Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

... "Αθηνόραμα" : τρεις απολύσεις, αλλά θα το ξανασκεφθεί ...

*
ΠΕΛιθογράφων
***
*
Δυναμική αντίδραση των εργαζομένων
Τρεις απολύσεις στο "Αθηνόραμα"

Ανακοίνωση
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Διοίκηση της εταιρίας Δέσμη Εκδοτική για άλλη μία φορά αξιοποίησε τα αντεργατικά εργαλεία που της έχουν δώσει αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για να τσακίζουν τα δικαιώματά μας.

Αυτή τη φορά, στο όνομα της «περικοπής δαπανών» ανακοινώθηκε η απόλυση σε τρεις εργαζόμενους τη Δευτέρα 29/06/15 πρώτη ημέρα εφαρμογής του τραπεζικού ελέγχου. Με αυτό τον τρόπο, για άλλη μία φορά, μετά τις μειώσεις μισθών και την εκ περιτροπής εργασία που έχει επιβληθεί στο παρελθόν από την εταιρία, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίστηκαν ως κόστος, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει στη ζωή τους η απόλυση.

Φαίνεται ότι όταν κριτήριο είναι η διασφάλιση του κέρδους, ξεχνιέται εύκολα ότι οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη επιχείρηση έχουν αποδείξει επανειλημμένα πως με την προσωπική τους προσπάθεια και αυτοθυσία έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της εταιρίας, στο να έχει φτιάξει τοΑθηνόραμα το όνομα που έχει μέχρι σήμερα.

Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, χαιρετίζει τους συναδέλφους στο περιοδικό Αθηνόραμα που συμμετέχοντας στην 4ωρη στάση εργασίας και σε συγκέντρωση έξω από το χώρο δουλειάς τους, διεκδίκησαν την επαναπρόσληψη τριών συναδέλφων τους. Η αλληλεγγύη είναι το μόνο στήριγμα που μπορούμε να κρατηθούμε οι εργαζόμενοι στις συνθήκες της κρίσης, αλλά και γενικότερα.

Στην παρέμβαση που έγινε στη Διοίκηση μαζί με τους εκπροσώπους της ΕΣΠΗΤ, η θέση της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, ήταν η εξής:
  • Να παρθούν πίσω και οι τρεις απολύσεις.
  • Εάν η απόφαση της εταιρίας είναι να μειωθεί η ύλη, οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι να αξιοποιηθούν σε άλλα πόστα.
  • Να μην παρθούν άλλου είδους αντεργατικά μέτρα.
Μετά τη συνάντηση με τα Σωματεία, υπήρξε δέσμευση από την εταιρία ότι θα το ξανασκεφτεί και εν τω μεταξύ, οι συνάδελφοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους κανονικά.

Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί μία μικρή νίκη που οφείλεται στην ενότητα των εργαζομένων, αλλά δεν χωράει καμία επανάπαυση.

Οι τρείς απολύσεις, πρέπει να γίνουν αφορμή ώστε να κάνουμε γρήγορα βήματα στην οργάνωση των συναδέλφων στο χώρο δουλειάς. Να μην υπάρχει συνάδελφος που δεν είναι γραμμένος στο Σωματείο του. Να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα για να αποκρούσουμε οποιαδήποτε άλλα μέτρα.

Αγωνιστικά η Διοίκηση
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου