Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

... πόσα έπαιρνες στο Δημόσιο, δημοσιογράφε; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Η μονομέρεια των ΜΜΕ δεν συνέβη αυτή τη βδομάδα. Ξεκίνησε με την τυφλή υποστήριξη του Μνημονίου από ΜΜΕ και δημοσιογράφους.

@ Από ελλειμματικά και ζημιογόνα ΜΜΕ και από δημοσιογράφους που ήταν ενσωματωμένοι στο ελληνικό δημόσιο σε τράπεζες και ΔΕΚΟ.

@ Υπήρχε δημοσιογράφος που είχε δύο γραφεία Τύπου σε ΔΕΚΟ και άλλη δημοσιογράφος με 3 μισθούς από το δημόσιο!

@ Κι άλλοι πάλι που είχαν μεταταχθεί στην εύφορη κοιλάδα της γενικής γραμματείας, και έφυγαν με σύνταξη από το δημόσιο έχοντας λάβει για τις υπηρεσίες τους περί τα 800 χιλιάδες ευρώ.

@ Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις. “Ρώτα με λεβέντη μου, μέρες να σου λέω”, όπως λέει και το τραγούδι των Active Member.

@ Στα χρόνια της ΝΔ, υπήρχε πρόσωπο, που λάμβανε από το ελληνικό δημόσιο 347.000 ευρώ το χρόνο και όταν επέστρεψε στον ιδιωτικό τομέα, απειλούσε απροκάλυπτα και δημόσια τους εργαζόμενους πως θα χάσουν τα σπίτια τους και τη δουλειά τους.

@ Κι άλλοι, στα έτη του εκσυγχρονιστή Σημίτη, που εισέπρατταν (για άλλους;) 24.000 ευρώ το μήνα. Από την ΕΡΤ.

@ Κι ορισμένοι εξακολουθούν να βρίζουν (και να … ζουν) με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, με τα συγγενικά πρόσωπα να εργάζονται στο Κανάλι της Βουλής, το οποίο κοστίζει 3 εκατ. ευρώ το χρόνο.

@ Να μην ξεχάσουμε και το “απάγκιο” των διαφόρων δημοσιογράφων, στον Αθήνα 9.84, ο οποίος επιδοτείται με 4 εκατ. ευρώ το χρόνο, επί δημαρχίας Γιώργου Καμίνη.

@ Οι φανατικοί οπαδοί του Μνημονίου, αυτοί που τώρα φωνάζουν γιατί παρενέβη το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, ήταν στο δημόσιο -που σήμερα καταγγέλλουν- με τα μπούνια.

@ Άλλος αναπληρωματικός στο Αρχείο, άλλοι βασικοί στην ΕΡΤ, με 53.000 ευρώ το χρόνο για μια εκπομπή (κι αυτή είναι μια μικρή αμοιβή) κι άλλοι καλοπληρωμένοι σταρ που έφτιαξαν περιουσίες στο κουφάρι του δημοσίου.

@ Κι άλλοι, δίπλα στη Γιάννα των ζημιογόνων Ολυμπιακών Αγώνων με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

@ Είναι η ώρα, όλα αυτά, να αλλάξουν. Και είναι η ώρα, εκείνοι που εισέπραξαν περισσότερα χρήματα, από όσα έπρεπε, να το πουν και να αρχίσουν να τα επιστρέφουν.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου