Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

... διαχείριση περιουσίας ΕΡΤ; Ποιά ΕΡΤ; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εξαφανίζοντας την Αφροδίτη Γουγά!


Στην αδιαφάνεια της «Διαύγειας» εξαφανίστηκε η διαχείριση της περιουσίας της ΕΡΤ ΑΕ, με άγνωστο ακόμη το ποσόν των διαθεσίμων που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών μετά το λουκέτο της ΕΡΤ.

Η τελευταία πράξη εξαφάνισης του εγκλήματος που συντελέστηκε με το κλείσιμο μιας κερδοφόρου δημόσιας υπηρεσίας παίχθηκε με την αλλαγή των όρων δημοσιότητας στη «Διαύγεια». Η αναζήτηση των αποφάσεων της ειδικής διαχειρίστριας Αφροδίτης Γουγά στη νέα «Μη-Διαύγεια» παραπέμπει τον χρήστη σε διάφορα Πανεπιστήμια και Οργανισμούς, αλλά όχι στον ειδικό λογαριασμό της ΕΡΤ ΑΕ. Ο τίτλος αυτός έχει εξαφανιστεί από τα έγγραφα και έχει αντικατασταθεί από τον τίτλο «Μονάδα Διαχείρισης του Ενεργητικού και του Παθητικού της ΕΡΤ ΑΕ». Στη «μονάδα», όμως, παραπέμπει σε έναν άλλο φορέα, που δίνει τις εντολές δημοσίευσης. Και αυτός είναι το «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΓΕΝ. ΔΝΣΗ Δ-ΚΗΣΥΠ-ΞΗΣ Δ ΟΙΚ.». Στον φορέα αυτόν εντάσσονται εκατοντάδες λογαριασμοί και μονάδες διαχείρισης, από Πανεπιστήμια μέχρι Οργανισμοί θαλασσίων ερευνών.

Με αυτόν τον τρόπο, το υπουργείο Οικονομικών διαθέτει τηλεοπτικό φορέα με ανεξάρτητο λογότυπο, τη ΔΤ, που έχει έδρα τη Μουρούζη 16 και Ρηγίλλης 2-4, όπως αναγράφεται στα επίσημα έγγραφά της, απασχολεί άγνωστο προσωπικό με συμβάσεις, το οποίο «δανείζει» στη ΝΕΡΙΤ, και φυσικά διαχειρίζεται άγνωστο πόσα εκατομμύρια ευρώ.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου