Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

... ο "Αγγελιοφόρος" σε ροκ καταστάσεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η ροκ όπερα
και ο «ασθενής»
εκδότης του «Αγγελιοφόρου»

... στη φωτό ο κ. Μπακατσέλος (αριστερά) με τους συντελεστές της όπερας ...

Ακόμη και τα θέματα της προσωπικής του υγείας αποφάσισε να επιστρατεύσει ο εκδότης Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος, για να παραπλανήσει τους 125 απλήρωτους εργαζόμενους του «Αγγελιοφόρου» και να αθετήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς αυτούς.

Στις διαβουλεύσεις που έχει κατά τις τελευταίες εβδομάδες με εκπροσώπους συνδικαλιστικών σωματείων και οι οποίες συχνά διεξάγονται από τηλεφώνου, ο κ. Μπακατσέλος αποφεύγει να δεσμευτεί για το χρόνο εξόφλησης των οφειλών που συνεχώς συσσωρεύει προς το προσωπικό του. Μάλιστα, δε διστάζει να προτάξει τις παθήσεις που αντιμετωπίζει σαν δικαιολογία για την αδιαφορία που επιδεικνύει. Ο ίδιος επικαλείται μάλιστα το γεγονός ότι επισκέπτεται συχνά ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης για ιατρικές εξετάσεις.

«Δίνει μάχη…»

Βασιλικότερος του βασιλέως εμφανίζεται ο δικηγόρος του εκδότη και αυτοδίδακτος γενικός διευθυντής, Παντελής Χαλβατζάκης. Απαντώντας στις εύλογες διαμαρτυρίες των εργαζομένων, που στερούνται επί 4 και πλέον μήνες το μισθό τους, αναφέρει πως «απειλείται η ζωή του κ. Μπακατσέλου και δίνει μάχη γι΄ αυτό», ενώ «τώρα γι΄ αυτόν έχει προτεραιότητα η υγεία του». Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Χαλβατζάκη, ο δραστήριος εκδότης «βρίσκεται στο νοσοκομείο και ενδέχεται να υποβληθεί σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς, από την οποία εξαρτάται η περαιτέρω πορεία του».

Οι δοκιμαζόμενοι εργαζόμενοι του «Αγγελιοφόρου», οι οποίοι έχουν να αντικρίσουν το χρώμα του χρήματος από τον Ιούλιο του 2014, υποδέχονται με περίσκεψη τις συνεχείς διαρροές για την υγεία του εργοδότη του.

Παρών στην πρεμιέρα

Ωστόσο, την ίδια ώρα ‒ όλως παραδόξως ‒ ο Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος εμφανίζεται θαλερός και ακμαίος σε κοσμικές εκδηλώσεις και δημοφιλή events. Η πλέον πρόσφατη εμφάνισή του, που διαψεύδει τις δικαιολογίες του ιδίου, αλλά και τις δραματικές κορόνες του δικηγόρου του, αφορά στην παρουσία του εκδότη στη θεατρική πρεμιέρα της ροκ όπερας «Alexander the Great», στο Βασιλικό Θέατρο.

Όπως αναφέρει το ΚΘΒΕ σε δελτίο Τύπου της 29ης Οκτωβρίου, «…πλήθος κόσμου και φίλοι του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, έσπευσαν για να απολαύσουν την πολυσυζητημένη μουσικοθεατρική παράσταση. Ανάμεσά τους, ο Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, η Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος, Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και εκδότης της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος, με τη σύζυγό του Τίμη Μπακατσέλου, Πρόεδρο Συλλόγου Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών “Στοργή”…».

Με άλλα λόγια, την ώρα που οι εργαζόμενοι πασχίζουν για τον… άρτο, ο κ. Μπακατσέλος επιδίδεται σε… θεάματα.

«Όχι» σε διαμαρτυρίες

Το πλέον παράδοξο είναι πως οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών σωματείων, κυρίως της ΕΣΗΕΜ-Θ, έχουν προσχωρήσει με ιδιαίτερη προθυμία στην εκδοχή της εργοδοσίας, που θέλει τον εκδότη «να δίνει μάχη για τη ζωή του». Έτσι, καταψηφίζουν κατ΄ επανάληψη τις προτάσεις άλλων συνδικαλιστών και πολλών εργαζομένων για τη διοργάνωση δημόσιας διαμαρτυρίας κατά του ασυνεπούς εκδότη, με τη δικαιολογία ότι «δεν μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε τώρα που ο κυρ Αλέκος είναι σοβαρά άρρωστος…».

Η αντικατάσταση

Ακόμη και το επιχείρημα πως ο «ασθενής» εκδότης διοικεί ανώνυμη εταιρία και όχι προσωποπαγές κατάστημα και, συνεπώς, οφείλει είτε να εξοφλήσει τα χρωστούμενα μέσω των εκπροσώπων του είτε να ορίσει αμέσως αντικαταστάτη του, όπως ο νόμος ορίζει, δεν φαίνεται να πείθει τους πειθήνιους συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Από την προσοχή της ηγεσίας της ΕΣΗΕΜ-Θ φαίνεται, τέλος, να διαφεύγει (;) το γεγονός πως ο νεοφώτιστος manager Παντελής Χαλβατζάκης έχει οριστεί από τον ίδιο τον εκδότη ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας για την καταβολή της μισθοδοσίας. Συνεπώς, ακόμη κι αν ο ίδιος ο κ. Μπακατσέλος όντως ασθενεί, ο δικηγόρος του μπορεί άριστα να τον αντικαταστήσει, όπως ήδη πράττει.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου