Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

... η δύναμη της αδράνειας και οι Ενώσεις μας ...

*
Ασύνταχτος Τύπος
***
*
Τα αφεντικά ξεσαλώνουν,
οι Ενώσεις τί κάνουν;
*
Οι ατομικές συμβάσεις με μεσαιωνικούς φεουδαρχικούς όρους εργασίας πλέον είναι καθεστώς. Το καθεστώς γαλέρας των εκβιασμών και του αυταρχισμού είναι καθημερινό βίωμα για τους εργαζόμενους στον Τύπο. Παράλληλα τα φαινόμενα μαύρης εργασίας, υποεργασίας, εργασίας με το κομμάτι, φουντώνουν. Η οικονομική εξαθλίωση χτυπά το σύνολο των εργαζομένων στον Τύπο. Συνακόλουθα χτυπά και την ποιότητα της ενημέρωσης. Τα παπαγαλάκια του μνημονίου και οι υπηρέτες της καπιταλιστικής «ρεαλιστικής» βαρβαρότητας μας έχουν ρημάξει τα μυαλά με την προπαγάνδα για τον μονόδρομο της πασοκοδεξιάς. Όλοι οι ξεβράκωτοι ρουφιάνοι, βαλέδες των αφεντικών αφρίζουν να στηρίξουν το οικοδόμημα της πιο άγριας εκμετάλλευσης του ελληνικού λαού.
.
Και εν τέλει τα σωματεία και οι Ενώσεις με τη στάση τους δείχνουν το δρόμο στα αφεντικά. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχει γίνει ή σχεδόν δεν έχει γίνει, καμία απεργία για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και την υπεράσπιση της δόλιας, της έρμης, της εγκαταλελειμμένης στη μοίρα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Δεν είναι τυχαία η απροθυμία των διοικήσεων να συζητήσουν το θέμα συντεταγμένα και αποφασιστικά. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν στο πρόσφατο παρελθόν από την ΠΟΕΣΥ, μετά από δική μας επιμονή, κλήθηκαν τα δ.σ. όλων των Ενώσεων στην Αθήνα για να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα τελικά εμφανίσθηκε το 1/5 των συνδικαλιστών οι οποίοι δήλωσαν απλά αγανακτισμένοι και για μία ακόμη φορά διαπίστωσαν την κατάσταση. 
.  
Από λόγια και υποσχέσεις και συνδικαλιστικές μπαρουφολογίες έχουμε ακούσει τα μύρια όσα και εδώ και στην Αθήνα. Δεν έχει κανένα νόημα πλέον να μη λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Οφείλουμε να κοιτάξουμε την πραγματικότητα κατάματα. Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι. Τι μπορούμε να σηκώσουμε και τι να αφήσουμε. Η τελευταία συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με τους εκδότες ήταν ενδεικτική. Όχι μόνο ήταν αρνητικοί αλλά μάθαμε ότι έκαναν και πλάκα με τις ΣΣΕ. Τέτοια η ξετσιπωσιά και ο κυνισμός των αχόρταγων πάμπλουτων μεγαλοεργολάβων της ενημέρωσης.
.
Η πρόταση απέναντι σ αυτή τη κατάσταση είναι συγκεκριμένη: Να γίνουν τώρα άμεσα γενικές συνελεύσεις σε όλες τις Ενώσεις και να ληφθούν αποφάσεις από τη βάση για αντίσταση και αντίδραση στην επίθεση που δεχόμαστε. Ποιος διαφωνεί με τις ΣΣΕ; Ποιος διαφωνεί με τα συλλογικά δικαιώματα; Ποιος διαφωνεί με την ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη; Υπάρχει κάποιος ηλίθιος που νομίζει ότι οι μισθοί, οι συντάξεις και η ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τον ίδιο και την οικογένεια του, απορρέουν από τις ατομικές συμβάσεις και τα μπλοκάκια;
Αντίσταση και Αγώνας τώρα όχι χθες
.
Να υποχρεώσουμε τα αφεντικά να σεβαστούν τα συλλογικά δικαιώματα με την υπογραφή δίκαιης και ικανοποιητικής ΣΣΕ.

Σήμερα, όχι αύριο. 
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου