με εισήγησή σας για τη διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ μελών που είναι εκδότες ή διευθυντικά στελέχη ΜΜΕ.

Αντιλαμβάνεσθε ότι οι πολιτικοί σας συμψηφισμοί δεν αφορούν τον κλάδο και ότι οφείλετε να συγκαλέσετε αμέσως αύριο το πρωί έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ.

Από την Γραμματεία της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου