Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

... ΝΕΡΙΤ - αθλητικοί συντάκτες χωρίς προϋπηρεσία !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Με ποιους όρους
πιάνουν δουλειά οι μόνιμοι
αθλητικοί συντάκτες της ΝΕΡΙΤ

Από 1 έως 10 Δεκεμβρίου πιάνουν δουλειά οι 16 αθλητικοί συντάκτες που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια στον διαγωνισμό τής ΝΕΡΙΤ και είναι οι πρώτοι δημοσιογράφοι της που προσλαμβάνονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Ήδη μετά από σχετική ειδοποίησή τους, τη Δευτέρα προσήλθαν πολλοί, αλλά όχι όλοι, από τους επιτυχόντες και τέθηκαν σε ισχύ τα συμβόλαια που είχαν υπογράψει με τη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης. Αν κάποιος ή κάποιοι δεν εμφανιστούν στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (και προτιμήσουν την πλήρη αποζημίωση για την απόλυσή τους, εφόσον υπήρξαν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ), θα θεωρηθεί ότι παραιτούνται από τη θέση και θα κληθούν να υπογράψουν οι πρώτοι επιλαχόντες.

Οι 16 δημοσιογράφοι προσλαμβάνονται με μηδενική προϋπηρεσία (διαβάστε εδώ) και για δύο χρόνια θα αμείβονται με μισθό περίπου 800 ευρώ καθαρά. Μετά τη διετία, που θεωρείται δοκιμαστική περίοδος, θα αναγνωριστεί για όλους προϋπηρεσία επτά ετών, ανεξάρτητα με το διάστημα του πραγματικού χρόνου εργασίας τους, και ο μισθός τους θα αναπροσαρμοστεί περίπου στα χίλια ευρώ. Οι αθλητικοί συντάκτες που προσέρχονται στη ΝΕΡΙΤ, υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν θέση σε άλλη δημόσια υπηρεσία και ότι δεν εργάζονται σε ανταγωνιστικό μέσον.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου