Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

... η "Συνέλευση" έκανε παρέμβαση στη Ναυτεμπορική ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Παρέμβαση
στην εφημερίδα "Ναυτεμπορική"
και τα sites του ομίλου



Παρέμβαση
στην εφημερίδα “Ναυτεμπορική”
και τα sites του ομίλου
naftemporiki.gr και clickatlife.gr
πραγματοποίησε σήμερα
η Συνέλευση εργαζομένων/ ανέργων/ φοιτητών στα ΜΜΕ.

Η διοίκηση της επιχείρησης από τα τέλη Απριλίου καταβάλει τμηματικά τη μισθοδοσία των εργαζομένων, έχει κάνει κατακόρυφες μειώσεις μισθών την περσινή χρονιά, ενώ υπάρχουν φόβοι για επιπλέον περικοπές και απολύσεις το επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, μοιράσαμε κείμενα και συζητήσαμε με τους συναδέλφους μας, τονίζοντας για ακόμα μία φορά ότι πρέπει να σπάσει η σιωπή και ο εκφοβισμός στους χώρους εργασίας και να οργανωθούν δυναμικές αντιστάσεις. Και όλα αυτά, παρά τις αντιδράσεις που συναντήσαμε εκ μέρους της διοίκησης. Επιπρόσθετα, στη διάρκεια της παρέμβασης αναδείξαμε και το ζήτημα των "αόρατων" εργαζομένων στα sites και το δικαίωμά τους σε μισθό συντάκτη με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, μοιράζοντας τη σχετική προκήρυξη (ΕΔΩ), την οποία καταθέτουμε στο πλαίσιο της εξελισσόμενης καμπάνιας ενημέρωσης και οργάνωσης των εργαζομένων στα διαδικτυακά μέσα.

Ο εκπρόσωπος της διοίκησης της "Ναυτεμπορικής" προσπάθησε να απαγορεύσει με κάθε τρόπο την πρόσβαση μας στην αίθουσα σύνταξης και επιχείρησε να μας απομονώσει από τους συναδέλφους μας με το επιχείρημα ότι βρισκόμαστε σε "ιδιωτικό χώρο" και ότι θα πρέπει να ζητήσουμε ειδική... άδεια για να μοιράσουμε τα κείμενα μας. Παράλληλα, επιχείρησε να μας επιπλήξει που... τολμήσαμε να αναφέρουμε στο κείμενο μας τι πραγματικά συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στη Ναυτεμπορική, προσθέτοντας ότι "εδώ τα κανονίζει όλα μια χαρά η ΕΣΗΕΑ και εσείς δεν έχετε λόγο να μπλέκεστε στα πόδια μας". Προφανώς, οι καλοθελητές και τα τσιράκια της διοίκησης προτιμούν να διαπραγματεύονται με τους θεσμικούς συνδικαλιστές που κάνουν τα στραβά μάτια στη σφαγή που συντελείται στον κλάδο μας, παρά να έχουν απέναντι τους τον κόσμο της βάσης και του αγώνα.

Η συνέλευση εργαζομένων/ανέργων/φοιτητών στα ΜΜΕ έχει πραγματοποιήσει δεκάδες παρεμβάσεις σε χώρους εργασίας και δεν θα σταματήσει να το κάνει, περιμένοντας την άδεια ή την έγκριση των αφεντικών. Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε απέναντι στους εργοδότες που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους προς τους εργαζομένους και θα εκφράζουμε στην πράξη την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας στους συναδέλφους μας που προσπαθούν να συλλογικοποιήσουν και να οργανώσουν τις αντιστάσεις τους.

Ας γνωρίζουν καλά τα αφεντικά των ΜΜΕ ότι η απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου