Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

...η ΕΤΕΡ Μ-Θ και ο κρατικός παρεμβατισμός ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ανακοίνωση

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
ΚΑΙ TA ΜΑΧΟΜΕΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ

Η ανυποχώρητη συνδικαλιστική δράση των Ενώσεών μας απέναντι στους εργοδότες και στις κυβερνήσεις – υπαλλήλους του κεφαλαίου – για τη διαφύλαξη των ΣΣΕ και τα ευρύτερα εργασιακά μας δικαιώματα, ήταν και θα είναι πάντα σημείο αιχμής μέσα στον συνολικότερο αγώνα μας για την ανατροπή του καπιταλιστικού τέρατος που τρώει τις ζωές μας.

Η Απόφαση Διαιτησίας του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), που εξεδόθη την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου για τους τεχνικούς της ραδιοφωνίας, μέλη της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), καταργούσε στην πράξη τόσο τον θεσμοθετημένο κατώτατο μισθό των 500€ όσο και άλλες αντεργατικές “ρυθμίσεις” και νομοθετήματα των τελευταίων ετών. Σε μια σκοτεινή περίοδο για τον κόσμο της εργασίας όπου οι ΣΣΕ ακούγονταν σαν θρύλοι ενός μακρινού παρελθόντος, η Απόφαση αυτή έδωσε ξανά Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) σε μέλη ενός συνδικάτου. Άνοιξε λοιπόν την πόρτα στην εργατική τάξη να αντεπιτεθεί διεκδικώντας ξανά ΣΣΕ, εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα που εκλάπησαν από το πλιάτσικο των εργοδοτών, το οποίο αρέσκονται να αποκαλούν “οικονομική κρίση”.

Φυσικά η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοσταθμών Αθηνών (ΕΙΙΡΑ) δεν άργησε να αντιδράσει στηριζόμενη στις πλάτες της κυβέρνησης και των πολιτικών της υπηρετών και αντεπιτέθηκε με στόχο την κατάργηση της νέας ΣΣΕ. Εκμεταλλευόμενη τον νέο αντεργατικό νόμο 4303/2014, έσπευσε να επιβάλει την αναστολή της ΔΑ της ΕΤΕΡ. Δηλαδή η εργοδοσία έσπευσε να κάνει χρήση του νόμου που της χάρισε η κυβέρνηση, πριν καν συγκροτηθεί 5μελής επιτροπή όπως προβλέπει ο ίδιος ο νόμος τους, προκειμένου να κωλυσιεργήσει και συγχρόνως να πλήξει απροκάλυπτα τόσο την ισχύ της Διαιτητικής Απόφασης που αφορά στην ΕΤΕΡ και τον θεσμό του ΟΜΕΔ, όσο και το σύνολο των εργαζομένων της χώρας.

Ο κυβερνητικός παρεμβατισμός στις διαδικασίες του ΟΜΕΔ, η κατάργησή του και η αντικατάστασή του από δικαστές όταν αυτός δεν εκδίδει αποφάσεις αρεστές σε κυβέρνηση και εργοδότες – το ίδιο έχει συμβεί και με αποφάσεις του ΣτΕ – θυμίζουν άλλες εποχές και η απάντηση από το εργατικό κίνημα πρέπει να είναι συντεταγμένη και άμεση.

Ο δυναμικός και ουσιαστικός αγώνας που δίνει η ΕΤΕΡ ενάντια στους εργοδότες της ΕΙΙΡΑ και στην κυβέρνηση, δίνεται για όλους και αφορά ολόκληρο τον κλάδο, όλη την εργατική τάξη! Γι’ αυτό πρέπει να στηριχθεί από όλους!

Η οικονομική κρίση είναι κρίση του καπιταλισμού και δεν αφορά εμάς αλλά τους καπιταλιστές και τους τραπεζίτες. Ας την πληρώσουν οι ίδιοι λοιπόν.

Απέναντι στην βία που επιβάλλουν κυβέρνηση και εργοδοσία

να αντιτάξουμε την ταξική μας αλληλεγγύη!

Ποτέ ξανά ειρήνη με αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές μας,

μέχρι την ανατροπή,

μέχρι την τελική νίκη!


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας
Χατζηγεωργίου Κων/νος             Γεωρνταμιλής Βασίλειος
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου