Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

... μια ΕΡΤ, όπως λέμε ΝΕΡΙΤ; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ενστάσεις
από τους δημοσιογράφους
της ΝΕΡΙΤ για την ΕΡΤ


Με …διακοπή της διαδικασίας επιστροφής των παρανόμως απολυμένων στην ΕΡΤ απειλούν δημοσιογράφοι στη ΝΕΡΙΤ που δεν προέρχονται από την παλιά ΕΡΤ και βλέπουν την πόρτα της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης να κλείνει για αυτούς.

Οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση δεν θα επανεξετάσει τον διαγωνισμό για την πρόσληψη δημοσιογράφων και καλλιτεχνικού προσωπικού στη ΝΕΡΙΤ έχουν προκαλέσει πανικό στο Ραδιομέγαρο. Λόγους ανησυχίας έχουν και δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες και οπερατέρ που έχουν καταθέσει αμφισβητούμενα πτυχία γλωσσομάθειας και γνώσης Η/Υ στον ίδιο διαγωνισμό άλλα και για πρόσληψη στη ΔΤ, μετά τις εξαγγελίες για ενδελεχή έλεγχο. Η εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη διερευνά και αυτό το θέμα και άλλες παρατυπίες του διαγωνισμού.

Όλοι αυτοί ένωσαν τις δυνάμεις τους λοιπόν και εξαπέλυσαν εκβιασμό ότι θα προσφύγουν κατά της επαναπρόσληψης των απολυμένων της πρώην ΕΡΤ και θα μπλοκάρουν τη διαδικασία με προσωρινές αναστολές προκαλώντας αδυναμία λειτουργίας στη νέα ΕΡΤ, με το καλημέρα.

Η αποκατάσταση ωστόσο της δημοκρατικής τάξης και των μοναδικών πραγματικά απολυμένων της μνημονιακής εποχής (όλοι οι υπόλοιποι τέθηκαν πρώτα σε διαθεσιμότητα και πληρώνονταν για ένα χρόνο με το 75% του μισθούς τους) οφείλει να είναι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέρα και πάνω από κάθε εκβιασμό ειδικά όσων βρίσκουν πάντα τον τρόπο να επιπλέουν με κάθε μέσο.

Επίσης γίνεται προσπάθεια από τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ το μόρφωμα να είναι αυτό που θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα για την λειτουργία ενός νέου δημοσίου φορέα που τελικά δεν θα είναι και τόσο νέος αν ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία. Η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ φαίνεται πως προσπαθεί εναγωνίως να φορτώσει τις αμαρτίες του μορφώματος στο νέο φορέα και πολιτικά και στην ίδια την κυβέρνηση μιας και η λειτουργία με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να θεωρηθεί πολιτικά ως ήττα τόσο για το ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τους ΑΝΕΛ.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου