Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ δεν έχει… διαθέσιμα

Αρνητική ήταν η απάντηση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στο αίτημα του υπουργείου Εργασίας για άμεση μεταφορά των διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η κατεπείγουσα επιστολή του υπουργείου εστάλη την περασμένη Δευτέρα και ζητούσε τη μεταφορά έως τις 30 Ιουνίου όλων των πλεοναζόντων κεφαλαίων του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στον λογαριασμό διαθεσίμων της Τράπεζας της Ελλάδος. Το ΔΣ του Ταμείου των ΜΜΕ, που συνεδρίασε την Τρίτη για να εξετάσει το ύψος των διαθεσίμων και των υποχρεώσεων των επιμέρους Διευθύνσέων του τους επόμενους μήνες, αποφάσισε πως δεν υπάρχουν πλεονάζοντα κεφάλαια για να διατεθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, με δεδομένο ότι το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
---
Δραματική η κατάσταση στον ΕΔΟΕΑΠ

Ματαιώθηκε λόγω μη απαρτίας η τακτική ετήσια γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, καθώς την προπερασμένη Τρίτη συμμετείχαν μόλις 530 ασφαλισμένοι, ενώ απαιτούνταν τουλάχιστον 1.080 μέλη. Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και από τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού που δόθηκαν προκύπτει η δραματική οικονομική κατάσταση του Ταμείου (...)

Ο ασφαλιστικός οργανισμός μπορεί να καλύψει τους μισθούς και τις συντάξεις μέχρι το τέλος Ιουλίου. Τα αποθεματικά του σήμερα, μετά το «κούρεμα» (PSI) των καταθέσεων κατά 102 εκατ. ευρώ και την κάλυψη των ζημιογόνων ετών από το 2009 έως και το 2014 με 131 εκατ. ευρώ, έχουν περιοριστεί σε 27,7 εκατ. ευρώ από 239 εκατ. ευρώ το 2009. Οι απαιτήσεις του Ταμείου σήμερα από αγγελιόσημο και εισφορά 3% των εργαζομένων, μετά την αφαίρεση των ένδικων – πτωχευμένων και γενικά σε καθυστέρηση πελατών, ανέρχονται σε 12 εκατ. ευρώ και προβλέπεται ροή είσπραξης μόλις 2 εκατ. ευρώ για το 2015. Δραματική είναι η κατάσταση και στις υποχρεώσεις του Ταμείου, καθώς χρωστάει σε νοσοκομεία και συνεργάτες περί τα 11,5 εκατ. ευρώ.
---
Εναντίον του ειδικού φόρου

τηλεόρασης ο Χ. Αθανασίου

Κατά του Ειδικού Φόρου Τηλεόρασης τάσσεται ο βουλευτής Λέσβου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση προς τον (πρώην) υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη ζητώντας να ανασταλεί η εφαρμογή του νόμου, «όπως σοφά έπραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις»!
---
Με εισήγηση Παππά

Με απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου και ύστερα από εισήγηση του Νίκου Παππά, αναφέρουν οι πληροφορίες, πως κατατέθηκε η μήνυση του υπουργού Χ. Σπίρτζη εναντίον των μελών της ΕΕΤΤ, με την κατηγορία ότι δεν τήρησαν τον νόμο. Επί του θέματος υπήρξαν διαφωνίες, ειδικά με τη χρονική επιλογή της πράξης αυτής, αλλά επικράτησε η λογική πως πρέπει "να απαντήσουμε στα κανάλια".
---
Βέτο από Ψυχάρη

και Μπόμπολα για Στραβελάκη

Προς νέες αλλαγές στο Mega. Οι μέτοχοι του τηλεoπτικού σταθμού Σταύρος Ψυχάρης και Φώτης Μπόμπολας έθεσαν βέτο για τον διευθυντή ειδήσεων Νίκο Στραβελάκη. Η συζήτηση έγινε την προπερασμένη Κυριακή κατά τη διάρκεια του ΔΣ, όπου συζητήθηκε η πορεία του τηλεοπτικού σταθμού, ενώ η αμφισβήτησή του έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό από διαφορετικές πλευρές. Στον Νίκο Στραβελάκη καταλογίζουν πως δεν συνομιλεί με όλους τους μετόχους, χωρίς να είναι σαφές ότι ισχύει.

Το Mega είναι εδώ και καιρό διχασμένο για την υπόθεση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με τον Γ. Μπόμπολα να δηλώνει αρχικά ότι δεν θα λάβει μέρος, τον Σταύρο Ψυχάρη να έχει μια αμφίσημη στάση και την πλευρά Βαρδινογιάννη να δηλώνει πως θα στηρίξει. Εναντίον του Ν. Στραβελάκη έχει δημιουργηθεί ένα εσωτερικό μέτωπο με τη συμμετοχή παρουσιαστών αλλά και συγγενικά πρόσωπα μετόχων.
---
Η Κομισιόν δεν απαντά

για τον ειδικό φόρο τηλεόρασης!

Πάνω από 20 εβδομάδες έχει καθυστερήσει η Κομισιόν να απαντήσει σε γραπτή ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με τον Ειδικό Φόρο Διαφημίσεων στα τηλεοπτικά ΜΜΕ, όταν ο κανονισμός ορίζει απάντηση εντός 6 εβδομάδων. Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προς την Υπηρεσία Κοινοβουλευτικών Ερωτήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου