Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

... ΕΡΑ - άρχισαν τα όργανα ...

*
Aνασυγκρότηση
***
*

«Κύριε Ταγματάρχη, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες ρεβανσιστικών και διχαστικών επιθετικών κινήσεων»
Διαβάστε την επιστολή που έστειλε στον Λάμπη Ταγματάρχη ο Θανάσης Γεωργακόπουλος, πρώην Υπεύθυνος Ραδιοφωνίας της ΝΕΡΙΤ.

Στις λίγες γραμμές της τον προειδοποιεί για το φόβο που ελοχεύει να βγαίνουν από σήμερα το Kosmos και το Τρίτο χωρίς πλήρες πρόγραμμα. Επίσης, τον κατηγορεί πως ενημερώνεται αποκλειστικά από μία «μικρή ομάδα της ert open» γι' αυτό και κάνει «άστοχες κινήσεις». Άρχισαν τα όργανα μας φαίνεται και ακόμα δεν είναι ούτε η αρχή.

Ιδού ολόκληρη η επιστολή, με τη σημείωση πως ο Θανάσης Γεωργακόπουλος απευθύνθηκε (με άλλη επιστολή) και προς τους συνεργάτες του, τα «παιδιά του ραδιοφώνου» όπως τα αποκάλεσε χαρακτηριστικά ευχαριστώντας τα για την έως τώρα καλή συνεργασία τους.

Αγαπητέ κ. Ταγματάρχη
Σας έχω ενημερώσει από την προηγούμενη βδομάδα πως το ζήτημα της υπογραφής του προϋπολογισμού του Ιουνίου για το Τρίτο και το Kosmos είναι θέμα κατεξοχήν επείγον, καθώς, υπάρχει κίνδυνος να σιγήσουν, στο μεταβατικό διάστημα, δύο από τα τέσσερα ραδιόφωνά μας ενώ υπάρχουν και άλλες «παράπλευρες απώλειες». Είχα, επίσης, ζητήσει να σας δω ώστε να σας ενημερώσω για την κατάσταση που παραλαμβάνετε ως νέα διοίκηση στο χώρο της ραδιοφωνίας.
Αγαπητέ κ. Ταγματάρχη
Δεν έχετε υπογράψει ακόμα τον προϋπολογισμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πως από αύριο στο Kosmos και το Τρίτο δεν είναι δυνατό να υπάρχει πλήρες (τουλάχιστον) πρόγραμμα.
Τα επιπλέον προβλήματα είναι τα εξής:
- Από αύριο αφαιρούνται 5 ηχολήπτες από τη ροή του ραδιοφώνου (οι οποίοι εντάσσονταν στη σύμβαση για το Kosmos), πράγμα που θα μειώσει τις δυνατότητες παραγωγής ζωντανού ραδιοφωνικού προγράμματος.
- Στη σύμβαση για το Kosmos ήταν ενταγμένος ο γνωστός μουσικός παραγωγός Γιάννης Λώλος, ο οποίος, παράλληλα, δημιουργούσε την play list 12ωρης διάρκειας για τις καθημερινές και 48ωρης για το Σαββατοκύριακο στο Δεύτερο, έχοντας και δίωρη καθημερινή εκπομπή. Από αύριο σταματά, άρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.
- Στη σύμβαση με το Τρίτο είναι ενταγμένος ο, επίσης, γνωστός μουσικός παραγωγός Γιώργος Τσάμπρας, ο οποίος παράγει, επίσης, δίωρη εκπομπή για το πρωϊνό του Σαββάτου στο Πρώτο και καθημερινή δίωρη εκπομπή στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Το κενό που θα δημιουργηθεί είναι νομίζω προφανές.
- Στη σύμβαση με το Kosmos είναι ενταγμένη και η γνωστή δημοσιογράφος (με χρόνων θητεία στο ρ.σ. ΦΛΑΣ) Αγγέλα Παπαθανασίου, η οποία, επιπλέον, ήταν η μία εκ των δύο δημοσιογράφων που εργάζονταν στην παραγωγή των εκπομπών του Πρώτου Προγράμματος. Η απουσία της από αύριο είναι απολύτως επώδυνη, με δεδομένο πως η δεύτερη βρίσκεται σε άδεια, άρα οι εκπομπές του Πρώτου δε θα έχουν παραγωγή.
Αγαπητέ κ. Ταγματάρχη
Όπως ανέφερα εισαγωγικά είχα ζητήσει να σας δω και για να σας ενημερώσω όσον αφορά την κατάσταση που παραλαμβάνετε στο χώρο της ραδιοφωνίας. Αγνοήσατε και αυτό το αίτημα. Σας αρκούσε φαίνεται η ενημέρωση που σας παρείχε η μικρή ομάδα της ert open που «παρεπιδημούσε» στον 4ο όροφο του Ραδιομεγάρου από την πρώτη στιγμή της εγκατάστασής σας. Μόνο που αυτή η ομάδα δεν έχει ιδέα για την υφιστάμενη κατάσταση στο Ραδιομέγαρο και πολύ περισσότερο για τη ραδιοφωνία, που είναι από τους λίγους τομείς οι οποίοι –κατά κοινή συνείδηση- παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες τα πήγε αρκετά καλά τα τελευταία δύο χρόνια. Σας αρκούσε αυτή η «ενημέρωση» (διάβαζε απαίτηση κατάληψης θέσεων) και όχι η πραγματικότητα και τα προβλήματά της. Φαίνεται πως η μακαρθικού τύπου ακρόασή σας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε... «αποτέλεσμα». Κι έτσι οι διακηρύξεις για την αποφυγή ρεβανσιστικών κινήσεων αποδεικνύονται... έπεα πτερόεντα, καθώς γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες και ρεβανσιστικών και διχαστικών και επιθετικών κινήσεων και συμπεριφορών.
Παραμένω, παρ' όλα αυτά, στη διάθεσή σας οποτεδήποτε θελήσετε να σας ενημερώσω. Ίσως αυτό σας βοηθήσει να αποφύγετε και άλλες άστοχες κινήσεις.


Θανάσης Γεωργακόπουλος 
(πρώην) Υπεύθυνος Ραδιοφωνία
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου