Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Στον έλεγχο της Dimera (Σαββίδης) το "Εθνος"

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εγκρίθηκε η απόκτηση
της Πήγασος από τον Ιβάν Σαββίδη


Τι αναφέρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Τo πράσινο φως στην εξαγορά των εμπορικών σημάτων της Πήγασος Εκδοτικής Α.Ε. από την Dimera Media Investments, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Πρόκειται για τα σήματα Έθνος, Έθνος της Κυριακής και Ημερησία.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή έκρινε ότι με τη συμφωνία αυτή η Dimera δεν θα αποκτήσει δεσπόζουσα θέση στην αγορά των Μέσων Ενημέρωσης και επομένως δεν τίθεται θέμα στρέβλωσης του ανταγωνισμού.

Θυμίζουμε ότι η Dimera του Σαββίδη, τον Ιούλιο του 2017 απέκτησε τα σήματα καταθέτοντας συνολική προσφορά ύψους 3,58 εκατ. ευρώ (3 εκατ. ευρώ για τα σήματα «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής» και 580 χιλ. ευρώ για την ομάδα σημάτων της «Ημερησίας» - τρία εμπορικά σήματα και το Imerisia.gr).

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού:
Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της εταιρίας DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD επί εμπορικών σημάτων της εταιρίας ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΘΝΟΣ, Ε. ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ και ΗΜΕΡΗΣΙΑ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω συγκέντρωση, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 6 παρ. 1 του Ν. 3959/2011 και του άρθρου 3 του Ν. 3592/2007, ωστόσο, υπολείπεται σημαντικά των κατωφλίων του άρθρου 3 παρ. 3 του Ν. 3592/2007, ήτοι του 35% σε καθεμία από τις επιμέρους αγορές της τηλεόρασης και των εφημερίδων και του 32% στο σύνολο των δύο αυτών αγορών μαζί, οπότε η DIMERA MEDIA δεν θα αποκτήσει από την προκείμενη συναλλαγή δεσπόζουσα θέση στις επιμέρους ως άνω αγορές ΜΜΕ και, ως εκ τούτου, δεν αναμένεται να προκληθεί συγκέντρωση ελέγχου σε αυτές. 
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου