Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Καταγγελία - κόλαφος στο Διασωματειακό ΜΜΕ: Διαπλεκόμενοι...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ποιοι είναι οι πρόθυμοι
συνδικαλιστές της διαπλοκής;


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ

Tη άμεση σύγκληση του Διασωματειακού στο χώρο του Τύπου ζητεί με παρέμβαση του στο ΔΣ ο εκπρόσωπος της ΚΕΔ, πρώην Α Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης, με αφορμή τη στάση παροχών και πληρωμών που συνεχίζεται από τον ΕΔΟΕΑΠ, τις απολύσεις στο STAR, στο Κόκκινο, τις κάρτες Φακέλωμα στη ΓΓΕΕ, το ΑΜΠΕ, την ΕΡΤ, τις μεθοδεύσεις σε βάρος των ΤΕΑΣ (ταμεία των περιφερειακών ενώσεων συντακτών στην Πάτρα και τον Βόλο) κ.α.

Ήδη έχει μεσολαβήσει το σπάσιμο της απεργίας από τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ στη «Αυγή», με τον εκπρόσωπο της Συσπείρωσης, Σ. Καπάκο να ψηφίζει λευκό μαζί με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κ. Μ. Αντωνιάδου για λόγους που εκείνος γνωρίζει.

Ανάλογη ήταν η στάση τους και στη ΓΓΕΕ με τη συμφωνία που «έκλεισε» με την πολιτική ηγεσία της γραμματείας στη συνάντηση Κουμπιά - Αντωνιάδου - Μπερεδήμα. Είναι θέματα για τα οποία το Διασωματειακό δεν πρόλαβε να συζητήσει στην προηγούμενη συνάντηση του.

Επιτέλους να φανεί ποιοι είναι οι πρόθυμοι συνδικαλιστές της διαπλοκής.
Στην γραμματεία του Διασωματειακού κοινοποιείται επίσης και σημερινή επιστολή-καταγγελία του εκπρόσωπου των δημοσιογράφων στο Star.

Στην επιστολή του ο Δ. Τσαλαπάτης τονίζει:

Προς
το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Κοινοποίηση
Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου

Υπόψη
κ. Μ. Αντωνιάδου, κ. Θ. Μπερεδήμα, κ. Μ. Γκανά, κ. Γ. Μυλωνά, κ. Λ. Σακκά, κ. Π. Κατάρα, κ. Γ. Σκεπετζάκη, κ. Π. Μαυράκη και κ. Μ. Λώλο.

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2017

«..Με έκπληξη διαπιστώνω ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά απολύσεις, αλλά και καταγγελίες για το Star Channel και αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν στα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, επιχειρείται μια χλιαρή αντιμετώπιση του ζητήματος με μία ανακοίνωση δια περιφοράς με συντάκτη προφανώς τον πρόεδρο της ΕΣΠΗΤ κ. Θ. Μπερεδήμα.
Τα γεγονότα, τα οποία διαδραματίζονται στο Star, στον Πήγασο, στον ΔΟΛ, στα τυπογραφεία και τα πρακτορεία, η σημερινή επιστολή που κατέθεσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Star, και η υπόθεση του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ της περιφέρειας θεωρώ ότι κάνουν επιτακτική την ανάγκη για άμεση σύγκληση του Διασωματειακού, προκειμένου να καθοριστεί η συνολική στάση του κλάδου και να υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις.
Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης»
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
ΥΓ: Επισυνάπτεται άκρως ενδιαφέρουσα επιστολή-καταγγελία, που υπογράφεται από τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων του Star Channel και η οποία εστάλη νωρίς σήμερα το πρωί μέσω της ιστοσελίδας της ΄Ενωσης:

«..Προς Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ

Μάλλον φαίνεται ότι δεν έχετε αντιληφθεί την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο ή κάνετε ότι δεν θέλετε να καταλάβετε.

Αυτή στιγμή εκατοντάδες συνάδελφοι περιμένουν να λάβουν χρήματα από τον ΕΔΟΕΑΠ για φάρμακα ή εξετάσεις. Αλλά στον οργανισμό για να το πω λαϊκά δεν υπάρχει σάλιο. Οι συνταξιούχοι περιμένουν πως και πως τις επικουρικές τους, αλλά δεν υπάρχει όχι ευρώ αλλά ρούβλι.

Ο διάλογος για τον πόρο στον ΕΔΟΕΑΠ έχει παγώσει λες και δεν τρέχει τίποτα.

Στο MEGA, στον ΔΟΛ, στον ΠΗΓΑΣΟ και σε αλλά μέσα δε ξέρουν τι θα τους ξημερώσει.

Ο ΣΚΑΪ μεταδίδει δελτία μέσω του ACTION 24.

Στο Ε ο Βρυώνης πληρώνει όποιους θέλει και όποιον θέλει.

Στο STAR ακούγεται ότι ο θα υπάρξει συνεργασία με τον ΣΚΑΪ, που δεν ξέρει κανείς τι συνεργασία θα είναι αυτή και τι θα ξημερώσει για τους εργαζόμενους στα δύο κανάλια.

Τα δημοτικά ραδιόφωνα στον αέρα με το θέμα των διαγωνισμών.

Στο ΑΠΕ έχουμε κάρτες ασφαλείας φακέλωμα.

Στην Real έχουμε απληρωσιά σε όλο της το μεγαλείο.

Στο Κόκκινο και την Αυγή έχουμε προβλήματα.

Σε λίγο καιρό θα έχουμε νέο διαγωνισμό με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αυτά φαίνεται ότι δεν είναι προβλήματα για κάποιους που απλά εθελοτυφλούν.

Για τυχόν προβλήματα σε αλλά μέσα ζητάω συγνώμη από τους συναδέλφους αλλά έχουμε ξεχάσει τι πάει να πει συνεδρίαση μεικτού εδώ και 8 μήνες.

Αν δεν μπορείτε είναι απλό: Παραιτηθείτε.

Γιώργος Βότσκαρης

Εκπρόσωπος Star channel..»
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

3 σχόλια:

  1. Χα χα χα! Ίδρωσε αλλά τα κατάφερε ο προθυμότερος! Ας το κοινοποιήσει και στα μέλη της ΕΣΗΕΑ που τον αφήσανε παραπονεμένο για χάρη της παπαδιάς. Τον βλέπω μοναχό στο Άγιο Όρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε πρωϊ στο καφενείο της γειτονιάς μαζεύονται οι γέροντες και αφού παραγγείλουν τους καφέδες τους τραβούν την πρώτη γουλιά από τον καφέ και την πρώτη τζούρα από το τσιγάρο. Μετά αρχίζουν τα σοβαρά. Συζητήσεις επί συζητήσεων για τα προβλήματα που βασανίζουν το λαό, ειδικά τα τελευταία επτά χρόνια. Μειώσεις μισθών και συντάξεων, εξαφάνιση αποθεματικών από τα ασφαλιστικά ταμεία υπερφορολόγηση για να καλυφθούν οι αρπαχτές, οι μίζες, η φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή κάποιων. Καταγγελίες για τα πεπραγμένα των εθνοσωτήρων που κάνουν ότι μπορούν για το καλό των λίγων και στο τέλος σηκώνουν και το λάβαρο της επαναστάσεως. Στο καφενείο της γειτονιάς όλα αυτά σε καθημερινή βάση τα τελευταία χρόνια. Οτι ακριβώς γίνεται και στα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, στο πανηγύρι της ΠΟΕΣΥ, στο Διασωματειακό και όχι σε καθημερινή βάση βέβαια, που και που έτσι για να μας θυμίζουν κάποιοι τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα. Κουβέντα καφενείου να γίνεται, να περνάει ο καιρός, να περνάνε και κάποιοι ότι τους παραγγέλνουν οι έξω και οι μέσα. Κι αν υπάρξει κάποια ανακοίνωση-καταγγελία σοβαρή τη μοιραζόμαστε πάντα μεταξύ μας, είπαμε κουβέντα να γίνεται. Στο καφενείο, βέβαια, ακούγονται και θέματα τα οποία οι λειτουργοί της δημοσιογραφίας δεν τολμούν να θίξουν. Στην υγειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη τσιμπάτε. Έτσι τα λέει ο εικονιζόμενος. Να ξέρετε "πρόθυμος, προθύμου μάτι δε βγάζει". Όλοι στον ίδιο αφέντη υπηρετούν, καθ' ένας με τον τρόπο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή