Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 22/9/2013 ...

*
Τυπολογίες
***
*

Τα βίντεο της ΧΑ στο Mega και τον ΑΝΤ1
.

Τα βίντεο των “συνεντεύξεων” του Νίκου Μιχαλολιάκου και των υπόλοιπων στελεχών της Χρυσής Αυγής στο Mega υπενθυμίζει το Infowar , απαντώντας με αυτό τον τρόπο στη φράση της Όλγας Τρέμη, πως το μεγάλο κανάλι “πολέμησε εξαρχής” τους Χρυσαυγίτες. Ξεκινάει, μάλιστα, με την εκπομπή του σημερινού κεντρικού σχολιαστή του Mega, Γιάννη Πρετεντέρη, την εποχή που ήταν στον ΑΝΤ1 με φιλοξενούμενους τους Κώστα Πλεύρη και το Νίκο Μιχαλολιάκο.

To Mega στην πραγματικότητα, σταδιακά, άλλαξε τη θέση του έναντι της ΧΑ, ενώ άλλοι σταθμοί εθνικής εμβέλειας ακολούθησαν αντίστροφη πορεία. Ενώ δέχονταν επιθέσεις από τους νεοναζί, στη συνέχεια τους φιλοξενούσαν μέρα και νύχτα.

---

Τροπολογία
υπέρ των εφοπλιστών
μέσα στη νύχτα
.

Μέγα θέμα ανέκυψε για την κυβέρνηση και κάποια μέλη της καθώς λίγες ώρες μετά την στυγερή δολοφονία του άτυχου Παύλου Φύσσα και την επικέντρωση της κοινής γνώμης και των media στο γεγονός, κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να προωθήσουν άρθρο σε τροπολογία την Παρασκευή το απόγευμα, το οποίο προβλέπει απαλλαγή δήλωσης των ναυτιλιακών εταιρειών από τους υπόχρεους πόθεν έσχες (μπήκε στο νομοσχέδιο Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών – Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών και άλλες διατάξεις, του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων).

Διαβάστε αναλυτικά στο www.thepressproject.gr/

---

Έλεγχος στη “Δ.Τ.” από την …Τρόικα
.

Στην ατζέντα της επίσκεψης των εκπροσώπων της Τρόικα εντάχθηκε η υπόθεση της “Δ.Τ.”, αναφέρει σήμερα η “Real News” στη σελίδα των παραπολιτικών σχολίων. Οι δανειστές ζητούν, σύμφωνα με την εφημερίδα, διευκρινήσεις για το πότε θα επαναλειτουργήσει στην τελική μορφή της και πόσοι θα προσληφθούν τελικά. Ο έλεγχος των Τροϊκανών γίνεται πέντε μέρες πριν την κρίσιμη συζήτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ, επί της προσφυγής της ΠΟΣΠΕΡΤ, για την ακύρωση της κοινής απόφασης που καταργεί την ΕΡΤ.

---

“Βήμα”: Ευθύνες στο Γκίκα Μάναλη
για το “ναυάγιο” στη Δημόσια Τηλεόραση
.
Ξεκίνησε από το “Βήμα” η απόδοση ευθυνών για το διπλό “ναυάγιο” της ανύποστατης “Δ.Τ.” και της ανύπαρκτης ΝΕΡΙΤ. Η εφημερίδα, σε ρεπορτάζ του Δημήτρη Γαλάνη αποδίδει ευθύνες για την αποτυχία επαναλειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, όπως απαιτεί στην απόφασή του το ΣτΕ μετά το πραξικοπηματικό λουκέτο της ΕΡΤ, στο Γκίκα Μάναλη.

“Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής ο υφυπουργός (σ.σ. Παντελής Καψής) είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ειδικός διαχειριστής κ. Γκίκας Μάναλης, που με σωρεία λαθών όχι μόνο δεν διευκολύνουν τα πράγματα, αλλά στην ουσία υπονομεύουν και δυναμιτίζουν τις προσπάθειες για την ομαλή λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης”, αναφέρει μεταξύ άλλων η εφημερίδα. Για πρώτη φορά στο ρεπορτάζ υπάρχει η παραδοχή πως ήταν λάθος η υπαγωγή του μεταβατικού φορέα στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ εμμέσως εγκαλούνται και οι “σύμβουλοι” του πρωθυπουργού που επέβαλαν στον Πρωθυπουργό το λουκέτο στην ΕΡΤ.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου