Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Απλήρωτοι ΔΟΛ - απορρίφθηκε η αίτηση Αγγελίδη

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η Εισηγήτρια των Πτωχεύσεων απέρριψε
την αίτηση του διαχειριστή ως μη νόμιμη


Η αίτηση, συνοπτικά, περιελάμβανε τα κάτωθι:

"Με βάση τον συνημμένο πίνακα προαφαιρουμένων από το προϊόν της υπόειδική διαχείριση εταιρείας με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ (ΔΟΛ) Α.Ε.», παρακαλώ να εγκρίνετε την άμεσηκαταβολή των εξόδων της διαδικασίας, στα οποία περιλαμβάνονται οι δαπάνεςτης λειτουργίας της επιχείρησης κατά τηv ειδική διαχείριση και τα οποία σύμφωνα με το άρθρο 77 παράγραφος 2 του Ν. 4307/2014 προαφαιρούνται του διανεμητέου ποσού προς τους πιστωτές, με την παροχή ισόποσης εγγύησης για κάθε συνολική απαίτηση πιστωτή που υπερβαίνει το ποσό των 16.000 ευρώ."
Η Εισηγήτρια απορρίπτει την αίτηση ως μη νόμιμη, διότι:
1. Δεν αποτελεί πίνακα κατάταξης - διανομής,2. Περιλαμβάνει αμοιβές ειδικού διαχειριστή που δεν αποτελεί
προαφαιρούμενο έξοδο κατ' άρθρο 69 παρ.3 και 73 παρ.2 Ν. 4307/2014, αλλά απαίτηση που εξοπλίζεται με το προνόμιο του άρθρου 154 παρ.α ΠτΚ.
Από το γραφείο Ανδρέας Αγγελίδης & Συνεργάτες εκδόθηκε το ακόλουθο διευκρινιστικό κείμενο:

Αξιότιμοι,

Σας γνωρίζουμε ότι το αίτημα της σύμπραξης Ειδικού Διαχειριστή της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ (ΔΟΛ) Α.Ε» προς την Εισηγήτρια των Πτωχεύσεων για διανομή των προαφαιρουμένων ποσών απερρίφθη και ορίστηκε ότι πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία των επαληθεύσεων, αντίστοιχη με αυτή του Πτωχευτικού Κώδικα, ενώπιον του Ειδικού Διαχειριστή.

Οι επαληθεύσεις θα διαρκέσουν ένα (1) μήνα. Οι πιστωτές θα ενημερωθούν με συστημένες επιστολές για τον ακριβή τόπο και χρόνο των επαληθεύσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των επαληθεύσεων θα συνταχθεί ο πίνακας διανομής, ο οποίος θα δημοσιευθεί νομίμως.

Με εκτίμηση,
Ανδρέας Αγγελίδης
Δικηγόρος
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

5 σχόλια:

  1. ΠΡΩΝ εργαζόμενος στο Σαπιοκάραβο ΔΟΛ19 Δεκεμβρίου 2017 στις 3:13 μ.μ.

    Αυτά τα χρήματα αφορούν το περίφημο υπερπρονόμιο των ανθρώπων που μέχρι το τέλος πίστεψαν οτι αυτό είναι το συμφέρον των απλών εργαζομένων...Μπράβο στους απατεώνες!!!! Κανάτε καλά τη δουλειά σας...Είστε οι ίδιοι που θα κάνετε γιορτές φέτος...σε βάρος μας....Αραγε θα περάσετε καλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάθος του μεγάλου δικηγορικού γραφείου και οι απλήρωτοι του ΔΟΛ του γίγαντα Ψυχάρη θα κάνουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά της ζωής τους. Ετσι για να καταλάβουμε σε τί κράτος δικαίου ζούμε.
    Αλήθεια με το δώρο των Χριστουγέννων, θ' ανοίξουν τα αμπάρια ή πάλι ....πάρια. Εχει και ποινικό. Λέμε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ηγεσίες των Ενώσεων των εργαζομένων -απλήρωτων και απολυμένων χωρίς αποζημιώσεις- θα διαμαρτυρηθούν για το θέμα μέσα στον καινούργιο χρόνο. Τώρα είναι απασχολημένες με τον ΕΔΟΕΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περαν ολων των αλλων (δεδουλευμενων κτλ.) η μη καταβολη δωρου αποτελει ποινικο αδικημα...κοινως μηπως θα πρεπε οι εργαζομενοι να κινηθουν προς την Επιθεωρηση Εργασιας και να καταγγειλουν τον κ. Αγγελιδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mπαίνει Μάης 2018, δεν πηραμε ακόμα δεκάρα απο Αγγελίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή