Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

... ΔΟΛ και "οι στοχευμένοι εχθροί του βασιλιά" ...

*
Εργασιακή Επιτροπή
Εργαζομένων του ΔΟΛ
***
*
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
5/4/2012
Συνάδελφοι/σες,
Η τελευταία μεγαλειώδης κινητοποίηση των εργαζομένων διοικητικών στον ΔΟΛ, τη Δευτέρα 2 Απριλίου, που χαρακτηρίστηκε από μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο πλαίσιο υλοποίησης αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων, ήταν αντίστοιχη και ανάλογη της εργοδοτικής επίθεσης πρόκλησης στην επιχειρούμενη από τη διοίκηση του ΔΟΛ ισοπέδωση κάθε έννοιας και μορφής συνδικαλιστικής εκπροσώπησης και δράσης, ιδιαίτερα όταν αυτή δεν χειραγωγείται και δεν αναφέρεται σε κομματικούς ή στη χειρότερη περίπτωση σε άθλιους εργοδοτικούς μηχανισμούς της όποιας μορφής διαμεσολάβησης.
Η διοίκηση του ΔΟΛ δείχνει πλέον ότι διακατέχεται από προσωποπαγείς εμμονές σε βαθμό υστερίας, με τις αλλοπρόσαλλες ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους, τίθεται εν αμφιβόλω η στοιχειώδης φερεγγυότητά της ακόμα και σε δικές τους εξαγγελίες και «δεδομένα»:
  • Η απόλυση του Προέδρου της ΕΠΠΗΤ (συναδέλφου Χ.Μαΐδη) που επαναπροσλήφθηκε πρόσφατα με δικαστική απόφαση, αλλά και οι πρόσφατες απολύσεις εργαζομένων χωρίς ασφάλιση (αμοιβές με αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης), που χρησιμοποιήθηκαν αισχρά για να διαλύσουν το τμήμα (εμπορικός τομέας ελεύθερης αγοράς) του συναδέλφου Χ.Μαΐδη, πετάχτηκαν στη συνέχεια ως λεμονόκουπες στα σκουπίδια (και δεν αναφερόμαστε στο δ/ντη του τμήματος της ελεύθερης αγοράς).
  • Ακόμα δεν στέγνωσε το μελάνι υπογραφής των «ατομικών συμβάσεων» (όπου μεταξύ άλλων η διοίκηση του ΔΟΛ “δεσμευόταν” ότι “για τα έτη 2012 και 2013 αναλάμβανε τη δέσμευση ότι δεν θα προβεί σε μαζικές απολύσεις”) και όχι μόνο αυτό δεν τηρείται, αλλά έρχεται προκλητικά να επιβεβαιώσει την αφερεγγυότητα με την προαναγγελθείσα από καιρό απόλυση της εκπροσώπου των εργαζομένων διοικητικών υπαλλήλων, συναδέλφου Γιάννας Σακελλαρίου.
Προκαλούμε ανοικτά τον πρόεδρο του ΔΟΛ, κ.Ψυχάρη: να μας διαψεύσει και να επαναπροσλάβει (όπως άφησε να εννοηθεί) και τις δύο συναδέλφισσες, Μίνα Ναυπλιώτη (ΕΠΠΗΤ - εμπορικό Marie-Claire) και Τζένη Σγαρδέλη (ΕΠΗΕΑ- Εμπορικός τομέας ελεύθερης αγοράς). Διαφορετικά, τα διάφορα παπαγαλάκια που τιτιβίζουν σπιλώνοντας αγώνες και αγωνιστές θα κυλιούνται απλώς στην ίδια βρομερή λάσπη. Και επειδή το θέμα είναι επί αρχής και αρχών στην κοινωνική ταξική αναφορά των αγώνων μας, διαβεβαιώνουμε τον πρόεδρο του ΔΟΛ, ότι εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα με όποιο κόστος ώς την επαναπρόσληψη των δύο συναδέλφων μας. Κύριε Ψυχάρη θα εκπλαγούμε και θα επανορθώσουμε με ανακοίνωσή μας αν τηρήσετε το λόγο σας & την υπόσχεσή σας.
Σε καθεστώτα που εξευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που η απάθεια μολύνει τις συμπεριφορές μας και διαιρεί για να βασιλεύει, εμείς προτάσσουμε το συλλογικό αγώνα μας με αρχές και αξίες.
«Ο βασιλιάς των βασιλιάδων είναι πλέον γυμνός»…
  • Κανένα πρόσχημα συναίνεσης δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις συνθήκες στρατοπέδων εργασίας, που επιχειρούν να επιβάλλουν τα αφεντικά των ΜΜΕ.
  • Καμία επίκληση σε θυσίες και υπομονή δεν μας πείθει για να υπομένουμε τη λεηλασία της ζωής μας, με όρους και αμοιβές επαιτείας.
  • Κανένα καταστατικό μέτρο δεν μπορεί να ανακόψει το γενικευμένο κύμα ανυπακοής και αμφισβήτησης.
Η λύση βρίσκεται στους ανυποχώρητους αγώνες μας, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους δρόμους.
  • Εκεί που η αγωνία της επιβίωσης γίνεται αγώνας ζωής και αξιοπρέπειας.
  • Εκεί που ο κοινωνικός κανιβαλισμός και η φτώχεια μεταμορφώνονται σε δομές αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.
  • Εκεί που οι κοινωνικές ανάγκες και οι επιθυμίες μας αναζητούν την κοινωνική αυτοδιαχείριση χωρίς θεατές και λοιπούς διαμεσολαβητές.
Εμείς οι απασχολούμενοι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ που αντιστεκόμαστε στη συστημική κρεατομηχανή είμαστε οι στοχευμένοι εχθροί του βασιλιά…
Και κάτι τελευταίο: αρκετά στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών – Εμπορικής Διεύθυνσης, μεταξύ άλλων προτρέπουν τους εργαζόμενους να δηλώσουν ενυπόγραφα ότι εμποδίστηκαν να εργαστούν κατά τη διάρκεια της απεργιακής μας κινητοποίησης -με bonus τη μη περικοπή του ημερομισθίου. Οι συνειρμοί με παλαιότερα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που τώρα η πολιτεία σχεδιάζει να αναβιώσει κατά συνανθρώπων μας, μπορεί να είναι αυθαίρετοι... Στο χέρι σας είναι να τους διαψεύσετε. Διαφορετικά δεν έχουμε πολλές επιλογές, όταν 440.000 παιδιά ζουν σε καθεστώς φτώχειας και συχνά υποσιτισμού (σύμφωνα με τα σημερινά επίσημα στοιχεία της UNICEF), από το να αγωνιστούμε με αξιοπρέπεια...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου