Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΕΣΗΕΑ - διελκυστίνδα (τέταρτης) εξουσίας...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Εις απάντηση του εκπροσώπου της "Συσπείρωσης"
Πολεμώντας στην “Εποχή των Τεράτων”
ή αλλιώς απορρίπτοντας
την "ενότητα" με τα αφεντικά

Η "Πρωτοβουλία για την Ανατροπή" και ο εκλεγμένος εκπρόσωπός της στο Συμβούλιο της Ένωσης έχουν αρνηθεί να συμμετάσχουν σε αυτό που αποκαλούν αναλογικό-αντιπροσωπευτικό προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ.

Δεν μπορούμε όμως να αποτρέψουμε όποιον το επιζητεί και το θεωρεί σωτήριο για τον ίδιο και τον κλάδο, όπως για παράδειγμα, ο εκπρόσωπος της Συσπείρωσης στο ΔΣ κ. Καπάκος, να το κάνει. Και να συγκροτήσει έτσι Προεδρείο της 'Ενωσης με τις δυνάμεις που σχετικά πλειοψηφούν, όπως η παράταξη της κας Αντωνιάδου (Ενωμένοι Δημοσιογράφοι), η οποία έχει εκλεγεί νόμιμα Πρόεδρος του Συμβουλίου στις εκλογές, που η ίδια επέλεξε να διεξάγει την Παρασκευή 16 Ιουνίου, με την παρουσία οκτώ μελών του ΔΣ εκ των οποίων οι πέντε την ψήφισαν και οι τρεις έριξαν λευκό.

Ο εκπρόσωπος της "Πρωτοβουλίας" δεν συμμετείχε στην συνεδρίαση καθώς είχε έγκαιρα ενημερώσει ότι δεν μπορεί να είναι σ' αυτό την συγκεκριμένη ημέρα.

Παρ' όλα αυτά επελέγη το ΔΣ να γίνει την συγκεκριμένη ημέρα και αποφασίστηκε να γίνει και εκλογική διαδικασία.

Δεν είναι δική μας ευθύνη η - προφανώς απρόοπτη για την κα Αντωνιάδου – μη συγκέντρωση άλλου αριθμού ψήφων από εκείνον, που είχε προβλέψει.

Εξελέγη Πρόεδρος και τέτοια παραμένει μέχρι την ημέρα της παραίτησής της.

Κατά συνέπεια, κ. Καπάκος δεν έχει παρά να ακολουθήσει, όπως είχαν κάνει στο παρελθόν και άλλοι συνάδελφοι της παράταξης, που εκπροσωπεί στο ΔΣ.

Ακριβώς λοιπόν επειδή “δεν υποτιμάμε τους αντίπαλους μας”, όπως προφανώς κάνει ο ίδιος, αφού θεωρεί ότι στην “εποχή των τεράτων” μπορούμε να υπερβαίνουμε τις διαφορές μας, δεν έχουμε καμία πρόθεση να δώσουμε “δείγματα” συμμετοχής στο νταραβέρι με την εξουσία και την παλιά ή νέα διαπλοκή, πολύ δε περισσότερο να δώσουμε έστω και το δάχτυλό μας στην συμμετοχή και την διαχείρισή της.

Όταν μιλάμε για “διαφορές” αναφερόμαστε σ' αυτές με τα αφεντικά ή με τους “πρόθυμους” να συνεργασθούν με αυτά για να βρουν “λύσεις”, όπως αυτές, που έχουν φέρει τον κλάδο στη σημερινή εφιαλτική μνημονιακή κατάσταση ανεργίας και ανασφάλιστης εργασίας.

Έχουμε δηλώσει ότι η σύνθεση του ΔΣ έτσι όπως αυτή έχει προκύψει από τις εκλογές – το αποτέλεσμα των οποίων σεβόμαστε - δεν μπορεί να επιτρέψει την συγκρότηση ενός Προεδρείου αγώνα και πάλης, όπως έχουμε βάλει σαν στόχο, συμμετέχοντας στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, ενάντια στον μνημονιακό εφιάλτη που ζει ο κλάδος μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους αυτής της χώρας.

Αυτόν τον αγώνα δώσαμε και δίνουμε για την διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, αυτόν τον αγώνα δώσαμε και δίνουμε μαζί με τους συναδέλφους, σε όλα τα “μαγαζιά” που οι εργαζόμενοι δεινοπαθούν από τις απολύσεις, την υποαπασχόληση, την μη πληρωμή και την επαγγελματική καταστολή.

Για τον λόγο αυτό έχουμε εξ αρχής δηλώσει ότι δεν συμμετέχουμε σε “αναλογικό” προεδρείο, όπου αυτές οι “διαφορές” κρύβονται κάτω από σκοπιμότητες και γραφειοκρατικές συμμαχίες.

Ο κ. Καπάκος μπορεί να αφήσει στην άκρη την προσπάθεια να βρει καλύμματα “από τα αριστερά”, ας αφήσει την αναζήτηση προσχημάτων και ας τρέξει να συμμετάσχει σ' αυτό - που όπως εξ αρχής φάνηκε ότι είναι η επιλογή της παράταξής του - ένα προεδρείο συνεργασίας με την παράταξη της Προέδρου κας Αντωνιάδου.

Οι πρώτες συνεργασίες άλλωστε έχουν καταγραφεί στο ΔΣ στην προσπάθεια να εμποδιστούν οι κινητοποιήσεις σε ορισμένα ΜΜΕ του κλάδου, όπου, με πρωτοβουλία της Συσπείρωσης και με την στήριξη της συνεργασίας των “Ενωμένων Δημοσιογράφων”, οι ...διαφορές ξεπεράσθηκαν για να εξυπηρετηθεί η επιθυμία του εκδότη εις βάρος της απόφασης της Συνέλευσης των εργαζόμενων.

Γιάννης Αγγέλης, μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

"Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ"
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου