Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

... πειθαρχικό, Καρούτζος, ΕΔΟΕΑΠ, εκλογές ...

*
Ανάποδες Στροφές
***
*

Καμένο Χαρτί


Έρχεται η ώρα της κρίσεως, με την δίωξη Καρούτζου στο Πειθαρχικό, είναι και οι άλλες καταγγελίες για πράγματα και θαύματα στον ΕΔΟΕΑΠ και αυτός μαζί με την παρέα του, παραμυθιάζουν τον κόσμο με μπαρούφες, μήπως και αλλάξουν την ατζέντα.

Στις 11 Ιούνιου 2014, ακριβώς ένα χρόνο μετά το πραξικόπημα στην ΕΡΤ, η γνωστή παρέα πήγε να κόψει την περίθαλψη από τους συναδέλφους, που συνεχίζουν να αγωνίζονται όρθιοι.

Όχι στο αίτημα των συναδέλφων για την ασπιρίνη τους, ψήφισαν τότε μαζί με τον εκ Θεσσαλονίκης αντιπρόεδρο Π. Νεστορίδη, που προήδρευσε στη θέση του Π. Σόμπολου, οι Ν. Καρούτζος, Ε. Ζαφειροπούλου. Σ. Καταϊφτσής, Γ.Χριστόπουλος.

Αλλά μπροστά στην αποκάλυψη του αίσχους και την κατακραυγή που ξέσπασε δεν τα κατάφεραν και «κατάπιαν» την απόφασή τους.

Τώρα θέλουν να κόψουν από τους συναδέλφους της ΕΡΤ, και από τους άλλους ανέργους, το βοήθημα της ΕΣΗΕΑ για τα Χριστούγεννα.

Και αφού «μέσα στη αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται» κοιτάνε να μπερδέψουν τον κόσμο, μήπως και γλυτώσουν.

Η αλήθεια είναι ότι η Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει επιβάλλει στον ΕΔΟΕΑΠ ως ποινή - σύσταση ( Ν. 2472/97 άρθρο 21 περ.1ε) από τον περασμένο Μάιο, την οποία αρνείται να εφαρμόσει η διοίκηση του Ταμείου και έπεται συνέχεια τώρα.

Το διαπιστώνει άλλωστε με έγγραφό της και η ΕΣΗΕΑ, που ζητάει εξηγήσεις, άσε που υπάρχουν και οι καταγγελίες για το ιατρικό απόρρητο, ένα σοβαρό θέμα που έχουν κάνει... γαργάρα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ.

Άλλο, λοιπόν, αυτό και άλλο τι γίνεται στην ΕΣΗΕΑ.

- Στην μια περίπτωση πρόκειται για λεφτά των μετόχων - μελών, που είναι υποχρεωμένος να διαχειρίζεται και να αποδίδει ο ΕΔΟΕΑΠ, ως περιοδικές παροχές σε συγκεκριμένους δικαιούχους, στους οποίους έχει απονεμηθεί, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, το δικαίωμα αυτό.

- Στην άλλη περίπτωση πρόκειται για εκδήλωση της υποχρέωσης αλληλεγγύης της ΕΣΗΕΑ, σε ανέργους συναδέλφους μας.

Ο συμψηφισμός για τα εκκαθαριστικά που επιχειρεί ο Γ.Γ.  δεν είναι μόνο ότι δεν στέκει στα πόδια του. Προφανώς αποτελεί απόπειρα συγκάλυψης, επειδή έρχονται δικαστικές αποφάσεις, αλλά και εκλογές.

Πρόκειται στην ουσία για επικοινωνιακή φούσκα της γνωστής παρέας, που κάνει μπαμ από μακριά.

Προκειμένου λοιπόν να θολώσει τα νερά, βγάζει στη σέντρα την συνεταίρο του πρόεδρο Μ. Αντωνιάδου, που εισηγήθηκε, με την πλειοψηφία της, τη διαδικασία για τα βοηθήματα των ανέργων στην Ένωση.

Με αυτά, που λέει όμως χρονιάρες μέρες ο ΓΓ του ΕΔΟΕΑΠ (τα είπε και αλλού κι έφαγε κι εκεί πόρτα) καταγγέλλει φαίνεται τους ανέργους συναδέλφους για να τους μπλοκάρει το βοήθημα από την ΕΣΗΕΑ.

Ε, όσο να ΄ναι, δεν απέχει και πολύ από την πρακτική του Μαύρου στην ΕΡΤ. Μήπως και ο Κεδίκογλου δεν λέει ότι φταίνε οι εργαζόμενοι που έκλεισε η ΕΡΤ;

Eκτός αυτού ο Σίμος του, κάνει πώς δεν θυμάται όλα όσο προηγήθηκαν με τον γυμναστή στη θέση του διευθυντή του Προέδρου της ΕΡΤ, την Σαλαγκούδη με την Μεσογείων 136 και την ΚΥΑ που υπέγραψε με πρόταση Αντωνιάδου, Κουμπιά και Καρούτζου κι έκοψε από 15- 40 % από τους μισθούς των δημοσιογράφων στο ΑΠΕ, στην ΕΡΤ, στα δημοτικά ραδιόφωνα και στη Γενική Γραμματεία.

Ο δικός του τα ίδια κάνει. Νοιώθει την υποχρέωση να τον ακολουθεί, και μαζί με το ταγεράκι - για Πρόεδρο στην ΕΣΗΕΑ, να πηγαίνουν πακέτο.

Ιχνηλατης
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου