Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

... "η ΕΡΤ επιστρέφει" την Πέμπτη 11/6 με πρόγραμμα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μεσογείων - Ακαδημίας - Μεσογείων: η επιστροφή...
Οι εκπομπές και τα πρόσωπα
που θα δούμε στο άνοιγμα της ΕΡΤ
... κι απ' έξω διαδήλωση !


Στις 6 το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουνίου ανοίγει και επίσημα η ΕΡΤ με την αλλαγή του λογοτύπου στον αέρα και την πρεμιέρα νέων εκπομπών.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης της δημόσιας τηλεόρασης, το ξημέρωμα της Πέμπτης θα προβληθεί βίντεο με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου (μια παράδοση που καταργήθηκε επί ΔΤ και ΝΕΡΙΤ) και θα ακολουθήσει η εναλλαγή του λογοτύπου που εμφανίζεται πάνω αριστερά στην οθόνη από Ν σε ΕΡΤ1.

Το νέο πρόγραμμα θα εγκαινιαστεί με την πρωινή ενημερωτική εκπομπή στις 6 με παρουσιαστές τον Νίκο Αγγελίδη και τη Βασιλική Χαϊνά, δίδυμο που παρουσίαζε την αντίστοιχη εκπομπή στο ERTopen. Στις 8 θα ακολουθεί η Μαριλένα Κατσίμη και ο Γιάννης Δάρρας που επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια στην ΕΡΤ, ενώ στη ζώνη 10 με 12 παραμένει ο Φάνης Παπαθανασίου με παρτενέρ του πλέον τη Μάριον Μιχελιδάκη.

Τα δελτία ειδήσεων στις 12 και στις 3 το μεσημέρι θα εκφωνούν η Ντένια Σαρακίνη και ο Αντώνης Αλαφογιώργος, ενώ στο απογευματινό δελτίο των 6 (από ωριαιό μετατρέπεται εφεξής σε ημίωρο) θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα η Αντριάννα Παρασκευοπούλου. Από τις 13.00 έως τις 15.00 συνεχίζει το «Μένουμε Ελλάδα», στην απογευματινή ζώνη θα προβάλλεται νέο πολιτιστικό μαγκαζίνο - infotainment με τον Ανδρέα Ροδίτη και την Ελένη Χρονά ενώ από τις 8 έως τις 9 το βράδυ προστίθεται εκπομπή με διεθνείς ειδήσεις με την Μαρία Κονταξή και τον Παντελή Γκόνο. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων μεταφέρεται στις 21.00 με παρουσιαστή τον επί σειρά ετών ανταποκριτή στη Μέση Ανατολή της ΕΡΤ, Πάνο Χαρίτο.

Ειδικά για την Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί έκτακτη εκπομπή από τις 7 έως τις 9 το απόγευμα με τίτλο «Η ΕΡΤ επιστρέφει» με καλεσμένους και ζωντανή σύνδεση με τον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου όπου στις 8 έχει προγραμματιστεί συναυλία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ. Πιθανότεροι παρουσιαστές της έκτακτης εκπομπής είναι η Μαριλένα Κατσίμη και ο Αντώνης Αλαφογιώργος. Το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα της Πέμπτης θα συνεχίσει μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Στις 22.00, η ΕΡΤ θα προβάλλει το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας» που αφηγείται όλο το ιστορικό του «μαύρου» ακριβώς δύο χρόνια πριν, ενώ θα ακολουθήσει και συζήτηση στο στούντιο.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου