Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

... τα Πρακτορεία σε απεργιακή κινητοποίηση ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Σχόλιο "Α" : ... αυτά μαθαίνουν οι πλειοψηφίες των διοικήσεων στις άλλες Συνεργαζόμενες Ενώσεις στον Τύπο και παθαίνουν αναφυλαξία... Άκου πράγματα ... Απεργία για υπογραφή ΣΣΕ ... Αν είναι δυνατόν !.. Τι θα 'λεγε ο κυρ-Σταύρος ...

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
24ωρη απεργία στις 9 Ιουλίου
για υπογραφή ΣΣΕ

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 08/07 στις 6:00 μμ.


Ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία η 3ωρη στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει η διοίκηση του σωματείου μας. Κατά την διάρκεια της στάσης, πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γ.Σ. των εργαζομένων στον προαύλιο χώρο της "ΕΥΡΩΠΗΣ".


Στην εισήγηση από τον πρόεδρο Π. Κατάρα, αναλύθηκε η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στα πρακτορεία, δεδομένης της προκλητικής αδιαφορίας των εργοδοτών για συνάντηση με σκοπό την υπογραφή νέας ΣΣΕ. Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός του νέου «χτυπήματος» που ετοιμάζει η κυβέρνηση στα ασφαλιστικά δικαιώματά μας και της ανάγκης για συντονισμένη αντίδραση και για αυτό το θέμα.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, αναπτύχθηκε προβληματισμός για τις μεθοδεύσεις που θα χρησιμοποιήσει η εργοδοσία για να «χτυπήσει» τους αγώνες μας, αλλά έγινε και σαφές ότι η αποφασιστικότητα και η ενότητά μας είναι η καλύτερη απάντηση.

Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία όπου υπερψηφίστηκε συντριπτικά (172 ΝΑΙ – 13 ΟΧΙ) η πρόταση του Δ.Σ. του σωματείου για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα - 9 Ιουλίου - και παράλληλη εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για την περαιτέρω κήρυξη και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με στόχο την υπογραφή νέας ΣΣΕ που να προβλέπει τουλάχιστον ό,τι και η τελευταία, αλλά και την αποτροπή οποιασδήποτε αντεργατικής μεθόδευσης της εργοδοσίας.

Στην Γ.Σ. παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου & Χάρτου, Γιάννης Τόλης, όπου μετέφερε την ομόθυμη συμπαράσταση του Κλάδου στον αγώνα μας, που θα εκφραστεί με βοήθεια και την ημέρα της απεργίας.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου