Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

... εφημερίδες εν καμίνω ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι εφημερίδες καίγονται,
οι φωτιές δεν πουλάνε

Λαμπάδιασε την Παρασκευή η Αττική, η Λακωνία, η Ελλάδα, κάηκαν σπίτια και δάση, κινδύνεψαν αεροπόροι, αλλά μερικά πρωτοσέλιδα του Σαββάτου στον ημερήσιο Τύπο ήταν σαν να μην τους καιγόταν καρφάκι! Πού οι παλιές, πύρινες σελίδες σε ανάλογες περιπτώσεις.

Στο ύψος των περιστάσεων κρατήθηκε το Εθνος, με δυνατό πρωτοσέλιδο, ενώ βασικό τους θέμα έκαναν τις πυρκαγιές η Καθημερινή, η Αυγή και ο Ριζοσπάστης (όπως και ο Λόγος).

Κατά τα άλλα Τα Νέα αφιέρωσαν το μισό «μπαλκόνι» από όσο είχαν αφιερώσει (θυμηθείτε εδώ) για το… εμπορικό άρθρο του Ι.Χ. πολιτικού τους, του Βενιζέλου, ο Ελεύθερος Τύπος είχε τις πυρκαγιές δεύτερο – αλλά δυνατό – θέμα, η Εφ.Συν. αφιέρωσε την κεντρική της φωτογραφία στις φωτιές και στο βασικό πολιτικό θέμα είχε τίτλο που θα μπορούσε συνειρμικά να παραπέμπει στις φλόγες («Κόμμα εν καμίνω»), ενώ η Δημοκρατία πρόβαλε σε χτύπημα τον «ΦΠΑ-φωτιά», αλλά δεν ανέφερε τίποτα για τις πραγματικές φωτιές – τουλάχιστον σε πρωτοσέλιδο έκδοσης που εμείς είδαμε, χωρίς να γνωρίζουμε αν υπήρξε νεότερο.

Οι εφημερίδες καίγονται με τις κυκλοφορίες και οι επετειακές πυρκαγιές δεν πουλάνε. Βλέπετε, έρχονται κάθε χρόνο στην εποχή και στην ώρα τους σαν τα Χριστούγεννα και τις εθνικές εορτές. Καμιά έκπληξη…
---
πηγή: http://harddog-sport.blogspot.gr/
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου