Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

... το "καλό" και το "κακό" πρακτορείο διανομής Τύπου ...

*
Ενωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δεν μπορούμε παρά να βγάλουμε το καπέλο στην ευρηματικότητα των εργοδοτών μας στα πρακτορεία, να παρουσιάζονται ανάλογα με τις ανάγκες τους, φορώντας τη μάσκα του «καλού» και του «κακού».

Το ένα πρακτορείο που φαινομενικά τώρα είναι σε δυσχερέστερη θέση, αμφισβητεί και έχει εκφράσει ανοιχτά την πρόθεσή του να περικόψει θέσεις εργασίας, να καταστρατηγήσει – καταργήσει την Συλλογική Σύμβαση που μέχρι πρότινος τηρούσε, να τρομοκρατεί ανοιχτά τους εργαζόμενους με σκοπό να τους σπρώξει «οικειοθελώς» προς την έξοδο. Αυτός είναι ο «κακός» της υπόθεσης.

Ο «καλός» είναι το άλλο πρακτορείο, που παρόλο που φαινομενικά βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, μετά τη μετακίνηση αρκετών εντύπων εκεί, που υποσχέθηκε να φέρει πρόταση βελτιωμένη για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, αυτό που έκανε ήταν να προτείνει την ουσιαστική κατάργησή της φέρνοντας μία πρόταση 6 σημείων που μεταξύ άλλων καταργεί το σημερινό ύψος του βασικού μισθού της Σύμβασής μας, δίνοντας ως δόλωμα μια «αύξηση» του 2,5% αθροιστικά μέχρι το επόμενο έτος. Παράλληλα βέβαια δεν έχει καμία αναφορά σε ό,τι έχουν κατακτήσει με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία και έχουν συμπεριληφθεί στη Σύμβαση (επίδομα 5ετίας, αυξημένο επίδομα αδείας και άλλα επιδόματα). Κανένα σωματείο που υπερασπίζεται, από ταξική σκοπιά, τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν δικαιούται ούτε καν να συζητά μια τέτοια πρόταση που πέρα όλων των άλλων νομιμοποιεί τις αυθαίρετες περικοπές που επιβλήθηκαν από την "ΕΥΡΩΠΗ" πριν από δύο χρόνια.

Ως μια «σατανική» σύμπτωση αυτά που υπόσχεται το ένα πρακτορείο, το άλλο τα αμφισβητεί.

Επειδή λοιπόν τα πολλά λόγια δεν ταιριάζουν στους εργαζόμενους και επειδή κυρίως έχουμε χορτάσει από λόγια που προέρχονται από τα αφεντικά, αλλά και από τις κυβερνήσεις τους, το Δ.Σ. του Σωματείου μας ξεκαθαρίζει τη θέση του η οποία δε μπαίνει σε παζάρια:
  • Συνάδελφος που είναι διατεθειμένος να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και τη θέση εργασίας του, είναι φυσικός μας σύμμαχος και θα είναι δίπλα μας στον αγώνα.
  • Σε περίπτωση που απολυθεί έστω κι ένας συνάδελφος, η απάντηση θα είναι άμεση απεργιακή κινητοποίηση.
  • Στόχος μας είναι να υπογράψουμε νέα ΣΣΕ που να προβλέπει τουλάχιστον ότι και η τελευταία. Να επιστρέψει πίσω η "ΕΥΡΩΠΗ" τους κομμένους μισθούς και επιδόματα αναδρομικά.
  • Τα δύο πρακτορεία αντιμετωπίζονται από τους εργαζόμενους σε αυτά ως ένα, όπως άλλωστε ουσιαστικά λειτουργούν εδώ και χρόνια.
Στην τελευταία Γ.Σ. οι εργαζόμενοι εξουσιοδότησαν τη διοίκηση του Σωματείου να λάβει απόφαση απεργιακής κινητοποίησης σε περίπτωση αμφισβήτησης των δικαιωμάτων μας, σε περίπτωση απολύσεων και σε περίπτωση άρνησης από τις διοικήσεις των δύο πρακτορείων, υπογραφής νέας ΣΣΕ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ακόμα και αυτούς που βρίσκονται σε καλοκαιρινές άδειες, να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα. Σε κάθε εξέλιξη, ακόμα και σε περίπτωση που επιχειρηθεί αιφνιδιασμός, η απάντηση θα είναι μαζική και αποφασιστική.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου