Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

... επιχείρηση τρομοκράτησης των Λιθογράφων ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δίωξη σε βάρος του Σωματείου Λιθογράφων


Με μηνύσεις προσπαθεί η εργοδοσία να βάλει εμπόδια στη δράση του Σωματείου Λιθογράφων. Την Παρασκευή 27 / 6, το σωματείο ενημερώθηκε ότι το ίδιο και δύο μέλη της διοίκησης διώκονται ύστερα από μήνυση που κατέθεσε η επιχείρηση UP - PRESS.

Η κατηγορία είναι ότι πριν ένα χρόνο εκδόθηκε ανακοίνωση που καταδίκαζε τις μειώσεις μισθών και τη στάση της εργοδοσίας στην εταιρεία. Στη μήνυση, εκτός από το υπέρογκο χρηματικό ποσό που διεκδικεί από το σωματείο, η επιχείρηση ζητάει επιπλέον να καταδικαστούν και με ποινή φυλάκισης ο αντιπρόεδρος κι ένα μέλος της διοίκησης.

Η μήνυση έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς εξώδικων ενάντια σε μέλος της διοίκησης που εργάζεται στην εταιρεία, η οποία έχει βάλει στο στόχαστρο το ταξικό Σωματείο Λιθογράφων.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 16/6, με εξώδικο ενημέρωσε τον Θανάση Φωτόπουλο ότι τον καλεί να δεχτεί μετατροπή της σύμβασης εργασίας σε ατομική, με αλλαγή αντικειμένου εργασίας και ειδικότητας! Δε δίστασε μάλιστα να του προτείνει την απόλυσή του, με αποζημίωση πάνω από την προβλεπόμενη.

Το Σωματείο Λιθογράφων στέλνει μήνυμα στην εργοδοσία ότι «δεν μπορούν ούτε να μας τρομοκρατήσουν, ούτε να μας εξαγοράσουν (...) Δε μας τρομάζουν οι διώξεις της εργοδοσίας ό,τι μορφή και αν παίρνουν, απ' όπου και αν προέρχονται. Το ταξικό κίνημα δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι».
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου