Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

... Χ.Κ.Τεγόπουλος - το "αόρατο" λογιστήριο και ο Κόπερφιλντ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Πού είναι το λογιστήριο;



Ο Μπάμπης Πολυχρονιάδης
γράφει στο fb

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η μήνυση με την οποία με "τίμησε" ο Χ. Οικονομόπουλος για συκοφαντική δυσφήμιση αφορά το πιο hot θέμα των επόμενων μηνών -ίσως και ετών- για τους απλήρωτους της ΧΚ Τεγόπουλος: το "εξαφανισμένο" λογιστήριο της εταιρείας, στο οποίο είχα αναφερθεί με δύο κείμενά μου τον Οκτώβριο του 2014 στη σελίδα του Facebook "Η Ελευθεροτυπία δεν πρέπει να κλείσει" και τα οποία "αλιεύθηκαν" και αναδημοσιεύθηκαν τότε από blog.

Και λέω το πιο hot καθώς στο χθεσινό δικαστήριο όπου συζητήθηκε η αίτηση του Οικονομόπουλου για αντικατάσταση του σύνδικου, αποκαλύφθηκε ότι στη ΧΚΤ έχουν επιβληθεί πρόστιμα για ΦΠΑ και άλλους φόρους ύψους 40 εκατ. ευρώ!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κανείς δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα ευρώ από πιθανή μελλοντική εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της ΧΚΤ, καθώς το Δημόσιο και ειδικά ο... ΦΠΑ είναι πρώτος που έχει "λαμβάνειν" σε αυτές τις περιπτώσεις.

Χθες στο δικαστήριο Οικονομόπουλος και Καρβούνης (ο σύνδικος) είχαν διαμάχη για το... πού είναι το λογιστήριο της ΧΚΤ. Ο Οικονομόπουλος έλεγε ότι ο Καρβούνης το εξαφάνισε και ο Καρβούνης ότι δεν βρήκε τίποτα στο κτίριο της Μίνωος (το ίδιο κατέθεσε και ο Γιώργος ο Καρελιάς με την ιδιότητα του προέδρου της επιτροπής πιστωτών).

Το θέμα είναι ότι αυτός που ευθύνεται για την εξαφάνιση του λογιστηρίου στην ουσία ευθύνεται και για το πρόστιμο που θα στερήσει από τους εργαζομένους της αποζημιώσεις τους, καθώς δεν κατατέθηκαν έγκαιρα στην αρμόδια ΔΟΥ τα φορολογικά στοιχεία προκειμένου αυτό να αποφευχθεί.

Σε ότι με αφορά, τα πρακτικά είναι υπεραρκετά για να μην μου ασκηθεί καν δίωξη, αφού από αυτά επιβεβαιώνεται άλλη μία φορά ότι κάποιος "Κόπερφιλντ" εξαφάνισε το λογιστήριο.

Τώρα, είναι πλέον θέμα των αρμόδιων αρχών να βρουν ποιός το έχει πάρει και πού αυτό μπορεί να βρίσκεται. Η... "εύρεσή" του και η υποβολή των στοιχείων στην Εφορία είναι η μόνη ελπίδα για να υπάρξει διαγραφή του προστίμου.

Το θέμα είναι τί προτίθεται να κάνει ο "Κόπερφιλντ"... Αν, πότε και πως.

Κατά τα λοιπά, είναι η πρώτη μήνυση που μου κάνουν στα 20 χρόνια που έχω στη δημοσιογραφία. Ούτε Βενιζέλος, ούτε Λαυρεντιάδης, ούτε Λάτσης, ούτε Σάλλας, ούτε ποτέ κανείς άλλος. Επειδή πάντα ήμουν προσεκτικός μιλώντας με στοιχεία, γεγονότα και επιχειρήματα.

Τώρα, λοιπόν, ήταν να με μηνύσει κάποιος που ήθελε να γίνει εκδότης της "Ε".

Το ότι το έπραξε μου κάνει πιο κατανοητούς τους λόγους της εκδοτικής του αποτυχίας, που οδήγησαν πολύ πολύ χαμηλά τις πωλήσεις της ιστορικής εφημερίδας "Ελευθεροτυπία".

Μπάμπης Πολυχρονιάδης 18/6/2015

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Για οσους θυμουνται πως ξεκινησε το πραγμα. Τα τελη 2012 αρχες 2013 πριν την επανακυκλοφορια της Ελευθεροτυπιας το λογιστηριο υπηρχε και λειτουργουσε με 1 μικρο ποσοστο απο τους εργαζομενους που ειχε και πριν. Οποιος θελει μπορει να τους βρει σχετικα ευκολα. Καποιοι απο αυτους μαλιστα ανηκαν στη μηχανοργανωση του λογιστηριου. Το λογιστηριο αρχισε να εξαφανιζεται σταδιακα μετα την ελευση του κ. Ντιλη σαν οικονομικου διευθυντη κατω απο τις εντολες των κ. Θεοδωρου και Οικονομοπουλου.

    Το γεγονος οτι ο συγκεκριμενος δικηγορος δηλωνει αγνοια για το θεμα του λογιστηριου ειναι τουλαχιστον αστειο μια και ηταν αυτος που εισηγηθηκε τη διαλυση του και μεταφορα καπου αλλου (αγνωστο που).

    ΑπάντησηΔιαγραφή