Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

... "ανταποδοτικό" αγγελιόσημο (;) ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Καταλήγουν
στο ...«ανταποδοτικό» αγγελιόσημο!



Τις επόμενες μέρες αναμένεται να συμφωνηθεί, στην Ειδική Επιτροπή που συζητάει το θέμα, το «ανταποδοτικό» μερίδιο του αγγελιοσήμου.

Ως «ανταποδοτικό» νοείται από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, με τη σύμφωνη γνώμη και των εκδοτών, το μέρος του ποσοστού του αγγελιοσήμου που αποτελεί την οιονεί εργοδοτική εισφορά των ιδιοκτητών ΜΜΕ προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η απόφαση για το ανταποδοτικό μερίδιο του αγγελιοσήμου θα επιφέρει συμφωνία για μείωση του ποσοστού 20% επί των διαφημίσεων. Αμέσως μετά θα αρχίσει η διαπραγμάτευση για την ανακατανομή του, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί με νομοθετική ρύθμιση, κάτι που ήδη έχει διαβεβαιώσει πως θα πράξει ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης σε συνδικαλιστικά στελέχη των Ενώσεων Τύπου.

Όλα τα παραπάνω γίνονται σε κυβερνητικό επίπεδο και οι όποιες αποφάσεις προϋποθέτουν τη συμφωνία της «τρόικας». Ειδικά για τον χώρο των ΜΜΕ, ωστόσο, έχει αποδειχθεί πως τις τελικές αποφάσεις τις λαμβάνουν οι ισχυροί εκδότες, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει για μείωση αλλά όχι για κατάργηση του αγγελιοσήμου.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου