Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την
εργοδοσία του «Ελεύθερου Τύπου»

…για την απόλυση του Αλέκου Αρβανιτά

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοσία της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» για την παράνομη και κατάφωρα καταχρηστική απόλυση του συναδέλφου Αλέκου Αρβανιτά, παρά την πολυετή προσφορά του στην εφημερίδα.

Ο συνάδελφος, μετά τις διαδοχικές μειώσεις μισθών, που είχε υποστεί, αρνήθηκε να δεχτεί ακόμα μία, με αποτέλεσμα να απολυθεί λίγο πριν τη συνταξιοδότησή του. Πρόκειται για πράξη εξαιρετικά σκληρή, που δείχνει το ανάλγητο πρόσωπο της εργοδοσίας, η οποία δεν διστάζει παραμονές των Χριστουγέννων να απολύει έναν συντάκτη έμπειρο, που έχει προσφέρει τα μάλα στην εφημερίδα.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου και θα προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο τα εργασιακά του δικαιώματα ενάντια στην αυθαίρετη ενέργεια της εργοδότριας εταιρείας.
---
Προεργασία για τη συμμετοχή
του MEGA στο διαγωνισμό για τις άδειες

…όσο περιμένουν τις απαντήσεις από Ευρώπη και ΕΣΡ

Χωρίς καμία απάντηση, είτε από Βρυξέλλες είτε από το ΕΣΡ, τελείωσε η πρώτη εβδομάδα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων για την υπόθεση του MEGA. Ως εκ τούτου παραμένει σε εκκρεμότητα η απάντηση των ευρωπαίων προς τις ελληνικές τράπεζες για να αποδεχθούν το σχέδιο σωτηρίας του σταθμού… Καθώς επίσης και η απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής, προκειμένου να δεχθεί τη νέα υπό σύσταση εταιρία των Βαρδινογιάννη – Μαρινάκη ως συνέχεια της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, για να μπορέσει να συμμετάσχει στον προσεχή διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αναμφισβήτητα όμως στα καλά νέα της εβδομάδας για τους εργαζόμενους του καναλιού είναι η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων… Και φυσικά η προετοιμασία του φακέλου για την υποψηφιότητα του MEGA (υπό τη νέα εταιρία όταν πάρει το πράσινο φως), ώστε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό. Συγκεκριμένα λέγεται ότι οι δικηγόροι των μετόχων – όσο περιμένουν τις απαντήσεις, έχουν κάνει σημαντική προεργασία προς αυτήν την κατεύθυνση.
---
«Κομπογιαννίτες» αποκαλεί
την ΚΑΠΑ RESEARCH ο Πρετεντέρης

«Κομπογιαννίτες» χαρακτηρίζει την εταιρία δημοσκοπήσεων ΚΑΠΑ RESEARCH, ο Γιάννης Πρετεντέρης στο άρθρο του στην τελευταία σελίδα των «ΝΕΩΝ», χωρίς όμως να την κατονομάζει, προφανώς για να αποφύγει τις νομικές συνέπειες! Συγκεκριμένα αναφέρει μιλώντας εξ ονόματος του Αλέξη Τσίπρα(!), «Προφανώς (εννοεί ο πρωθυπουργός) δεν πιστεύει ότι απέχει 4,8 μονάδες από τη ΝΔ όπως διαδίδουν διάφοροι κομπογιαννίτες»!

Σημειώνεται ότι η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στο 4,8% καταγράφηκε στην προχθεσινή δημοσκόπηση της εταιρίας για λογαριασμό της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ». Ωστόσο το ενδιαφέρον δεν είναι μόνο ότι ο δημοσιογράφος «αποκαλύπτει» κατά αποκλειστικότητα στους αναγνώστες του, τι πιστεύει και τι όχι ο Τσίπρας, αλλά ότι η εταιρία ΚΑΠΑ RESEARCH την οποία αποκαλεί «κομπογιαννίτες» είναι βασικός συνεργάτης του Κυριακάτικου «ΒΗΜΑΤΟΣ»!
---
Νίκη των δημιουργών έναντι της ΑΕΠΙ

Με τροπολογία που ψηφίστηκε πριν λίγο στη Βουλή με εισήγηση του Νίκου Ξυδάκη, ανακοινώνεται η απόφαση της κυβέρνησης, να πάρει την ευθύνη για να γίνει η διανομή που δεν έκανε η διοίκηση της ΑΕΠΙ.

Η επίτροπος κυρία Μαρία Βλάχου θα διανείμει περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ, από χρήματα που δεσμεύτηκαν εξαιτίας των οφειλών της εταιρείας προς το δημόσιο. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση επιστρέφει στους δημιουργούς τα ποσά που εισπράχθηκαν για λογαριασμό τους, τους ανήκουν, αλλά μπήκαν κι αυτά στη μαύρη τρύπα της κακοδιαχείρισης των ιδιοκτητών της εταιρείας. Με την τροπολογία «θωρακίζονται» τα χρήματα αυτά ώστε να μην μπορέσει να τα κατάσχει άλλος πιστωτής στον οποίο χρωστάει η εταιρεία και να αποδοθούν στους δικαιούχους. Η τροπολογία γράφει σχετικά «Τα προς διανομή ποσά, δεδομένου ότι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη διανομή πνευματικών δικαιωμάτων σε δικαιούχους, δεν θα πρέπει να είναι δεκτικά κατάσχεσης».
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου