Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Τα (δεξιο-συριζαίικα) άπλυτα της ΠΟΕΣΥ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τα παρεάκια της ΠΟΕΣΥ


- Δημήτρης Κουμπιάς: Βλακωδώς έπαιξα έντιμα

- Ο ενδοπαραταξιακός διάλογος στο fb ανάμεσα σε Διόγο και Συνοδινό

O δημοσιογράφος και τέως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Δημήτρης Κουμπιάς με mail του, που κυκλοφόρησε ευρέως στα social media, προχώρησε σε καταγγελίες για τα τεκταινόμενα στην Ομοσπονδία σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Γενικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Επειδή πολλοί φίλοι, κυρίως συνάδελφοι, με τους οποίους μίλησα με την ευκαιρία των εορτών με ρωτούν «τι έγινε στην ΠΟΕΣΥ» και δεν βγήκα ούτε… σύμβουλος, προωθώ σχετικό μήνυμα που έστειλα στο συνάδελφο Κώστα Χούντα, απαντώντας στο ίδιο ερώτημα. 
Ενδοπαραταξιακός διάλογος στο fb μεταξύ του α΄ αντιπροέδρου της ΕΣΗΕΑ Μ. Διόγου και του εκλεγέντος στο Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ Ν. Συνοδινού, που αποκαλύπτει τι έγινε την τελευταία μέρα του Συνεδρίου. Με βάση το σχέδιό τους, κόντρα στην ομόφωνη συμφωνία της παράταξης, εγώ θα έπεφτα… έκτος (δεύτερος αναπληρωματικός, για να μη μπορώ να μπω στο Δ.Σ. ακόμη και σε περίπτωση παραίτησης κάποιου).
Τελικά βγήκα 5ος (πρώτος αναπληρωματικός) χάρη σε 2 συναδέλφους που αγνόησαν τις οδηγίες μου – γιατί εγώ βλακωδώς έπαιξα έντιμα, τηρώντας τη συμφωνία – και με ψήφισαν μονοσταυρία. Το χειρότερο, για μένα, ήταν ότι φίλοι (Κατσαμά) και αντίπαλοι (Νταουντάκη) με προειδοποιούσαν κι εγώ από βλακώδη σιγουριά (αλαζονεία;) δεν ήθελα να το πιστέψω…
Ο διάλογος:
Makis Diogos: Μόνοι σας τις πήρατε τις έδρες; Παράταξη δεν έχετε;
Νίκος Συνοδινός: Μάκη ξέρω πόσο σε στενοχώρησε η εκλογή μου. Θα περίμενα έστω και τυπικά να μου δώσεις συγχαρητήρια. Προσωπικά ευχαρίστησα τους συναδέλφους που με εξέλεξαν και όχι μόνο μια παράταξη γιατί προέρχονταν από 3 τουλάχιστον παρατάξεις. Δεν πειράζει όμως. Καλή καρδιά. Σου εύχομαι καλές γιορτές.
Makis Diogos: Με στεναχώρησε η ατιμία που κάνατε σε βάρος του Δημήτρη Κουμπιά. Ποιες τρεις παρατάξεις σε ψήφισαν για πες; Και παράλληλα ενημέρωσε πως με δική σας σταυροδοσία έμεινε έξω ο Δ. Κουμπιάς από το ΔΣ ενώ η παράταξη είχε αποφασίσει ΟΜΟΦΩΝΑ (και εσύ υποκριτικά) να εκλεγεί στους 4. Για πες;
Νίκος Συνοδινός: Καταρχήν δεν θα σου δώσω λογαριασμό για το ποιοί φίλοι μου με ψήφισαν από άλλες παρατάξεις. Δεύτερον να μην αναφέρεσαι σε πληθυντικό αριθμό. Εγώ ό,τι πήρα το ψήφισα. Η ατιμία που κάνατε να δώσετε διαπίστευση ξέρεις που για να εκτελέσετε τη Θεσσαλία, δεν θα έμενε αναπάντητη. Εγώ το είπα στη Μαρία κατάμουτρα. Όσον αφορά αυτό ου κάνατε με το Γενικό Συμβούλιο για να ενισχύσετε τον ΣΥΡΙΖΑ, επίσης δεν θα περάσει έτσι.
Makis Diogos: Δεν ντρέπεσαι; Ποια Θεσσαλία; Την Παρασκευή πριν το συνέδριο δεν είπες και εσύ όχι όταν είπαμε να συνεργαστούμε με Θεσσαλία και Συσπείρωση; Τρέλα πουλάς; Υπάρχουν κι άλλοι που μπορούν να σε διαψεύσουν, αλλά τι σημασία έχει; Το παρεάκι σου δεν είπε όχι στη συνεργασία με τον Μπερεδήμα; Εμείς ακολουθήσαμε ό,τι αποφασίσαμε. Και δυστυχώς σε ψήφισα. Δεν φταις εσύ και οι άλλοι δύο (3,4,5...), φταίω εγώ που έπεσα στην παγίδα σας. Δεν πειράζει. Τρία χρόνια είναι θα περάσουν. Θα έχετε την τύχη που είχε και ο προηγούμενος που έκανε ατιμία στην παράταξη.
Νίκος Συνοδινός: Μάκη εννοείται πως δεν ντρέπομαι για τίποτα. Μην μπερδεύεις τη Θεσσαλία με την Συσπείρωση. Να μου επιτρέψεις να πιστεύω ότι δεν με ψήφισες.
Makis Diogos: Η Θεσσαλία κατέβηκε με την Συσπείρωση και την Θεσσαλονίκη. Τους οπαδούς του Σόρος, που έλεγε το δεξιό παρεάκι σου. Αλλά το κάνεις γαργάρα γιατί ο στόχος σας ήταν να βγείτε μόνο δεξιοί. Για τα υπόλοιπα δυστυχώς σε ψήφισα γιατί εγώ ακολούθησα την γραμμή της παράταξης. Μακάρι να μπορούσα να αλλάξω την ψήφο μου. Οι συνάδελφοι πρέπει να μάθουν ποιοι λειτουργούν φραξιονιστικά και παρασκηνιακά. Ποιοι για μια καρέκλα πουλάνε τα πάντα. Γιατί όπως πουλήσατε εμάς, παριστάνοντας τους πολύ δεξιούς, αύριο θα πουλήσετε και τους συναδέλφους.
Νίκος Συνοδινός: Δεν ξέρω τι πρόβλημα έχεις με τους δεξιούς και αν πρέπει να έχουμε ποσοστώσεις στις εκλογές. Δεν ξέρω και για ποια καρέκλα μιλάς. Η Θεσσαλία υποχρεώθηκε να πάει με την Συσπείρωση για να εκπροσωπείται στην Ομοσπονδία. Άλλη λύση δεν είχε. Και τα κατάφερε. Και μπράβο της.
Makis Diogos: Εσύ έχεις πρόβλημα με τους μη δεξιούς. Και το απέδειξες όλο το προηγούμενο διάστημα. Απλά σου υπενθυμίζω, γιατί πουλάς τρέλα, ότι σε κάθε πρόταση συνεργασίας το παρεάκι σου ήταν αντίθετο. Προφανώς φοβόσασταν ότι δεν θα πετύχει το σχέδιό σας. Τα καταφέρατε λοιπόν. Ραντεβού σε τρία χρόνια...
Νίκος Συνοδινός: Το αν έχω πρόβλημα το έχω αποδείξει. Μην σου κάνω ανάλυση τώρα. Κατά τ' άλλα βλέπω ότι η φαντασία σου οργιάζει. Ξέρω πως τα βάψατε μαύρα που πήραμε 4 έδρες, γιατί κινδυνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά να μην κάνει ό,τι γουστάρει.
Makis Diogos: Εκεί φτάνει η ανάλυσή σου. Για την αλητεία σε βάρος του Δ. Κουμπιά και των αποφάσεων της παράταξης έχεις να πεις κάτι;
Νίκος Συνοδινός: Ποιοι τα βάψαμε μαύρα; Εσύ διοικείς τόσα χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς μείναμε δύο χρόνια στην αντιπολίτευση.
Makis Diogos: Και δεν πήρατε. Κλέψατε 4 έδρες...
Νίκος Συνοδινός: Μάκη κάποιοι πήραν χαμπάρι το σχέδιό σας να κατέβουμε με την Συσπείρωση για να μας πετάξουν έξω από την ΠΟΕΣΥ. Στη δράση όμως υπάρχει αντίδραση. Άντε και επίτιμο τον Σαββίδη.
Makis Diogos: Το μόνο σχέδιο που υπήρχε ήταν το δικό σου και του Βότσκαρη να πάρετε τις καρέκλες στο όνομα της Δεξιάς. Ραντεβού σε τρία χρόνια. Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι έχουν ξεπεράσει κρίσεις. Μην ξεχνάς, όλα εδώ πληρώνονται.
---
zoornalistas
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου