Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

24ωρη απεργία στον “Ελεύθερο Τύπο”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς Τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», από τις 16.00 της Τετάρτης, 22 Ιουλίου 2015 έως τις 16.00 της Πέμπτης, 23 Ιουλίου 2015.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στους συναδέλφους, καθώς και τη δέσμευση της εργοδοσίας για την εφεξής εμπρόθεσμη καταβολή των μισθών των συναδέλφων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
---
Προσαγωγή δημοσιογράφου
από την αστυνομία στην εποχή Πανούση

Δημοσιογράφο της “Εφημερίδας των Συντακτών” προσήγαγαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. την ώρα που έκανε ρεπορτάζ στο Πεδίο του Άρεως για τους πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στο πάρκο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο μετανάστες (δύο άνδρες, ο ένας ανήλικος) τους οποίους κατηγόρησαν για ρευματοκλοπή -επειδή φόρτιζαν τα κινητά τους από καφάο-, ενώ προσήγαγαν και τη δημοσιογράφο της εφημερίδας, Αφροδίτη Τζιαντζή, επειδή έβγαζε φωτογραφίες, δηλαδή έκανε ρεπορτάζ.

Περισσότερα στο http://www.efsyn.gr/
---
Κέρδη για τις μεγάλες διαφημιστικές το 2014

Κερδοφόρες ήταν για μία ακόμη χρονιά οι μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες και τα media shops. Το 2014 είχαν μεικτά κέρδη ύψους 64,8 εκατ. ευρώ, με ποσοστό αύξησης κατά 5,89% σε σχέση με το 2013. Τα οικονομικά στοιχεία των διαφημιστικών εταιρειών έδωσε στη δημοσιότητα το περιοδικό «Ad Business», που σημειώνει πως στην πρώτη θέση κερδών βρίσκεται η Bold Ogilvy µε 9,6 εκατ. ευρώ, ενώ στην πρώτη πεντάδα των κερδοφόρων εταιρειών με μεικτό κέρδος άνω των 5 εκατ. ευρώ βρίσκονται οι Spot Thompson, McCann-Erickson, DDB και MMS.
---
Σύμβαση για το αγγελιόσημο

Με τις εταιρείες Solutions Hellas και Optis Ολοκληρωμένες Λύσεις και Υπηρεσίες Πληροφορικής Δικτύων υπέγραψε σύμβαση το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ για την προμήθεια εφαρμογής τήρησης Αναλυτικών Ημερολογίων Μέσων σε ηλεκτρονική μορφή για την υπηρεσία αγγελιοσήμου του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ. Το κόστος της σύμβασης ανέρχεται σε 20.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε τέσσερις μήνες.
---
Αποχώρηση Πανούτσου και από τη Nova

Αποχώρησε ο Αντώνης Πανούτσος από τη Nova. Είχε προηγηθεί το “διαζύγιο” με τη “SportDay”. Είναι πιθανόν, ο αρθρογράφος να μετακινηθεί στον OTE TV.
---
Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας, με απόφαση του ΔΣ της εταιρείας. Στις περιπτώσεις που θα απουσιάζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης θα αναπληρώνεται από τον μουσικοσυνθέτη, καθ’ όλη τη διάρκεια των πέντε ετών της θητείας του ΔΣ. Εκκρεμεί η συμπλήρωση του οργάνου με την εκλογή δύο μελών ύστερα από ψηφοφορία των εργαζομένων.
---
Περιμένουν για το Μακεδονία TV

Τα σχέδια για τη μεταβίβαση του Μακεδονία TV από τον Όμιλο του ΑΝΤ1 μπορεί να πάγωσαν, αλλά δεν έχουν ξεχαστεί. Το τηλεοπτικό κανάλι της Θεσσαλονίκης έλαβε το πράσινο φως από το όμιλο να προχωρήσει στην εγκατάσταση πλήρους ψηφιακής μονάδας στην τεχνολογική λειτουργία του, η οποία ολοκληρώθηκε. Με τίτλο πλέον Makedonia TV ο τηλεοπτικός σταθμός βρίσκεται στην αγορά προς εκμετάλλευση ως πλήρως εξοπλισμένος ψηφιακά.
---
Με χαμηλό ΦΠΑ εφημερίδες-περιοδικά

Με ΦΠΑ 6% θα συνεχίσουν να πωλούνται οι εφημερίδες. Αρχικά ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προέβλεπε να ανέβουν στο 13%, ακολουθώντας το mail Χαρδούβελη. Τελικά, όμως, εντάχθηκαν στον χαμηλό δείκτη, μαζί με τα βιβλία και τα περιοδικά.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου