Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

... τα κανάλια δεν πλήρωσαν με... δικαστική εντολή !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο
έδωσε αναβολή της καταβολής
των 24 εκατ. ευρώ από τα κανάλια
Δεν πλήρωσαν τις οφειλές τους για τη χρήση συχνοτήτων οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Ενώ η κυβέρνηση έχει ανεβάσει τον πήχη των καταγγελιών έναντι των επιχειρηματιών που ελέγχουν τα Μέσα, οι τελευταίοι κατάφεραν, με προσωρινή διαταγή από το Διοικητικό Πρωτοδικείο που έκρινε ότι δεν έχουν τηρηθεί οι προϋποθέσεις του νόμου και επομένως δεν υποχρεούνται να πληρώσουν.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε πως η βεβαίωση των οφειλών από την αρμόδια ΔΟΥ έγινε την 30ή ημέρα, συνεπώς δεν τηρήθηκε ο νόμος που ορίζει πως πρέπει να περάσουν 30 ημέρες μέχρι να γίνει η πράξη. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση θα έπρεπε να περιμένει μία ακόμη ημέρα για να βεβαιώσει τις οφειλές. Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή επί του συνόλου της οφειλής, κάτι που σημαίνει πως, αν και τα χρέη είναι βεβαιωμένα, δεν μπορούν να πληρωθούν, πριν συζητηθεί η προσφυγή. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα αναμένουν την εκδίκαση της κύριας προσφυγής στο Διοικητικό Εφετείο. Τουλάχιστον δύο σταθμοί, το Mega και ο ΣΚΑΪ, έχουν προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο, ενώ χρήση της προσωρινής αναστολής κάνουν όλοι, πλην του E-TV, που απείχε από τη συνολική «κινητοποίηση».

Πάντως, το λάθος στη βεβαίωση της οφειλής με βάση την πρόβλεψη του νόμου δείχνει το λιγότερο ερασιτεχνισμό. Οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών υποστηρίζουν πως κατά… 70% η απόφαση που έλαβε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απαιτώντας την πληρωμή του τέλους χρήσης συχνοτήτων, είναι λανθασμένη, αν και από το υπουργείο βεβαιώνουν πως είναι απόλυτα σωστή. Το θέμα, πάντως, θα κριθεί στο ΣτΕ, όπου έχει εισαχθεί από το 2013 και εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο.
---
---
*

2 σχόλια:

  1. αφήστε να περάσει ο χρόνος....χρόνος είναι και κυλάει με τους δικούς του ρυθμούς..όπως οι δικαστικοί χρόνοι ..είναι στους δικούς τους ρυθμούς...όπως των Δημοσίων υπαλλήλων...οι χρόνοι ... είναι αλλοπρόσαλλοι ..αλλοτε αργοί...το σύνηθες....άλλοτε..μετά θάνατον, ή ποτέ...μας έτυχε κι ένας γρήγορος...και βρήκε το μπελλά του από τα σαίνια της ενημέρωσης.....άγνοια ...ανευθυνότητα..κουτοπονηριά...αίσχος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Lamprini Kaklamani ... η "συγκροτημένη" κυβέρνηση στέλνει τα δικά της μηνύματα σ' όλους τους θεσμούς ... η "ό,τι να 'ναι" κυβέρνηση απλώς δεν κατανοεί ότι τις κεφαλές της Δικαιοσύνης της διορίζει η ίδια ... απλά πράγματα ...

      Διαγραφή