Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

... "τρίζει" ο ελλειμματικός Ιδιωτικού Δικαίου ΕΔΟΕΑΠ ...

*
Σχόλιο "Α" : ... η ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία με την κωδική ονομασία ΕΔΟΕΑΠ, καλό είναι να μην προσπαθήσει να "ακουμπήσει" τα ελλείμματά της στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ... συναδελφικά...
 ... διαβάστε σχετικό κείμενο - που μας στάλθηκε - με προτάσεις / μέτρα για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ ...



*
SOSeΜΜΕ
Συντάκτες, Ομοιοεπαγγελματίες
Συναφείς Ειδικότητες ΜΜΕ
***
*

Να μην καταντήσει ο ΕΔΟΕΑΠ
σαν το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ!

Ιούλιος 2014

«Η Αλήθεια είναι ότι ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΑΜΕ έλλειμμα €19.500.000 και κλείσαμε το Δεκέμβριο του 2013 με έλλειμμα €24.500.000! Η νέα διοίκηση έπεσε έξω €5.000.000. ΟΧΙ, φυσικά γιατί τα… έφαγε, ούτε γιατί τα… σπατάλησε, αλλά γιατί αυτά ξοδέψαμε και γιατί, αργήσαμε 9 μήνες να πάρουμε μέτρα!
Σήμερα, μετά από 14 μήνες στο τιμόνι του ΕΔΟΕΑΠ, τι έχει να παρουσιάσει στον ετήσιο απολογισμό δράσης της η διοίκηση Σόμπολου; Και τι προτείνει να ψηφίσουμε για το 2014;
Ακόμη και η ανακοίνωση φανφάρα Σόμπολου - Kαρούτζου, ότι… μειώσαμε το έλλειμμα σε €7.500.000 (!) διαψεύδεται από τα στοιχεία του 1ου τριμήνου 2014, που σε προβολή 12μήνου δείχνουν ότι στο τέλος του χρόνου το έλλειμμά μας θα αγγίξει τα €14.000.000! Φυσικά το απεύχομαι. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα…
Δηλώνω, όμως, ευθαρσώς ότι συμφώνησα με τα σκληρά μέτρα, που πρότεινε ο Ταμίας του ΔΣ γιατί αυτό σημαίνει επιμήκυνση της επιβίωσης του ΕΔΟΕΑΠ και ψήφισα τον προϋπολογισμό, που συν τοις άλλοις περιλαμβάνει ΚΑΙ την αύξηση της εισφοράς από 3% σε 5%, δηλαδή έσοδο €3.000.000 τον χρόνο για το Ταμείο μας.
Αυτό σημαίνει €50 τον μήνα (και όχι €30) για μισθό €1000 για την περίθαλψη όλης της οικογένειας, για επικουρική & για εφάπαξ. ΓΙΑΤΙ Ο ΕΔΟΕΑΠ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΕΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ…», ανέφερε στην ομιλία της, στην τελευταία συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, η πρώην πρόεδρος του Οργανισμού μας, Ελένη Σπανοπούλου.
Με την κυρία Σπανοπούλου μας χωρίζει άβυσσος, και ως προς τις προγενέστερες αντιλήψεις της περί ενοποιήσεως με ετεροεπαγγελματικά Ταμεία, αλλά και ως προς τα πεπραγμένα της. Και αυτή φέρει βαρύτατες ευθύνες για το κατάντημα του ΕΔΟΕΑΠ. Παρά ταύτα, την κρίσιμη τούτη ώρα αυτό που προέχει είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ. Οφείλουμε να βάλουμε τέλος στις διαμάχες και τις προσωπικές πικρίες.

- Ζητούμε να ληφθούν επειγόντως μέτρα που θα ανασχέσουν την οικονομική αιμορραγία του ΕΔΟΕΑΠ, έως ότου καταφέρει ο Οργανισμός μας να πάρει ό,τι δικαιούται σε πόρους και κατανομές από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Δυστυχώς, συνάδελφοι, με τη διαγραφή του βουλευτού - πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου για το λουκέτο στην ΕΡΤ, δεν γεμίζουν τα Ταμεία του Οργανισμού μας.

- Η καταψήφιση της αύξησης της εισφοράς των ασφαλισμένων από 3% σε 5%, ίσως αποβεί μοιραία για το προσδόκιμο επιβίωσης του Οργανισμού μας, έως ότου καταστεί ευκταία η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας έναντι του ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Ευλόγως εκφράζεται η ανησυχία από πολλούς συνταξιούχους μας, ότι θα υποστούν και νέες επώδυνες περικοπές, ενώ ήδη καλούνται να αντεπεξέλθουν σε δυσβάστακτα φορολογικά βάρη, τιμωρούμενοι για τη χρηστή διαχείριση των εισοδημάτων τους, επί δεκαετίες, διά των επενδύσεών τους σε ακίνητα.

Απευθύνουμε έκκληση στην διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ:

- Να συγκαλέσει το ταχύτερο δυνατόν κοινή συνεδρίαση - ημερίδα με τα Διοικητικά Συμβούλια των αδελφών ασφαλιστικών φορέων ΤΕΑΣ ΕΣΗΘΣΤΕΕ και ΤΕΑΣ ΕΣΗΕΠΗΝ. Ο συντονισμός δράσης και η ενοποίηση των όμορων ασφαλιστικών φορέων μας είναι μονόδρομος, για την επιβίωση όλων. Πλανώνται πλάνη οικτρά οι συνάδελφοι της Περιφέρειας, αν θεωρούν ότι θα επιβιώσουν αυτάρκεις και κατά μόνας, εφόσον καταρρεύσει ο ΕΔΟΕΑΠ και χαθεί για τον κλάδο το αγγελιόσημο.

- Να διακόψει, με γενναία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, τη χρηματοδότηση των Σωματείων έως του ύψους αναπλήρωσης των απωλειών του Ταμείου μας, από τη μη αύξηση της εισφοράς από 3% σε 5%.

- Να ξεκινήσει άμεσα διαπραγματεύσεις με Σωματεία ασφαλισμένων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, που έχουν επαρκή αποθεματικά και τη θέληση να τα διασώσουν από τον αδηφάγο δημόσιο τομέα.

- Να δράσουμε όλοι από κοινού προς όφελος ενός νεοπαγούς Επαγγελματικού Ταμείου, που -σεβόμενο τα κεκτημένα των συνταξιούχων του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ- θα δώσει -διά της ευελιξίας και αποτελεσματικότητας του ιδιωτικού τομέα- και στους νεότερους ασφαλισμένους τη δυνατότητα να διασωθούν από τη μέγγενη του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ.

- Προς την κατεύθυνση αυτή, και σε ένδειξη καλής θελήσεως, αλλά και κινήτρου, το απλούστατο είναι να επιδιωχθεί η μισθολογική και ασφαλιστική ενοποίηση των συντακτών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης - Επικοινωνίας, με τρόπο που θα ελαφρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και θα αναδεικνύει τη συνεισφορά του αγγελιοσήμου, ως οιονεί εργοδοτικής εισφοράς.

- Να κληθούν, σε ένδειξη καλής θέλησης προς τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση, απαξάπασες οι διοικήσεις Ταμείων & Σωματείων που λαμβάνουν αγγελιόσημο, να δημοσιοποιήσουν τα «πόθεν έσχες» τα οποία υποβάλλουν τα μέλη τους στην Αρχή Καταπολέμησης των Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

- Nα δεσμευθούν δημοσίως σε κοινή συνέντευξη Τύπου όλες οι διοικήσεις των Ενώσεων και Σωματείων που λαμβάνουν αγγελιόσημο, ότι σε περίπτωση που θιγεί η οιονεί εργοδοτική εισφορά μας, πλην των απεργιακών κινητοποιήσεων, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας θα προχωρήσουν και σε απεργία πείνας διαρκείας, σε ένδειξη ύψιστης αφοσίωσης στη Δημοκρατία, την Ελευθεροτυπία και τους λειτουργούς της, διότι το ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στα ΜΜΕ.

- Να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις με έγκριτες και πιστοποιημένες εταιρείες διαχείρισης οφειλών, που θα συνδράμουν αποτελεσματικά στη βελτίωση είσπραξης του αγγελιοσήμου, έως ότου αποκτήσει νομίμως ο ΕΔΟΕΑΠ το δικό του εισπρακτικό φορέα.

Συνάδελφοι, κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου, για πολλοστή φορά!

Ο ΕΔΟΕΑΠ και τα ΤΕΑΣ
δεν πρέπει να γίνουν ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ!

Σας παραπέμπουμε προς ενημέρωσή σας:

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26521&subid=2&pubid=113301706

* Με αφορμή το θέμα που έχει ανακύψει με το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Μετά από σειρά κοινών πρωτοβουλιών όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που εκπροσωπούν τα μέλη τους στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, σε απόλυτη συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου πετύχαμε τη βελτίωση των όρων επιβίωσής του με στόχο τη διασφάλιση της μακροχρόνιας αναλογιστικής ισορροπίας και την πλήρη κάλυψη όλων των ασφαλισμένων.
Αυτή η προσπάθεια βελτίωσης των δεικτών αναλογιστικής ισορροπίας του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, που θα ενδυνάμωνε την αυτόνομη πορεία του μέσα σε συνθήκες ασφαλιστικής δικαιοσύνης και ισότητας δικαιωμάτων, κατέρρευσε εξαιτίας μίας αλλοπρόσαλλης και ανερμάτιστης πολιτικής ομάδας παλαιών συνταξιούχων, που παρά την εικόνα διάλυσης που επικρατεί στο Ταμείο, πέτυχαν την έκδοση δικαστικής απόφασης που στην ουσία αυξάνει το βοήθημά τους σε ποσοστό 70%!
Αντί άλλου σχολίου, παραθέτουμε ένα και μόνο στοιχείο για να καταλάβει και ο τελευταίος συνάδελφος ότι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να λάβει επικουρική σύνταξη από το Ταμείο, παρότι πληρώνει και αυτός και η Τράπεζα σημαντικά ποσά κάθε μήνα (7% συνολική εισφορά):
ΕΙΣΦΟΡΕΣ 2013                         ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2013
15.650.453                                         25.833.776
Αν εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση σε πλήρη εναρμόνιση με το ζητούμενο της ομάδας των συνταξιούχων, τότε η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:
ΕΙΣΦΟΡΕΣ 2013                         ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2013 (με δικ. απόφαση)
15.650.453                                       43.489.820
Μετά από την δραματική αυτή εξέλιξη, ΟΛΟΙ οι Σύλλογοι των εργαζομένων μελών του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, πήραν την υπόθεση στα χέρια τους και αποφάσισαν να προστατεύσουν τα μέλη τους και την περιουσία τους.
Μόνος δρόμος διασφάλισης των εισφορών των εργαζομένων και των νέων συνταξιούχων είναι η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ από το Ταμείο, με άμεση απόδοση των χρημάτων που αναλογούν στα μέλη μας από ασφαλιστικές εισφορές εργαζόμενου και εργοδότη.
Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ εξετάζοντας τις θέσεις των Συλλόγων προχώρησε με απόφασή του στην άμεση διερεύνηση διάλυσης του Ταμείου και ρευστοποίησης της περιουσίας του».

ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ
ΤΑ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!
---

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου