Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

... οι εκπαιδευμένοι δημοσιογράφοι και τα αστικά ΜΜΕ ...

*
ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ
***
*

Για τις “αποκαλύψεις” Ρουμελιώτη


Η “αποκάλυψη” των “εκπαιδευμένων” από το ΔΝΤ δημοσιογράφων, είναι η κορυφή του παγόβουνου, ενός καλά στημένου μηχανισμού που αποσκοπεί με όλες του τις λειτουργίες να προσδέσει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Το σοβαρό αυτό θέμα, αν και χρήζει διερεύνησης, δεν πρέπει να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά και να περιοριστεί στον καυγά για κάποια ονόματα, που μάλλον θυμίζει «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ ανταγωνιστικών καπιταλιστικών μηχανισμών.

Τα αστικά ΜΜΕ και τα στελέχη τους αποτελούν τμήμα της αστικής τάξης, και η επιχείρηση υποταγής του λαού θα συνεχίζεται όσο οι στόχοι του κεφαλαίου για έξοδο από την κρίση προς όφελός του, οι ιμπεριαλιστικές του συμμαχίες και το τσάκισμα του λαού παρουσιάζονται ως μονόδρομος και “αναγκαίες μεταρρυθμίσεις”.

Η ίδια επιχείρηση θα συνεχίζεται, όσο καλλιεργείται η αυταπάτη ότι μπορεί δήθεν να εξισοροπηθούν τα αντίθετα ταξικά συμφέροντα κεφαλαίου και εργαζομένων, όσο δεν αποκαλύπτεται η ξεκάθαρα ταξική φύση των «μέτρων» που ζητούν οι «εταίροι» της κυβέρνησης και αυτά παρουσιάζονται ως «παράλογα», ενώ είναι απολύτως συμβατά με την λογική των εκμεταλλευτών.

Η επιχείρηση υποταγής του λαού θα συνεχίζεται όταν αυτός καλείται να «διαλέξει» ποια πρόταση –της κυβέρνησης ή των εταίρων της- θα του κλέβει την ζωή.

Το ζήτημα της πραγματικής ενημέρωσης είναι αναπόσπαστο τμήμα της ταξικής πάλης. Η εργατική τάξη και ο λαός παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις, να βάλουν στο κάδρο το κύριο, που είναι η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, σε ρήξη με το κεφάλαιο και την εξουσία του, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία.

Αυτό είναι το αίτημα που θέτουν αντικειμενικά οι συνθήκες της εποχής μας και από την στάση απέναντι σε αυτό το ζήτημα κρίνονται οι πάντες.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου