Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

... ο Θάνος Αθανασίου, ο Γιούνκερ κι όλοι εμείς ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Συντάσσεται με τις "πηγές" του, προφανώς...

Όταν ο Θάνος Αθανασίου
προκαλεί (και) το κοινό του Real FM

Έκρηξη οργισμένων μηνυμάτων θα πρέπει να προκάλεσε η ανταπόκριση του Θάνου Αθανασίου από τις Βρυξέλλες στην εκπομπή των Ακριβοπούλου - Μπογιόπουλου, το βράδυ της Τρίτης στον Real FM.

Λέμε «θα πρέπει» γιατί λίγο πριν από την ολοκλήρωση της εκπομπής, κατά τις 10, περίπου μια ώρα από τη συνομιλία με τον Αθανασίου, και ενώ είχαν παρεμβληθεί άλλα θέματα, ο Νίκος Μπογιόπουλος έκρινε αναγκαίο να διευκρινίσει ότι είναι όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να κρίνονται οι δημοσιογράφοι ως άτομα που έχουν δημόσιο λόγο, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τις «ιαχές» σε βάρος τους ούτε μπορεί κάποιος να εμποδίσει τον δημοσιογράφο να έχει άποψη και να την εκφράζει.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η Κατερίνα Ακριβοπούλου, εκφράζοντας επί της ουσίας ίδια θέση, λέγοντας (το μεταφέρουμε σε ελεύθερη και από μνήμης διατύπωση) ότι η ίδια έχει διαφωνήσει επανειλημμένα με τον Αθανασίου, αλλά πρόκειται για συνάδελφο και στις συνομιλίες μαζί του δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν να είναι φιλοξενούμενος που του παίρνει συνέντευξη και του θέτει ερωτήματα.

Πάντως, ο Θάνος Αθανασίου ήταν και πάλι – στο διάστημα που τον ακούσαμε, τουλάχιστον – βασιλικότερος του βασιλέως και… γιουνκερικότερος του Γιούνκερ, άκρως υπερασπιστικός για τους δανειστές – όπως άλλωστε το συνηθίζει (και όχι μόνο στον Real) – και… συμπονετικός για τις χώρες και τους λαούς που αναγκάζονται να δανείζουν την Ελλάδα. Η Κατερίνα τον αντέκρουσε, λέγοντας ότι στην ουσία εκείνες κερδίζουν, αλλά ο ακάθεκτος Αθανασίου μιλούσε συνεχώς σαν να βρίσκεται (τι σαν δηλαδή) «απέναντι» στις ελληνικές θέσεις και στο πλευρό των ευγενών εταίρων.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου