Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Οι αλλαγές στον ΑΝΤ1 δεν θα σταματήσουν στον Γιάννη Λάτσιο.

@ Ο Τζώρτζης Ποφάντης αναλαμβάνει το πρόγραμμα, όπως και πέρυσι όταν αποχώρησε ο Τζόνι Καλημέρης για να παραδώσει τη σκυτάλη, στον άνθρωπο που χθες έφυγε από το κανάλι για τρίτη συνεχόμενη φορά.

@ Οι μεγάλες αλλαγές είναι άλλες και ετοιμάζονται σχεδόν από το περασμένο Καλοκαίρι.

@ Οι λίστες των Μέσων και κυρίως των ιντερνετικών sites που χρηματοδοτήθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, δείχνουν πως ξεπεράστηκε κάθε όριο.

@ Αν υπήρχε το μέτρο του on line μητρώου, που δημιούργησε η ΓΓΕΕ, με αυτή την κυβέρνηση το πάρτι θα είχε αποφευχθεί.

@ Όμως και τώρα πρέπει να υπάρχει και αναθεώρηση της πολιτικής αυτής έτσι ώστε να ενταχθούν στο σύστημα όλα τα υπουργεία, οι φορείς και οι δήμοι, ώστε ο καθένας να δίνει λογαριασμό.

@ Η ΓΓΕΕ να αναρτάει σε λίστα τα ποσά και τα Μέσα που τα έχουν λάβει, αλλά και να συγκεντρώνει και άλλα στοιχεία, όπως για παράδειγμα αυτά της διαφημιστικής δαπάνης των τραπεζών.

@ Επίσης, πρέπει επιτέλους να μπει ένα κριτήριο απασχόλησης, στα sites που λαμβάνουν κρατική διαφήμιση. Αντί να είναι οι συγγενείς και οι φίλοι, να υπάρχει η υποχρέωση απασχόλησης επαγγελματιών δημοσιογράφων εγγεγραμμένων στην ΕΣΗΕΑ, η φορολογική και η ασφαλιστική ενημερότητα.

@ Μπορεί να μας πει η ΕΣΗΕΑ σε ποια ευρωπαϊκή χώρα, εφαρμόζεται ο φόρος - εισφορά του 2% στις εφημερίδες, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο άμεσος κίνδυνος να κλείσουν;

@ Διότι, πριν ζητήσεις το λόγο από τους άλλους, καλύτερο είναι να δεις τα δικά σου πεπραγμένα.

@ Το αγγελιόσημο ήταν στο 21,5%, καταργήθηκε μετά από αίτημα της ΕΙΤΗΣΕΕ στην Τρόικα και αντικαταστάθηκε από μια τεράστια επιβάρυνση στις εφημερίδες που κινδυνεύουν ούτως ή άλλως από την κατάρρευση των κυκλοφοριών τους.

@ Η εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη δεν μεταδίδεται πλέον ζωντανά από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αλλά από το Internet και στη συνέχεια στη 1.30 τα μεσάνυχτα από το ΣΚΑΪ.

@ Δεν είδαμε διαμαρτυρίες, αλά Κυριακοπούλου.

@ Όπως, επίσης, στην περίπτωση του Γιάννη Λάτσιου. Ένας ικανός άνθρωπος της τηλεόρασης, ο οποίος στο παρελθόν συνέβαλε στην κυριαρχία του ΑΝΤ1, δεν τα κατάφερε, φέτος.

@ Η χαμηλή τηλεθέαση του ΑΝΤ1, οδήγησε στον όμιλο στην διακοπή της συνεργασίας. Τόσο απλά.

@ Το ίδιο έγινε και στην ΕΡΤ, πριν από μέρες.

@ Και μακάρι να μπορούσε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας να προσλάβει ένα πρόσωπο με ανάλογη εμπειρία στην παραγωγή των προγραμμάτων.

@ Στην Αγία Παρασκευή, πάντως, ανεβαίνει δημοσιογράφος της πρωινής ζώνης με θητεία στην εταιρεία και στα ιδιωτικά ΜΜΕ.

@ Αλήθεια, εκεί στη Σισίνη, τι ακριβώς γίνεται; Ήρθε το μήνυμα από την Eurostat αν ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ή όχι επαγγελματικό ταμείο;

---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου