Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

... το ΜΕ.Τ.Α. (ΣΥΡΙΖΑ) λέει ΟΧΙ στο νέο Μνημόνιο ...

*
ΜΕΤΑ
***
*

ΟΧΙ σε νέο μνημόνιο

και στη συνέχιση
των αντεργατικών πολιτικών

                            
"... Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πολιτικό και ηθικό δικαίωμα και καμιά λαϊκή νομιμοποίηση να προχωρήσει στην υπογραφή ενός νέου μνημονίου..."
Η πρόταση της κυβέρνησης για την υπογραφή συμφωνίας με τους λεγόμενους «θεσμούς» αποτελεί ένα νέο μνημόνιο, το ίδιο επώδυνο για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους, με το οποίο θα συνεχιστούν η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου της χώρας, καθώς και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Γίνεται με τους ίδιους αποικιοκρατικούς όρους που έγιναν και τα προηγούμενα.

Η κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε να διαπραγματευτεί μ’ αυτήν την «ιερά συμμαχία» των δανειστών - τοκογλύφων, συνάντησε «τοίχος» άρνησης και εκβιασμών, παράκαμψης και αδιαφορίας της λαϊκής ετυμηγορίας, έτσι όπως εκφράστηκε στις εκλογές στις 25 Γενάρη και στο δημοψήφισμα στις 5 Ιούλη 2015, και αντί να στηριχτεί σ’ αυτή και να εμμείνει μέχρι τέλους στην εφαρμογή των δεσμεύσεων της, υποχωρεί στα τελεσίγραφα των δανειστών, φοβούμενη τον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας και τις κοινωνικές αντιδράσεις που ενδεχόμενα να είχε (...)

Συνεχίστε την ανάγνωση ΕΔΩ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου