Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

... όχι στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ
& ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ



Ανακοίνωση 

Συναδέλφισσες-φοι,

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καταγγέλλει την κυβέρνηση, που μεθοδεύει την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, για να επιφέρει ισχυρό πλήγμα στη δράση των σωματείων και των εργαζομένων κάθε Κλάδου. Η κυβέρνηση αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι η αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική δεν έχει όρια, δεν έχει πάτο, πάει χέρι – χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Μπροστά στα νέα μέτρα που ετοιμάζει για τον Σεπτέμβρη και αφορούν νέο ασφαλιστικό καρμανιόλα για εργαζόμενους και συνταξιούχους, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, σχεδιάζει την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου που θα κάνει αδύνατη την απόφαση των σωματείων για απεργία, για να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Περιορίζει με στόχο την κατάργηση της συνδικαλιστικής δράσης, θα αναγνωρίσει δικαίωμα των εργοδοτών στην ανταπεργία “lock out” .

Δεν τους φτάνουν που οι δικαστικές αποφάσεις σχεδόν στο σύνολό τους χαρακτηρίζουν τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές. Δεν φτάνουν οι επιστρατεύσεις των απεργών, θέλουν να απαγορεύσουν ουσιαστικά και αυτό το δικαίωμα στην απεργία και να επιβάλλουν “άκρα του τάφου σιωπή”.

Οι αντιδραστικές αλλαγές που επιχειρούνται στο συνδικαλιστικό νόμο είναι απαίτηση του Κεφαλαίου και της μεγαλοεργοδοσίας που η κυβέρνηση σπεύδει να υλοποιήσει κρυπτώμενη πίσω από την Τρόικα. Ο στόχος είναι πεντακάθαρος: άγρια εκμετάλλευση χωρίς όρια, αλυσόδεμα των εργαζομένων χωρίς δυνατότητα αντίδρασης, για την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλίων.

Η ανοχή και συναίνεση από σωματεία σε αυτή τη νέα επίθεση αντιστοιχεί με προδοσία των συμφερόντων των εργαζομένων του κάθε χώρου στον κλάδου.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας, σωματεία, σωματειακές επιτροπές, αναλαμβάνουμε σοβαρή ευθύνη να ενημερώσουμε και να οργανώσουμε τον ξεσηκωμό των εργαζομένων του Κλάδου, να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά κτυπήματα. Να αποκρούσουμε τη συκοφαντία ενάντια στο εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα, που ήδη έχουν ξεκινήσει τα ΜΜΕ των καπιταλιστών. Αξιοποιούν τα κατορθώματα, τη σαπίλα των δικών τους παιδιών, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού για να χτυπήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία του κλάδου σε αγωνιστική ετοιμότητα και επιφυλακή. Απαιτείται να υπάρξει άμεσα αγωνιστική απάντηση σε οποιαδήποτε προσπάθεια από την κυβέρνηση. Να μην περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές στην συνδικαλιστική δράση.

Αγωνιστικά

Η Διοίκηση

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου